Vissza

Összehasonlított termékek

Hogyan válasszunk vibrációs trénert?

W. Bierman, az akkori NSZK-ban élő professzor már 50 évvel ezelőtt foglalkozott a vibrációk az emberi testre hatásával és felfedezte az: “Advanced Vibration Technology“ -t. Az Advanced Vibration Technology alapján működnek a mi vibromasszázs berendezéseink is, és szerkezetüknek köszönhetően a rezgéseket maximálisan továbbítják az izmokba, ami reflex módon összehúzódásra kényszeríti azokat. Ezzel a módszerrel végzett edzést alkalmazzák a mai napig az amerikai NASA-nál, a csúcssportolók, de néhány típusú, baleset utáni rehabilitációnál is.

Hogyan válasszunk vibrációs trénert?
Hogyan válasszunk vibrációs trénert?
Hogyan válasszunk helyesen vibrációs trénert?

A masszázsfelület kiválasztásánál a legtöbb vevőnél döntő szempont: vibrációs rendszer, terhelés, és ezzel összefüggő ár. A vibráció lehet vízszintes, függőleges, vagy kombinált a két motoros trénereknél. Otthoni használatra elegendő az egy motoros vibromasszázs tréner 200-350 W teljesítményű motorral, 120 kg max. terhelésig. Fitness, wellness centrumokba kétmotoros felületeket javasolunk kettős vibrációs rendszerrel, 150kg max. terhelésig.

Az otthoni vibrációs masszázsfelületek általában egy motorral (200-350W teljesítmény) vannak felszerelve, mely a vibrációs súlyok segítségével vízszintes vibrációt képez (a vibrációs lap oldaliránti mozgása forgás imitálásával) , vagy  függőleges vibrációt (a vibrációs  lap fel-le mozgásával általában mint a kereszttengelyes hinta). A berendezések eltérő vibrációs frekvenciával rendelkezhetnek (egy másodperc alatti rezgések száma) és amplitúdó (a felület kibillenésének mértéke a vibráció során). Az általános vibrációs érték 1 - 40 Hz, az amplitúdó 1 - 5 mm. A nagyobb értékterjedelem természetesen magasabb árat is von maga után.  

A nagyobb teljesítményű vibrációs felületek két motorral vannak felszerelve. Általában az egyik motor képezi a vízszintes, a másik pedig a függőleges vibrációkat. A legtöbb ilyen berendezésnél a vízszintes és függőleges masszázs külön és szinergikusan (mindkét rendszer együtt) is használható.A vibrációs felületek általában több előre beállított programmal ellátott computerrel is el vannak látva, beleértve a kézi beállítás lehetőségét is. Fel lehetnek továbbá szerelve pulzus érzékelővel vagy test zsír százalék mérővel,és egy sor egyéb kiegészítő funkcióval is.
 
A vibrációs berendezések nem igényelnek sok karbantartást, üzemeltetésük sem túl költséges.
 
Miért jó a vibrációs tréneren tornázni?

Testalkatán megjelenő változásokat akár már a heti háromszor rövid intervallumokban történő edzéseknek köszönhetően észlelheti.

A rendszeres edzés erősíti az izmokat és növeli a test rugalmasságát és mozgékonyságát, javítja a vérkeringést és lehetővé teszi az anyagcsere és a nyirokrendszer javítását, ami segíti a súlycsökkenést.

Létezik néhány gyakorlatcsoport, melyet a vibromasszázs gépen végezhető. Például a bicepsz, tricepsz, vállak, karok és oldalsó izmok erősítéséhez elegendőek a hagyományos, de lassú fekvőtámaszok. A klasszikus felülések ideálisak a combok, a farizmok és hasizmok erősítésére. A vádlira, far- és hasizmokra valamint relaxálásra elegendő az egyenes testtartás enyhén behajlított térdekkel.A testhelyzet változtatásával egyszerre aktiválható különböző izomcsoportok, akár konkrét területekre irányulva. Az edzés a vibromasszázs berendezéseken egyszerű, bárkinek, korra, kondícióra való tekintet nélkül gyors, hatékony edzést tesz lehetővé anélkül, hogy az izületek károsan terhelve lennének.

A vibromasszázs berendezéseken történő edzés során az inak és izületek minimálisan terhelődnek.


Műtétek után, izület protézissel, cukorbetegséggel, epilepsziával, sérvvel kezelt, és állapotos személyek csak orvosuk javaslatára használják a berendezést!

Hasonló termék


Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél