Vissza

Összehasonlított termékek

Fitness tippek fájós hátra

A fájós hát, egy komoly civilizációs probléma, amely az életünk során sokunkat érint.  Az orvosi látogatások majd harmada éppen a hátunk miatt van, vagyis az ülőmunka, a rossz beidegződött sztereotípiák miatt, melyek folyamatosan terhelik a hátunkat.

Fitness tippek fájós hátra
Fitness tippek fájós hátra

De hát, hogy tudnánk ebből az ördögi körből kitörni? Az egyik legkellemesebb és legkönnyebb megoldás az otthoni torna, mely célzottan az izomterhelés kiegyensúlyozására irányul, s melynek a hiánya a legfőbb okozója a deréktáji, gerinc- vagy csípőfájdalmaknak. Kiemelten fontos a CORE izomzat erősítése, tehát az olyan izomcsoportok megdolgoztatása, amelyek a testünk mélyén helyezkednek el, s feladatuk a testünk stabilizálása. Ezek az izmok a felső izomréteg alatt bújnak meg. A legfontosabb ilyen izmok a következőek: a medencefenék izmai, haránt hasizom, külső és a belső ferde hasizom, egyenes hasizom, gerincfeszítő izmok, sokbahasadt izmok, rekeszizom. A medencefenék izmai alulról határolják a hasüreget, a hasizmok elölről, a gerincfeszítők hátulról, a rekeszizom pedig felülről. További ide tartozó másodlagos izmok a nagy farizom, széles hátizom és a csuklyás izom.

Egy fitness vagy jóga szőnyegen gyakorlatok egész sorozata végezhető el otthonunk kényelmében. A következő szint az olyan tornaeszközök használata, amelyekkel a testünk saját súlyát használjuk fel a torna során. Ezek közül a legérdekesebbek a gimnasztikai labdák és egyes változataik (félgömb, fánklabda), a felfüggeszthető fitness szalagok vagy az egyensúlyjavító eszközök. Már rövid használatukkal is látványos eredményt lehet elérni, de rendszeres használatuk biztosítja a stabil izomszerkezetet, valamint ajándékként egy egészségesebb és minőségibb életet kapunk. 

A legjobb kondigépek fájó hát esetén

Az apróbb tornakellékek után következnek a már komolyabb speciális kondigépek hátra, melyek kifejezetten az e típusú izmok erősítésére szolgálnak. Fáj a hátad?  Ez esetben biztosan beleszeretsz az evezőpadba! Széles körben használt és bevállt tornaeszközök a gerincpadok vagy más néven gravitációs padok, gerincnyújtó padok, továbbá a speciális has- és hátgépek és egyes tornapadok. Most nézzük meg röviden néhányukat: 

  • Evezőpadok – az evezőpad egy nagyon hatékony kardio gép, mely elsősorban a hát és karok izmait erősíti. A felhasználók szerint ez az egyik legmulatságosabb kondigép. Mozgástechnikai szempontból egy mozdulatsorral erősíti a testünk alsó, valamint a felső izmait, de legfőképpen a hátizmokat. Az izomerősítés mellett kifejezetten hatékony a fizikai állóképesség javításában, valamint segít az egészséges testtartás fenntartásában. Nem utolsó sorban keményen megdolgoztatja a kéz és lábizmokat is. 
  • Gerincnyújtó padok – tökéletes szerkezetek az izomfeszültség csökkentésére, komolyabb gerincbetegségek megelőzésére, hátfájdalom enyhítésére. A gerincnyújtó pad átfordítja a tested lógó pozícióba, mint a denevérek, ahol a fej pozíciója a föld felé irányul. Az izmok ilyen fajta aktív lazítását a gerincnyújtó padon a masszőrök, valamint a rehabilitációs orvosok is tanácsolják. A gerincnyújtó pad segít megelőzni sok komolyabb problémát és hatékonyan segít a porckorongsérv kezelésében, gerincferdülés kezelésében, csigolyaproblémák esetén és tucatnyi további esetben. Komolyabb egészségügyi probléma esetén kérj tanácsot háziorvosodtól. Rendszeres használata karbantartja az érrendszert, csökkenti a szélütés kockázatát, enyhíti a visszeres panaszokat, de használják csípő panaszok esetén is. 

Mely további kondigépek és sportfelszerelések segíthetnek még

A fent említett eszközök mellett számos további hasznos sporteszköz is létezik még. A használatuk elkezdése előtt viszont fontos kitűzni egy célt: a has és hát izmait vagy problémáit szeretnéd megoldani vagy pedig inkább a fogyásra, állóképesség javítására, lábakra vagy csípőre koncentrálnál?  Mérlegeld mindenképpen a családod többi tagjának az igényeit, valamint azt, milyen pénzügyi kerettel rendelkezel és milyen helyigénye van az egyes kondigépeknek. A következő rövid összefoglalóban megtudhatod mire használhatóak az egyes kondigépek:

  • AB Perfect Twist – Core izmok (mélyizmok) erősítése, alsó-közép-felső hasizmok erősítése a hát terhelése nélkül
  • Futópad – legjobb eszköz a fogyáshoz, lábizmok, fenék erősítése, formázása
  • Szobakerékpár – alsó végtagok - láb erősítése, tökéletes rehabilitációs célokra, térdproblémák esetén kifejezetten ajánlott
  • Fitness kerékpárTaposó – kondigépek az alsó végtagok, valamint fenék és csípő formázására
  • Elliptikus tréner – fogyásra, egész test edzésére, állóképesség javítására, ízületkímélő, kiváló ár/érték arány
  • Vibrációs tréner – hatékonyabb gyakorlatok a vibrációknak köszönhetően, mely hatással van a mélyizmokra

Hol találhatunk az interneten összesítve eszközöket hátfájás esetére

Találj bárhol is összesített listát a segédeszközökökkel hátfájás ellen, tudd azt, hogy használatukkal hozzásegíted magad egy egészségesebb életstílushoz, valamint egy jobb általános közérzethez. Lehet magad is meglepődsz majd, milyen gyorsan tudsz búcsút inteni a hátfájásnak, s leszel sokkal de sokkal kiegyensúlyozottabb, elégedettebb és mennyivel javul majd a teljesítőképességed az életed más területein is.

Hasonló termék


Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél