Vissza

Összehasonlított termékek

Futópad vagy elliptikus tréner?

Futópadod, vagy elliptikus trénert vásároljak? Melyik berendezésen égetek el több kalóriát?  A futópadon, vagy az elliptikus trénerrel erősítek több izomcsoportot? A futópad, vagy az elliptikus tréner kíméletesebb az izületekhez? 

Futópad vagy elliptikus tréner?
Futópad vagy elliptikus tréner?
Nem csak Ön, de sok vevőnk teszi fel ezeket a kérdéseket kardio berendezés vásárlásán gondolkozva. Futópadot, vagy elliptikus trénert. Az egyiket és másikat favorizáló két békíthetetlen tábor létezik. Megpróbáljuk megválaszolni ezeket a kérdéseket tanácsadónkban.
 
  1. Futópad - a fitness kardio berendezések között stabil, megingathatatlan helye van. Az első futópadot egészségügyi célokra és szívbetegségek diagnosztizálására 1952-ben használták a Washingtoni egyetemen. A futópad tökéletesen használható otthoni gyaloglásra vagy futásra. Megfelel otthoni, vagy hoteles, edzőtermi használatra is. Hátránya lehet a némileg nagyobb mérete, súlya és ára is. További információkat a futópadokról a  futópadok - tanácsadás szekcióban találnak.
  2. Elliptikus tréner - az egész test lehető legnagyobb izomcsoport mennyiségének lehető leghatékonyabb megmozgatására lett kifejlesztve. Teljesen természetes mozgásról van szó, melyet nem kell külön megszokni. Tulajdonképpen a lábak ellipszis alakú pályán mozgásáról van szó, összekötve a felső végtagok mozgásával, amivel bevonjuk az egész test izomcsoportjait. A mozgás folyamatos és nagyon kíméletes az ízületekhez. További információkat a futópadokról a elliptikus trénerek - tanácsadás szekcióban találnak.


Általánosságban elmondatjuk, hogy a futópad valamivel hatékonyabb! A futás magában is a legtermészetesebb mozgások egyike, mely során az egész test terhelődik. A futópados futás szinte teljesen identikus mozgástechnikailag a kültéri futással, egy dologban tér talán el: ez a terep monotonossága. Az otthoni futópados futás kicsit úgymond "unalmasabb", viszont bármikor végezhető. Legyen eső. hideg, vihar, nagyon meleg, orkán erejű szél, otthon futni bármikor lehet. Az itt említett monotonosságot reméljük sikerül kompenzálni az inSPORTline futópadok inCONDI technológiájával, mely lehetővé teszi a futás élményét kicsit feljavítani. Egy telefont, tabletet összekötunk egy aplikáció segítségével a futópaddal, s máris futhatunk a google 3D utcatérképen szinte előben minden olyan helyen, melyről a Google elő térképet készitett. A futás magában az egyik legjobb és leghatékonyabb mozgás. Legyen a célja akár fogyás, vagy csak egy egészségesebb élet víziója a futás mindenképpen a legjobb választás.
 
Az elliptikus tréner mint univerzális fitness segédeszköz alkalmas a test feszesítésére, zsírégetésre és a mozgásszervek koordinációjának javítására. A futással ellentétben ez egy teljesen más mozgástípus, mely jóval izületkímélőbb. A futásnál nagy megterhelést kapnak a térdek, míg az elliptikus trénernél ez nincs. Az elliptikus tréner megmozgatja szinte az egész testet, beleértve a karokat is. Ennek köszönhetően nagy örömnek örvend az otthon sportolni vágyók körében, mivel helyigénye, ára alacsonyabb mint egy futópad, viszont a testet ugyanúgy terheli. Az elliptikus tréneres edzést előszeretettel választják a hölgyek, mivel jobb hatása van a lábak és fenék idomaira, mint a futás.


 
Összegzésképpen mindkét típusú gép a futópad és az elliptikus tréner is nagyon hasznos kardio tréner. Mindkettő otthon fantasztikusan használható és kihaszálható. Viszont mindkettő kulcsa a használat! Ha ruhafogassá válik, akkor nincs értelme az egyiknek sem! Mivel mindkettő kardioedzés a futás a futópadon és az elliptikus tréneres edzés is, ezért a használatuknál fontos, hogy betartsunk pár szabályt, főleg ha a felhasználó kezdő: az első használatok legyenek mindig kevésbé megterhelőek, míg kitapasztalák a testük teljesítményét és határait. Az edzés legyen az első fázisban lassabb és könnyedebb. A futásnál lehet ez egy gyorsabb séta enyhe emelkedőn, míg az elliptikus tréneren lassabb tekerés alacsony fokozaton. A legjobb hatást minimum 30-40 perces használattal érjük el.
 
 
Válasszon az inSPORTline futópadok és elliptikus trénerek széles kínálatából!

 

Hasonló termék


Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél