Bevezető > Mi a Nordic Walking?

Mi a Nordic Walking?

Mi a Nordic Walking? Hol keletkezett a Nordic Walking? Kik számára alkalmas a Nordic Walking? Miért használnak a Nordic Walking-hoz botokat?

Mi a Nordic Walking?

Severská chůze

A Nordic Walking hagyományos gyaloglás speciális botokkal, melyek hasonlóak a sí-, vagy inkább a sífutó botokhoz. A Nordic Walking nagyon egyszerűnek látszik, de nagyon hatékony módja annak, hogyan tartsuk meg erőnlétünket, égessük el felesleges kilóinkat, mindemellett kellemes pillanatokat töltve akár barátaival a természetben. A Nordic Walking-ot egész évben, bármilyen korosztály és gyakorlatilag bárhol űzheti – sí terepen vagy a hegyekben.

Hol keletkezett a Nordic Walking?

A Nordic Walking, magyarul északi gyaloglás, síjárás, egy fiatal sportág, mely a nyolcvanas években keletkezett Finnországban. Eredetileg a Nordic Walking szezonon kívüli edzéslehetőségként keletkezett a sífutók számára. Finnországból először a skandináv államokban terjedt el (ezért is nevezik északi gyaloglásnak). Egyszerűsége és hatékonysága miatt azonban hamar elterjed Európa szerte. Különösen nagy közkedveltségnek örvend a német felföldeken. A csehek is egyre inkább ráéreznek az ízére.

Kik számkára alkalmas a Nordic Walking?

Egyszerűsége és alacsony költségigénye, de főleg hatékonysága miatt ez a sport gyakorlatilag mindenki számára alkalmas, a gyermekektől az idősekig, a túlsúlyosak, és azok számára, akik inkább erősíteni szeretnének, a csúcssportolóktól az egész nap irodában ülőkig.

Miért használjuk a Nordic Walking - hoz botokat?

Botok segítségével gyalogolva 40 százalékkal több kalóriát égetnek el, mint a hagyományos gyaloglással!

Amennyiben a Nordic Walkinghoz megfelelően használja a botokat, nagyobb erőfeszítés nélkül megsokszorozza a gyaloglás hatását. A karok és lábak Megfelelő egyenletes munkájával 600 izmunkat vonunk be, tehát izomzatunk 90 százalékát. A pulzus frekvencia ezalatt olyan szinten marad, ahol az ember kényelmesen érzi magát- Ilyen mozgás mellett akár 400 kalóriát égethet el óránként.

Simple vásárlói tájékoztató
Árukeresõ, a hiteles vásárlási kalauz
Az oldalon történő látogatása során cookie-kat használunk. Továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. Szabályzatunkat itt tekintheti meg. További információk Elfogadom