Vissza

Összehasonlított termékek

Futás, taposás vagy evezés? Így válassz kondigépet otthonra!

Szeretnél otthonra egy kondigépet, de nem tudsz dönteni? Csak olvass tovább! Segítünk a választásban és megtaláljuk neked az ideális gépet. Biztosak vagyunk benne, hogy tudni fogsz választani kardio gépeink széles kínálatából, csak tudnod kell, mely szempontokat kell figyelembe venned. Éppen ezért a gépeink bemutatása előtt összefoglaltuk Neked a legfontosabb szempontokat, melyek nagyban megkönnyítik majd a döntést.

Futás, taposás vagy evezés? Így válassz kondigépet otthonra!
Futás, taposás vagy evezés? Így válassz kondigépet otthonra!
✅ Milyen méretű gépem legyen?
➤ A kiválasztott kondigép mérete az egyik legjelentősebb alapinformáció, főleg ha otthon nem rendelkezel elég tágas térrel. Azok számára, akik nem rendelkeznek elegendő hellyel, tanácsos egy összecsukható szerkezettel rendelkező gépet beszerezni, ami az edzés befejezése után nem lesz útban és nem foglal helyet. Sajnos nem minden kardio gép és kondigép rendelkezik összecsukható konstrukcióval, de azért akad néhány.

 Mekkora legyen a teherbírása?
➤ A teherbírás a szerkezet robosztusságától függ – minél masszívabb a gép, annál nagyobb súlyt bír el. Ez persze meglátszik a termék árán, illetve annak összeszerelhetőségén is, tehát jól át kell gondolni ki fogja használni. Minden esetben fontos, hogy a kondigépek teljes terhelhetőségére számoljunk rá kb. 10-20%-ot testsúlyunkhoz viszonyítva. Tehát ha egy futópadnak 100kg a terhelhetősége, testsúlyunk pedig 95, akkor érdemes olyan futópadot választani, amely terhelhetősége 120-130 kg. A kondigép használata sokkal komfortosabb lesz.

✅ Ergométer vagy manuális vezérlés felelne meg nekem jobban?
 Az ergométer egy olyan fitness berendezés, amelyen a terhelés beállítása elektronikusan történik. Az ilyen a modellek általában gazdagabb programfelszereltséggel rendelkeznek (ellenállás változtatása a pulzusunk alapján, pulzusmérés, programok). A manuális vezérléssel rendelkező gépeket főleg azoknak ajánljuk, akik nem szeretik a hosszadalmas és bonyolult beállításokat és egyből a tárgyra térnének. Fontos információ, hogy a manuális gépek mozgástechnikailag nem eltérőek az ergométerekől, tehát használatuk egyformán kényelmes és hatékony lehet. 

✅ Milyen speciális igényeknek kell megfelelni?
 A kardio edzést nem korlátozza sem az éltkor, sem az egészségügyi problémák. Ha viszont kímélned kell az ízületeidet, vagy könnyebben kell hozzáférned a géphez, akkor érdemesebb egy elliptikus trénert választanod vagy egy háttámlás szobakerékpárt, amelyek egyenletes, sérülések nélküli mozgást és maximális kényelmet biztosítanak az edzés során.

✅ Hogyan csatlakoztatom az okos készülékeimet?
➤ A digitális technológiák rengeteg újítást és lehetőséget hoztak magukkal, amelyeket természetesen hasznosítottak a fitness világában is. Ezeknek az innovációknak és fejlesztéseknek köszönhetően csatlakoztathatók mobiltelefonok és tabletek is a kondigépekhez egy applikáció segítségével. Minden inCondi jelöléssel ellátott gép az alapfunkciók mellett elraktározza az edzés adatait, vagy az alkalmazások segítségével kiválaszthatod az edzésprofilt is, valós terepek alapján. A legújabb modelleken pedig akár már videót is nézhetsz vagy internetezhetsz is.

FUTÓPADOK

Fuss le egy maraton a nappalidban!

inSPORTline futópadok

A futás és gyaloglás kiváló módja az anyagcserefolyamatok beindításának és természetesen ez a leghatékonyabb formája a felesleges kalóriák elégetésének. Sokan a szabadban szeretnek leginkább futni, de mivel az időjárás sajnos néha teljesen kiszámíthatatlan, így csak a legelvetemültebbek bírják egész évben az iramot. Viszont egy otthoni futópadon bármikor futhatsz, bármeddig, bármilyen is legyen odakint az idő. Futhatsz reggel munka előtt, vagy este ha hazaértél, futhatsz viharban vagy hőségben, de futhatsz akkor is, ha kinn -10fok van. 

A futás helyett inkább a gyaloglást választod? Mindenképp legyél óvatos, hiszen az egyes futópadok lassabb sebességnél felforrósodhatnak, vagy csak korlátozott ideig tudnak működni ebben az üzemmódban. Mindenképpen kérdezz rá a forgalmazónál, hogy a kiválasztott modell megfelel e hosszabb sétára. A sebesség és az emelkedés megváltoztatása egy kis változatosságot kölcsönöz az edzésnek. A jó minőségű edzés egyik kulcsfontosságú feltétele a futófelület mérete – ha elegendő helyed van az edzéshez, önfeledten élvezheted minden pillanatát. Közkedvelt minden korosztálynál, hiszen a futópadon mindenki egyéni igényei és lehetőségei szerint tud futni vagy sétálni. 

ELLIPTIKUS TRÉNEREK

Mozgasd meg az egész tested, de ne terheld az ízületeket

inSPORTline elliptikus trénerek

Az elliptikus trénerek, ahogy a futópadok is, a futó mozgást szimulálják, azzal a különbséggel, hogy itt bekapcsolódnak a karok is, tehát itt az egész testedet átmozgathatod. Olyan ez, mintha egy Nordic Walking bottal túráznál. A legnagyobb előnyük a finom elliptikus mozgás, amely a lehető legtermészetesebb hatású mozgást eredményezi, ráadásul megelőzi az esetleges sérüléseket is. Ha ízületi problémákkal küzdesz, vagy csak szeretnéd őket megkímélni a nagyobb terheléstől, akkor az elliptikus trénert neked találták ki.

Az elliptikus tréner legfontosabb tulajdonságai, amelyeket a megfelelő gép kiválasztásnál mindenképp vegyél figyelembe, a lendkerék súlya, illetve a lépéstávolság. A nehezebb lendkerék zökkenőmentesebb átmenetet biztosít az egyes fokozatok közt. A lépéstávolság attól függ, hogy futást vagy gyaloglást szeretnél-e szimulálni, de általánosságban elmondható, hogy a hosszabb lépés előnyösebb az edzés szempontjából. A magasabb kategóriájú gépek esetében pedig te magad állíthatod be a lépéstávot. Az elliptikus tréner általában a nők kedvence, mivel mozgása kiemelkedően hatékony a fenék izmaira. Használata hatékony, kényelmes és nagyon élvezhető.

SZOBAKERÉKPÁROK ÉS HÁTTÁMLÁS SZOBABICIKLIK

Állítsd be a saját tempód!

inSPORTline szobakerékpárok

Egy szobabicikli segít színesebbé tenni napjaidat egy intenzív kardio edzéssel. Az otthoni szobakerékpárok általában az alacsonyabb árkategóriában találhatóak, nem úgy mint a nagyobb fitness gépek (például futópadok), tehát azok számára ajánlottak, akik szeretnék megőrizni vagy javítani állóképességüket, ám nem szeretnének vagyonokat költeni egy kardio gépre. Használatuk elsősorban az alsó végtagok átmozgatására irányul, és nagyon gyakran vásárolják őket rehabilitációs céllal, melyet kifejezetten az orvos javasol. Nyugdíjas korban kifejezetten ajánlott, mivel a szobakerékpár, tán a legkevésbé megterhelő kondigép, s épp ebben a korban kimagaslóan fontos a rendszeres mozgás.

A szobakerékpár a biciklizést szimulálja, ám nem fejt ki akkora nyomást a lábakra és trédre. A klasszikus kerékpártól eltérően a szobabicikli sokkal szélesebb és kényelmesebb nyereggel rendelkezik, tehát a tekerés sokkal kellemesebb. A szobakerékpárok esetében is érvényes, minél nehezebb a lendkerék, annál folytonosabb a mozgás, valamint annál magasabb értékű a maximális ellenállás is.

Ha a tekerést még kényelmesebbé szeretnéd tenni, akkor érdemes a háttámlás szobakerékpárok közt is szétnézned. A széles háttámlával rendelkező nyeregnek köszönhetően az edzés hátradőlve rendkívül kényelmes. A gép másik előnye, hogy sokkal könnyebben hozzáférhető, hiszen szerkezetet úgy alakították ki, hogy a felülésnél ne kelljen nagyon megemelni a lábaidat. Ezek a kardio gépek is kiválóak az idősebbeknek, illetve azoknak, akik hátfájástól vagy túlsúlytól szenvednek. Remek segédeszköz a fizikai erőnlét javítására is. A háttámlás szobakerékpár tán legnagyobb előnye, hogy az összes ergométer közül ez terheli legkevésbé a gerincet. 

FITNESS KERÉKPÁROK (spinning kerékpárok)

Tekerj akár egy profi!

inSPORTline fitness kerékpárok

A fitness kerékpár szó hallatán azt gondolhatnánk, hogy nem másról van szó, mint egy klasszikus szobabicikliről. Ám a fitness avagy spinning kerékpáron történő tekerés sokkal inkább hasonlít a valódi biciklizéshez és a terhelést pedig sokkal pontosabban be tudod állítani. Ezek miatt a tulajdonságai miatt is közkedvelt elsősorban a biciklisták körében. A megfelelő gép kiválasztásánál mindenképp fontos szempont a testmagasság és a gép egyénre-szabhatósága. A nyereg és kormány megfelelő vertikális és horizontális beállítása garantáltan kényelmes edzést biztosít mindenki számára. A fitness kerékpár tán legfontosabb előnye a szobakerékpárral szemben, hogy ezen úgymond "ki lehet állni", azaz állva is lehet tekerni. Ez elengedhetetlen mindazoknak, akik a fogyásra, állóképesség javítására fókuszálnak. Közkedvelt legfőképpen a lányok körében éppen a spinningelés miatt. 

EVEZŐPADOK

Könnyed ám intenzív mozgás

inSPORTline evezőpadok

Az evezőpadok legnagyobb előnye, hogy átmozgatják az egész testet, a hát és törzs izmait egyaránt. Tökéletes eszköz kardio edzéshez, amellyel nagy mértékben növelheted a teljesítményedet és kitartásod. További előnye, hogy nem kell tartanod a sérülésektől, hiszen a mozgás folyamatos és kíméli az ízületeidet. Az evezőpad alkalmas az egésznapos ülőmunkát végzőknek számára is, mivel hatása nem irányul egy bizonyos testrészre, hanem érezni a test minden porcikájában. 

Mit vegyél figyelembe, ha evezőpadról van szó? Elsődleges a fékrendszer, ami a meghatározza a gép tulajdonságait és a terhelés beállításának módját. A fontos kiemelni a mozgás folytonosságát is. Egy dolgot pedig mindenképpen tarts észben, ha egy evezőgépet vásárolsz: evezőgépek legtöbbje zajos. Közkedvelt elsősorban az evezni szeretők körében. Főleg azok vásárolják, akik a hátizmaikat szeretnék legfőképpen erősíteni. 

TAPOSÓGÉPEK

Edzett lábak és égő zsír!
inSPORTline taposók

A taposók vagy másnéven lépcsőzők meglepően hatékony sportszerek, amelyek a lépcsőzést szimulálják. Egy nagyon intenzív mozgást kell elképzelnünk, amely főleg a lábakat erősíti és segít a lehető leghatékonyabban elégetni a felesleges kalóriákat. A valódi lépcsőzéssel ellentétben a taposógépen történő edzés kizárja az esetleges sérülések lehetőségét, illetve kíméli az ízületeket. Természetesen a modellek nagyrésze esetében magad választhatod ki a terhelést és a lépésmagasságot is.

A taposógépeknek több fajtája ismeretes: kisebb gépek az alkalmi edzésekhez, illetve a nagy, robosztus taposógépek intenzívebb edzésekre alkalmasak. A kérdés már csak az, melyiket válaszd. Néhány taposógépen lehetőséged van beállítani a problémás részekre irányuló „twist” oldalazó mozgást is. Az igényesebbeknek a fitness lépcsőket ajánljuk, amelyek igazán praktikusak, kimagaslóan ellenállóak és hatékonyak.

AZ OTTHONI EDZÉS MOST MÁR CSAK EGY LÉPÉSRE VAN! NE HABOZZ ÉS KEZDD EL TE IS MÉG MA, VÁLASZD KI A KEDVENC KONDIGÉPEDET!

Hasonló termék


Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél