Vissza

Összehasonlított termékek

Hogyan válasszunk evezőpadot?

Az evezőpad az egyik leghatásosabb kondigép az otthoni kondigépek kategóiájában a zsírégetés, izomerősítés  és az általános kondíciójavítás szempontjából. Az evezőgép használata során szinte az összes fontos izomcsoportot meg tudjuk mozgatni, tökéletes hasizomra, hátizmokra, szinte az egész felsőtestre valamint a lábakra is. Az evezőpad használata nagyon könnyű és mint általánosan az evezés rettentően hatásos. Az evezőpad nem igényel magas erőkifejtést, nem terheli túlságosan az izmokat, használhatja minden korosztály. 

Hogyan válasszunk evezőpadot?
Hogyan válasszunk evezőpadot?

Nyújtó és húzó gyakorlatokat egyaránt végzünk evezés közben, és ez különösen jó hatással lehet a has és a végtagok erősítésére. Tény, hogy ha napi 20-30-nál több percet evezünk, akkor az egész testünk megkapja a szükséges napi mozgásmennyiséget. Ha már kiválasztottad az evezőgépet és használtad is, akkor akár pár  hét után észre fogod venni a változásokat az egész testeden.

Pár dolog, amit jó ha észben tartunk evezőgép vásárláskor

Amikor azt kérdezzük magunktól: „hogyan válasszak evezőgépet”, akkor van pár fontos tényező amit jó, ha szem előtt tartunk. Az első ezek közül, hogy mik azok a tulajdonságok, amiket látni szeretnénk az evezőgépünkön. A gép rúdja vagy nyele az, amit először meg kellene vizsgálnunk.

Ez az a része az evezőgépnek, amit megmarkolunk, majd visszahúzunk így hozva létre az evező mozgást. Mindig győződj meg róla, hogy a gép rúdja vagy nyele biztonságos érzést nyújt, de nem túl kemény vagy vastag a kezeidnek, amikor megmarkolod őket. Elég könnyűnek kell lenniük ugyanis ahhoz, hogy hosszú időn keresztül fenn tudjuk tartani a súlyukat anélkül, hogy fájdalmat vagy hólyagokat okoznának. Némely evezőpad több markolattal érkezik, sőt van olyan is, mely evezővel használható vagy két elkülönített markolattal. 

Azt szeretnéd, hogy az evezőgép mérje a szívverésedet?

Amikor megtanuljuk, hogy hogyan válasszunk evezőgépet, akkor az egyik legfontosabb tényező a pulzusmérés. Természetesen nem feltétlenül kell, hogy legyen egy a gépen, de ha esetleg szívproblémákkal küszködünk, vagy pulzusszám edzést folytatunk és azt akarjuk, hogy legyen egy ilyen kiegészítőnk, akkor feltétlenül előnyös lehet. Ennek a kiegészítőnek az a funkciója, hogy mindig nyomon tudjuk követni, hogy mennyire dolgozik keményen a szívünk, és hogy vajon egészségesebb lenne-e vagy sem a következő edzésszint a szívünknek. A pulzusmérés az evezőgépen lehet beépített pulzusmérő vagy mellkasi öv, mely összekapcsolódik az evezőgéppel.

Abban a kérdésben, hogy vajon legyen-e vagy ne legyen pulzusmérés az evezőgépen amit választunk, fontosabb tudni, hogy mi az a legkevesebb információ, amit egy ilyen LCD kijelzőnek meg kell mutatnia:

-milyen gyorsan evezünk
-tempó mérő
-megtett evezési távolság
-milyen régóta evezünk..stb.

Be kell tudnod állítani a kijelzőt, így választhatod ki a téged leginkább érdeklő programot, illetve tetszés szerint váltogathatod a különböző edzésprogramokat.

A megfelelő evezőgép

Valójában nem kell, hogy igazán bonyolult legyen egy megfelelő evezőgép kiválasztása, csak akkor, hogyha minden lehetséges irányban tudakozódni akarunk, továbbá arról is meg akarunk bizonyosodni, hogy minden óhajunkat teljesíteni tudja az evezőgép és ráadásul olyan árban is van, amit mi keresünk.

Az egyik legjobb módja annak, hogy megtaláljuk a nekünk megfelelő evezőgépet, ha egyszerűen elmegyünk egy bemutatóterembe és kipróbáljuk az evezőgépeket, így el tudjuk majd dönteni, hogy melyik tetszik nekünk leginkább. A gép magában semmit nem fog tudni tenni az egészségünkért és a kondíciónkért, csak ha használjuk! 

Fontos az evezőpad használati helye. Amennyiben evezőpados edzést szeretnénk végezni otthon, akkor otthoni evezőpadot válasszunk. Ha nagyon kemény edzésre szántad rá magad, akkor érdemes profi evezőpadra beruházni. Amennyiben még nem tudod, hogy szeretni fogod e, kötlséghatékony megoldás egy használt evezőpad választása, melyben mi is segíteni tudunk. A legfontosabb tényező viszont a kényelem marad. Amennyiben a véleményünkre vagy kíváncsi a vásárlással kapcsolatban, akkor azt javasoljuk, olyan evezőpadot válassz amely kényelmes! Csak egy kényelmes géppel fogsz jót edzeni!

Az evezőgépek típusai technikai szempontból:

  • Mechanikus evezőgép - általában gumiszalagos feszítésű vagy hidraulikus pumpával ellátott. E klasszikus evezőpad modellek régről ismertek, hisz épp ezek voltak az első megjelenő típusok. A hidraulikus evezőgép kényelmi szempontból nem rossz választás, viszont elmarad a modern modellek mögött. Idővel a hidraulikus pumpák valamint a gumiszalagok elgyengülhetnek, így számolnuk kell ezek cseréjével. 
  • Mágnesfékes evezőpadok - Ezek a legelterjedtebb otthoni evezőpadok. Előnyeik a kedvező ár valamint a halk használat. Karbantartást nemigen igényelnek, legtöbbször összecsukhatóak, így helyigényük nem nagy. Vezérlésük teljesen vagy részben elektromos. Az ellenállást itt már nem hidraulikus megoldással oldották meg, hanem egy mágnesfék nehezíti az evezőpados edzést. 
  • Légturbinás evezőpadok - A legújabb típus minden evezőgép közül. Az ilyen evezőpadoknál az ellenállást egy légturbina, vagy légturbina-mágnesfék együttese oldja meg. A fő előnyük a kényelmük valamint a vízi evezés imitálásának lehetősége. A légturbinás evezőpadoknál az érzet nagyban hasonlít a vízi evezéshez, ezért használatuk az összes modell közül a legkellemesebb és legkényelmesebb. A légturbina sok esetben egy beömlőnyílással visszavezeti a meghajott levegőt a felhasználó felé, így a használat során kellemes légáramlatot érezhetünk arcunkban hűtés gyanánt. 

Hasonló termék


Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél