Vissza

Összehasonlított termékek

Hogyan válasszunk taposógépet

A lépcsőzés az egyik legegyszerűbben végezhető kardio edzés, melyet nemcsak edzőteremben, de akár otthon is végezhetünk. Segít a fogyókúrában, tökéletes kiegészítője lehet  diétánknak és egyben javítja a kondinkat.

Hogyan válasszunk taposógépet
Hogyan válasszunk taposógépet

A stepper egy hatékony edzéseszköz, amely helyettesíti az unalmas lépcsőzést – a lépcsőn való felsétálással ellentétben kíméli az ízületeidet!

Emellett rendkívüli egészségügyi támogatást is nyújt, különösen most, hogy a nyugati világban olyan annyira elterjedt az elhízás és az ehhez kapcsolódó súlyos betegségek, a szakértők a lépcsőn feljárás szimulációját tartják az egyik leghatékonyabb edzési eljárásnak.

A rendszeres otthoni mozgáshoz szükséges stepper beszerzése tehát elengedhetetlen lépés lehet az általános egészségi állapot megőrzése és annyak javítása érdekében, a fizikai erőnlét növelése, az izmok, a szív- és tüdő erősítésében, valamint a fogyásban egyaránt.

Segítünk a "testre szabott" stepper kiválasztásában

A legjobban felszerelt stepperek nemcsak a belső és külső combok, hanem a csípő, valamint a has-, hát- és mellizmok erősítésére is hatékonyak. Ezt "csavarással", oldalazással és gumi erősítővel érheted el.

A stepperek alapkategóriái

Stepper állvánnyal - hosszabb, intenzív gyakorlatokhoz, kézi fogantyúkkal, terhelésszabályozási lehetőséggel, oldalra csavaró mozgással, felhúzások vagy oldallépések használatával.
Mini stepperek - rövidebb, alkalmi gyakorlatokhoz, alternatívaként gumi erősítővel a felsőtest erősítésére, oldalra és oldallépésre csavaró mozgás lehetőségével.

A stepperek mindig fel vannak szerelve egy számítógéppel, amely mutatja az edzésidőt, a lépések számát, a kalóriafogyasztást és a szkennelést. A fejlett modellek sebességet, távolságot, elégetett zsírt és a rögzített fogantyúkon keresztül pulzusszámot is mérnek. A helyes pulzusszámításról mindent megtalálsz a „Hogyan edz helyesen sporttesztelővel” című útmutatóban.

Mini, twist vagy univerzális taposó?

A Twist stepperek kiválóan alkalmasak a csípő és a has, azaz a problémás területek erősítésére. Az alacsony árnak köszönhetően az egyik legnépszerűbb trénernek számít minden korosztály képviselői között.

Bár a mini stepperek kisebb teherbírásúak, mégis nagyon kompaktak. Hangulatodtól függően könnyedén előhúzhatod a steppert például egy tévésorozat nézése közben, és már kezdhetsz is edzeni

Minden modern stepper terhelésszabályozóval van felszerelve, ami szükséges a nehézségi szint növeléséhez, valamint a comb- és farizmok erősítéséhez. A terhelés a lengéscsillapítók mozgatásával, forgatásával vagy mágneses fék használatával állítható.

A cseh gyártó inSPORTline steppereit, akár otthoni, akár professzionális használatra, csendes működés jellemzi. Egyes magasabb kategóriás, függőleges taposógépek hidraulikus lengéscsillapítókkal rendelkeznek, ami szintén befolyásolja a minőségüket és az árukat.

 

10 kulcsparaméter a stepper kiválasztásakor

Összegezve az alapvető követelményeket, a stepper vásárlása előtt javasolt az otthoni tér, edzésterv, a tréner magassága és súlya alapján az alábbi szempontokat figyelembe venni:

  1. márka (garancia, szakszerviz)
  2. ár
  3. terhelés beállítása
  4. gumi erősítő
  5. gép súlya (7,5-66 kg)
  6. maximális teherbírás (100-150 kg)
  7. lépésmagasság állítás
  8. lépésszámláló
  9. pulzusmérés
  10. járási sebesség

Érdemes a felhasználói élményre figyelmet fordítani
Értékes információforrást jelentenek azok a vélemények is, akik már rendelkeznek stepperrel. A vélemények alapján eldöntheted a keresett stepper modell használható-e és megépíthető-e, tartós-e, stabil-e, és hogy az ára megfelel-e a minőségnek.

Az értékelésekben a felhasználók megjegyzik az utasítások egyértelműségét, összehasonlítják a különböző steppereket, és megemlítik egy adott gyakorlat egészségügyi előnyeit.

Végezetül az inSPORTline edzőjének, Petr Kopřivanak a tanácsa: "Ha számodra a stepper egy befektetésnek számít ami a testépítésben térül meg és az egész család számára hosszú évekre szóló edzéssegítőnek szánod, akkor mindenképpen több pénzt kell költened egy robusztusabb termékre, jobb hasznos tulajdonságokkal."

Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb taposógépet!

Hasonló termék


Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél