Vissza

Összehasonlított termékek

Hogyan válasszunk szobakerékpárt

A szobakerékpár egy hagyományos és bevált fitneszgép. Főleg a comb-, far- és vádliizmokat erősítheted segítségével. A szobakerékpáron végzett rendszeres mozgás formálja az alakot, javítja a fizikai állapotot és segít a fogyásban.

Hogyan válasszunk szobakerékpárt
Hogyan válasszunk szobakerékpárt

Nem kell edzőterembe vagy fitneszközpontba járnod – otthonod kényelmében használhatod a szobakerékpárodat. Ahogy az egyik felhasználó mondja: „A szobakerékpár nagyszerű edzés az ülő emberek számára, valamint az idősek vagy túlsúllyal küzdő személyek számára.” Az anyukák azt is szeretik, hogy tekerés közben szemmel tarthatják gyermekeiket.

Alapvető ajánlások és tippek szobakerékpár kiválasztásához

A választás előtt gondold át, hogy ki és milyen gyakran fogja használni a szobakerékpárt. Legyen szó hobbi edzésről, gyógyuláshoz gépet igénylő idős emberről, több személyről (az egész családról), vagy profi sportolóról?
Vedd figyelembe a felhasználó súlyát és magasságát (tartsd be a szobakerékpár ajánlott terhelési értékeit). Általában minél magasabb az ár, annál robusztusabb és tágasabb a gép. A nagy teherbírású szobakerékpárokhoz a legmagasabb minőséget követeld meg.
A nyereg minősége is fontos – összpontosíts az anatómiai kialakítására és anyagára.

Válaszd ki a szobakerékpár típusát

  • Kézi működtetésű szobakerékpár - alacsonyabb ár, egyszerű kezelés (kerék a gép nyakán), kevesebb funkció.
  • Számítógéppel vezérelt ergométer - magasabb ár, kényelmes kezelés, előre beállított programok, pályaprofil beállítási lehetőség.
Fizess külön a jobb felszerelésért és több funkcióért
Ha igényesebb sportoló vagy, válassz a drágább szobakerékpárok közül - ezek elektronikus vezérlésűek, nagyobb teherbírású kerékkel (lendkerékkel), nagyobb teherbírással és mellkasi övvel rendelkeznek, aminek köszönhetően hatékonyabb edzést érhetsz el.

Csatlakoztasd a gépet a tablethez, tekerj és érezd jól magát!
Napjainkban a szobakerékpárok "in" modelljeit úgy alakították ki, hogy tablethez vagy okostelefonhoz csatlakoztathatók, aminek köszönhetően virtuálisan tekerhetsz a világ érdekes helyein – mindenképp próbáld ki az inCondi szobakerékpárokkal.

A piac robusztus vízszintes szobakerékpárokat, úgynevezett fekvő kerékpárokat is kínál. Megtámasztott háttal, lábaddal magad előtt ülhetsz rajta. Ráadásul könnyebben is fel lehet szállni rá. Elsősorban hátfájdalmakkal, stabilitássérültek vagy túlsúlyosak használják, vagy sérülés utáni lábadozásra és az eredeti fizikai állapotba való visszatérésre is alkalmas.

Speciális 3 az 1-ben fekvő, mini szobakerékpár, összecsukható szobakerékpár és luxus szobakerékpár is választható.
 

 

Milyen paramétereket kell figyelembe venni szobakerékpár kiválasztásakor?

Fékrendszer - általában mágneses (a mágnesek lendkeréktől való megközelítésének és elválasztásának elvén alapul), amely biztosítja a szobakerékpár egyenletes és csendes működését. Valamivel jobb az indukciós (elektromágneses) fékrendszer.
Keret – ajánlott terhelés (edzéssúly és magasság), kialakítás és ergonómia. A szobakerékpár maximális terhelhetősége mindig valamivel nagyobb legyen, mint a legnehezebb felhasználó súlya.
Súlykerék – Ez a lendkerék, tömege általában 4-10 kg. A megfelelő testsúly fontos az edzés minősége és intenzitása szempontjából. A nehezebb kerék nagyobb maximális ellenállást, valamint egyenletesebb és kiegyensúlyozottabb futást garantál, és ezáltal hatékonyabb edzést.
A súlykerékpár középső illeszkedése – meg kell egyeznie az edzés intenzitásával. A szobakerékpár zökkenőmentes és csendes működését a gépi golyóscsapágyak garantálják.
Nyereg – Részesítsd előnyben az anatómiai formájú és zselés nyergeket (nem igaz, hogy minél nagyobb a nyereg, annál kényelmesebb az edzés). Fontos a szobakerékpár-ülés magasságának beállítása. A legtöbb szobakerékpár lehetővé teszi az ülés hosszirányú beállítását.
Kormány - Állítható alapfelszereltség. A kormány helyzetének és dőlésszögének helyes beállítása elengedhetetlen a hatékony és kényelmes edzéshez.
Pedálok – Az állítható pántokkal ellátott, kiegyensúlyozott pedálok a biztonságos és hatékony edzés feltételei.
Hajtókarok - általában háromrészesek (mint például a kerékpárokban), az olcsóbb gépeken egyszerűbb hajlítottra cserélik (a hátránya az alacsonyabb élettartam)
Számítógépek és pulzusmérők – Egy egyszerű számítógép manapság minden szobakerékpár része. Méri a sebességet, a futásteljesítményt és az edzésidőt. A szobakerékpárok professzionális modelljei kiváló funkciókat kínálnak, mint például a pulzusmérés, az elégetett kalóriák száma, az útvonalprofil beállításai és hasonlók.

Mire kell még odafigyelni szobakerékpár kiválasztásakor?

Csendes működés, szállítókerekek, állítható lábak az egyenetlen padlók kiegyenlítésére.
Egyéb jellemzők - a professzionális gépek lehetővé teszik a mellkasi öv csatlakoztatását és a sebesség beállítását a felhasználó pulzusához (HRC program), edzésprogramokat, testzsír mérést, testállapot-tesztet, fogantyúkba épített szenzorokat és hasonló fejlesztéseket kínálnak. 
Garancia, szerviz, alkatrészek – praktikus otthonodban igénybe venni például szobakerékpár szervizt.

Hasonló termék


Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél