Vissza

Összehasonlított termékek

Hogyan válasszunk multifunkciós edzőgépet?

A Multi-gym egy többfunkciós berendezés, amely ötvözi a fekvenyomó gépet, húzódzkodót és a láb állomásokat, így biztosítva a teljes testmozgását, ezért kitűnő kombinációja több edzésgépnek kedvező áron. A multifunkciós edzőgép könnyen változtatható, beállítható, még akkor is, ha csak kezdőként állunk neki használni.  

Hogyan válasszunk multifunkciós edzőgépet?
Hogyan válasszunk multifunkciós edzőgépet?


Keret
Általában a Multi-gym alapja egy többfunkciós állítható pad, háttámlával. Egy másik fontos eleme a drótkötelek, amik tartós anyagból készülnek (ugyanúgy, mint a csigák és a csapágyak).
Multi-gym típusok
A fekvenyomó multifunkciós edzőpadok – amihez hozzá lehet csatolni a keretet is- mellyel leginkább a mellkasi izmok erősíthetők.
A fekvenyomó és a húzódzkodó kombinációja lehetővé teszi az összes izomcsoport hatékony edzését a test felső és alsó részén egyaránt. A fekvenyomó edzőgép egy keretből, kötélből és a fekvenyomóból áll. A súlyokat a kötelek felhúzásával tudod emelni, a trapéz izom, bicepsz és tricepsz fejlesztésére kiváló.
Láb állomás – több különböző lábprés áll rendelkezésre, valamint további lábszár fejlesztők, guggolás kiegészítők.
A kombinált multi-gym a legkeresettebb termék ami csiga, pad és kiegészítő láb állomásból (lábprés) épül fel. Emiatt ez az eszköz egy komplex edzőgép mivel elegendő heti egy edzés az egész testünk átmozgatásához. A felső tárcsa erősíti a kar és a mellizmot, az alsó tárcsa/csiga segít az evezős mozgás szimulálásában, az oldalsó csigák a bicepszek fejlesztését segítik, a lábprés pedig erősíti a lábadat.
Fő paraméter: Maximális súlyhatár
A piacon sok profi modell is létezik, a súlyhatár legtöbbször 130 kg-ig van meghatározva, néha akár 150 kg-ig (2 méter magas sportolók számára). Mivel a legtöbb edzőtermet masszív berendezések alkotják (biztosítva a stabilitást és a minőséget), ahhoz, hogy elkerüld a felesleges sérüléseket, semmiképp ne becsüld alá a gyártó által ajánlott maximális súlyhatárt!
Általánosságban elmondható, hogy minél drágább a multifunkciós edzőgép, annál jobb az ergonómiai kialakítás és a mozgási lehetőség. A szállodákban levő konditermek és a hagyományos tornatermek komolyabb felszerelést igényelnek, mint az otthonra tervezett edzőterem. Ha azonban intenzíven akarsz sportolni otthon, akkor bölcs dolog egy robusztusabb kerettel rendelkező multifunkciós edzőgépbe beinvesztálni.
Van elegendő helyed egy multifunkcionális edzőgépnek?
Ezeknek a termékeknek kb. 3 m hosszú és 2,5 m magasságú teret kell hagyni. Mielőtt megvásárolnád, gondolj arra, hogy csak a test felső felét edzenéd vagy csak a lábadra fókuszálnál. Minden fitness berendezésre vonatkozóan legalább 5 éves garanciát kell kapnod. A kiegészítő szolgáltatások közé tartozik az ingyenes szállítás és egyes drágább modelleknél az otthoni összeszerelés is.

A 6 legfontosabb kritérium, amit figyelembe kell venni a multi-gym kiválasztásakor:

 • Cél

 • Maximális súlyhatár

 • Méretek és tárolás

 • Ár és minőség

 • Ügyfélszolgálat és összeszerelés

 • Garancia időszak


100 gyakorlat egy multifunkciós edzőgépen:
Akár otthoni könnyű sportolásra, vagy egy hosszabb edzésre az olcsóbb multifunkciós gépek több mint alkalmasak, valamint a profi sportolók otthoni edzésére is és akár 100 különböző gyakorlat végezhető rajtuk, íme néhány példa:

 • fekvenyomás

 • multi-press

 • különböző pull-up

 • has gyakorlatok

 • mellkas gyakorlatok (pillangó)

 • húzás a test előtt és mögött

 • evező szimuláció

 • stepperek a lábizmok megerősítésére

 • felső végtagok – bicepsz, tricepsz

 • alsó végtagok - lábgépek, lábnyújtás

 • a mellkas és a hát - mellkasi prések kétkezes fogantyú segítségével, felső csigákkal

Egy szép multi-gym - az otthoni tornaterem alapdarabja
Amikor otthoni használatra választasz egy multifunkciós edzőgépet akkor győződj meg róla, hogy alapból figyelembe veszed mire is használnád. Ezek az otthoni gépek esztétikai  szempontból úgy készültek, hogy otthonodba illeszkedjenek, például akár egy tinédzser szobájába is. Olvasd el a többi vásárlónk véleményét, hogy segítséget kapj a választáshoz.
Végre eldöntötted, hogy egy edzőgépet vásárolsz? Szuper! Ez a gép hatékonyan segít felépíteni az izomtömegedet, javítani az egészségi állapotod és növeli az önbizalmadat.
Ezután csak néhány kiegészítő súlyzót, esetleg egy elliptikus trénert érdemes beszerezned, és a saját otthoni tornatermed el is készült.


Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél