Vissza

Összehasonlított termékek

Mi a a különbség a spinning bicikli és a szobabicikli között?

A spinning kerékpár és a klasszikus szobabicikli mindkettő egy állókerékpár, amelyet beltéri használatra terveztek, de vannak közöttük jelentős különbségek a kialakításukban, céljukban és működésükben

Mi a a különbség a spinning bicikli és a szobabicikli között?
Mi a a különbség a spinning bicikli és a szobabicikli között?
. A legfontosabb különbségeket a két típus között összeszedtük neked, így könnyebb döntened mire van szükséged:

Cél és kialakítás:
Spinning kerékpár: Kifejezetten nagy intenzitású edzésekhez lett tervezve. Dinamikus tekeréshez, mely célja a kitartás, kondi javítása. Kiváló fogyasztó eszköz. A spinning kerékpárok utánozzák a kültéri útikerékpárok érzetét és tartását. Gyakran használják spinning órákon, ahol a résztvevők koreografált gyakorlatokat követnek egy oktató vezetésével zenére.
Klasszikus szobabicikli: Általánosabb célú, inkább alkalmi használatra tervezték vagy azok számára, akik egyszerűen csak beltéren szeretnének pedálozni. A testtartásnuk és az érzetünk lazább lehet, mint a spinning kerékpárnál és gyakran nagyobb üléssel és egyenes szerkezeti kialakítással rendelkeznek. Sok esetben használatos műtétek utáni felépülésnél, regenerációra. Kiváló lehet fogyás elősegítésére. Előszeretettel használja akár az idősebb generáció is.
Ellenállási mechanizmus:
Spinning kerékpár: Tipikusan lendkerék mechanizmust használ, amely 15-40 kg vagy még több is lehet súlyban. A nehéz lendkerék folyamatos lendületet és sima pedálozási élményt biztosít. Az ellenállást gyakran egy gomb vagy kar segítségével állítják be, amely nyomást gyakorol a lendkerékre. Ez lehet dörzsfékes vagy akár mágneses is.
Klasszikus szobabicikli: Különféle ellenállási mechanizmusokat használhat, mint a mágneses ellenállás, ventilátor-alapú ellenállás, vagy akár az egyszerűbb feszítőszíjas vagy fékpofás ellenállas. A lendkerék típusú ellenállást itt nem használjuk.Szobabicikli inSPORTline Omahan UB
Kormány és ülés állíthatósága:
Spinning kerékpár: Általában nagyobb mértékű állíthatóságot és variabilitást kínál mind az ülésnél (fel/le és előre/hátra), mind a kormánynál. Ez segíti a felhasználókat abban, hogy olyan pozíciót találjanak, ami közel áll a kültéri kerékpárukhoz.
Klasszikus szobabicikli: Korlátozott állíthatósággal rendelkezhet, általában csak az ülés fel és le mozgatására. Néhány modellnek nincs állítható kormánya. Az szerkezeti megoldás miatt alapból kénylemes, így felesleges az extra variálhatóság. 
Kijelző és mérések:
Spinning kerékpár: Sok spinning kerékpárhoz alapabb kijelzők és konzolok tartoznak, de vannak minimalistábbak, amelyek nem adnak részletes visszajelzést. A spinning órákon a hangsúly gyakran az edzés intenzitásán van, az oktató által vezérelve, nem a mérőszámokon.
Klaszikus szobabicikli: Tipikusan olyan kijelzővel rendelkezik, amely kijelzi az olyan mértékegységeket, mint a sebesség, távolság, idő, és néha a pulzus vagy az elégetett kalória.
Pedálok:
Spinning kerékpár: Gyakran olyan pedálokkal rendelkezik, amelyek mind a hagyományos sportcipőknek, mind a biciklizéshez használt cipőknek (beakasztós cipők) megfelelnek. Ez biztonságosabb tapadást és hatékonyabb erőátvitelt tesz lehetővé.
Klaszikus szobabicikli: Valószínűbb, hogy standard pedálokkal rendelkezik. Használhatod akár papucsban is, vagy mezítláb. A tekerés sokkal lassabb mint a spinning modelleknél, így nincs igény komoly rögzítésre.
Ár:
Spinning kerékpár: Általában drágább a speciális kialakítása és a nagy intenzitású edzésekhez szükséges erős szerekezete  miatt. Az alap modellek 60 ezer Ft-tól indulhatnak egészen 400-500 ezer forintig a profi edzőtermi bringákig. Egy masszív és minőségi otthoni modell 200-300 ezer forint között mozog. Ehhez viszont megbízhatóság és sok éves hibamentes használat biztosított.
Klaszikus szobabicikli: Az áruk a alap modellektől a magasabb kategóriájú modellekig terjedhet, de általában olcsóbbak, mint a spinning kerékpárok. A szobabiciklikből sokkal több változat létezik, mint a fitness kerékpárokból. Méretüktől és kialakításuktól függően az áruk 30ezer forinttól akár 500ezer forintig is mozoghat. Egy kifejezeten kényelmes modelt körülbelül 150 ezer forint körül tudsz megvásárolni.
Használat:
Spinning kerékpárok: Főleg edzőtermekben vagy spinning stúdiókban találhatók meg, de a kerékpáros rajongók körében otthoni használatra is népszerűek. Dinamikus gyors tekerés jellemzi őket a legjobban. A fő különbség, hogy ezen a típuson ki tudsz állni tekerés közben, tehát akár állva is hajthatod. Ez a klasszikus modellnél nem lehetséges, mivel a meghajtása nem ad elég ellenállást.
Klasszikus szobabicikli: Általánosan otthoni használatra vagy olyan edzőtermi környezetben, ahol a lazább beltéri kerékpározás a cél. Csak ülve használható és nem praktikus a gyors és dinamikus terkeréshez. Nyugodt, de hosszú ideig tartó pedálozáshoz alkalmas. Gyakran rehabilitációs eszközként használják.

Összefoglalva, míg mindkét típusú kerékpár hatékony szív- és érrendszeri edzést nyújt, a spinning kerékpárok intenzívebb, teljesítményközpontú edzésre terveztek, amely utánozza a kültéri kerékpározást, míg a klaszikus szobabiciklik általánosabb, lazább beltéri kerékpározásra készültek. Ha a kettő között döntenél, fontold meg az edzési céljaidat, a kívánt edzésélményt és a költségvetésedet.

 
 

Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél