Vissza

Összehasonlított termékek

Mi alapján válasszunk supot?

A supozás egyszerűbb tevékenység, mint a szörfvitorlázás, és szórakoztatóbb, mint a hagyományos úszás vagy evezés! Nincs szükség túlárazott tanfolyamokra, szinte bármilyen vízfelületen elvégezhető, valamint egy csomó új, megismételhetetlen élményben lesz részed. Csak ugorj a deszkára és evezz – igazán nem nehéz!

Mi alapján válasszunk supot?
Mi alapján válasszunk supot?

Pontosan mi is a SUP?

Milyen előnyt kínál egy sup? Hogyan javíthatod fizikai állapotod és mentális egészséged ezen sport űzésével? Vess egy pillantást ezen különleges sportágnak az alapvető előnyeire:

 • Javítja az egyensúlyt – Az egyensúlyérzék és az egyenes testtartás nagyon fontos a sup használatánál, mivel belső stabilitás és erő szükséges az egyensúly megtartásához.

 • Edzés az egész testnek – Egy supon a test szinte minden izomrészét megmozgatjuk. A láb, a has és a hát izmai a súlypont kiegyenlítéséről és a test stabilizálásáról gondoskodnak, a karok és vállak pedig a vízen történő mozgást. Ráadásul, ez egy aerob sport, amely jótékony hatással van a szívre és a tüdőre.

 • Alacsony egészségügyi kockázat – Egyenletesen tornáztatja az egész testet, és nem terheli meg az inakat vagy az ízületeket. Ez miatt a sup minden olyan sportoló számára alkalmas, aki megsérült, viszont nem akarja feladni a mozgást a gyógyulás során.

 • Csökkenti a stresszt – A víz természetesen megnyugtatja a testet, a testmozgás pedig segít csökkenteni a stresszt. Mindehhez társul a víz, a szívdobogás és a madarak nyugtató hangjait, és hirtelen a felgyülemlett stressz elszáll, szabadnak és energiával telinek fogod magad érezni.

 • Növeli az általános erőnlétet – Még ha első pillantásra nem is tűnhet úgy, de testednek reagálnia kell a deszkán történő mozgásra a rajta töltött teljes idő alatt. A stabilizáló izmaink így folyamatos mozgásban vannak, és idővel erősebbek lesznek.

 • Kardió edzés – Ha elég időt töltesz a vízen, a sup tökéletes kardióedzéssé válik számodra. Ideális motiváció a barátokkal való versenyzés, ahol magasabb értékekre emelheted a pulzusodat.

 • Javítja az állóképességet – Miután elsajátítottad a supozás alapelveit, minden vízen töltött pillanattal elkezded fejleszteni erőnlétedet és állóképességedet.

Tudtad, hogy...?
Sokszor több kalóriát égetsz el egy óra evezéssel, mint futás vagy kerékpározás közben?

Kinek ajánljuk az evezést? 
Szinte mindenkinek!

Alkalmas mindenkinek, aki szeret új dolgokat kipróbálni, vonzza a kaland, szeretne edzeni és természetesen csak víz mellett pihenni. A könnyű használat és a sokoldalúság minden korosztály számára attraktívvá teszi a supozást:

 • A gyerekek és a fiatalok egy egyszerű, de mégis aktív tevékenységet kapnak, amelyet élvezni fognak.

 • A felnőttek értékelik az élményeket, új helyek felfedezését vagy fizikai állapotuk javulását.

 • Az időseket örömmel tölti el az aktív pihenés lehetősége, a természetben való kikapcsolódás és az eszköz egyszerű irányíthatósága.

Ideális minden jógarajongó számára, aki belefáradt a fitneszközpontokba vagy a legközelebbi parkban való edzésbe. A jóga supon teljesen más élmény!
Végül, de nem utolsósorban, a horgászok is kedvelni fogják az evezős deszkákat, akik egy ülést rögzíthetnek a lapátra, és nyugodtan várhatják a fogást közvetlenül a vízen.Hogyan kezdj neki a supozásnak?
Olyan egyszerű, hogy nem akarod majd abbahagyni.
Igazán nincs benne semmi bonyolult; egy kis gyakorlás után simán siklasz majd a víz felszínén. A WORKER, JOBE, Aquatone és Bestway felfújható eveződeszkák csomagjában mindent megtalálsz, ami ehhez kell - szivattyú, lapát és biztonsági huzal. Mindez, beleértve a deszkát is, a mellékelt vízálló hátizsákba csomagolható. Csak dobd a hátadra, és irány a víz!

Tudtad, hogy...?
Tapasztalatok szerint a képzett sportolók átlagosan 2 óra alatt elsajátítják a sup használatát.
Néhány tipp a kezdéshez:

 • minél szélesebb, annál stabilabb - kezdőknek jobban megfelelnek a szélesebb deszkák, amelyeken könnyebben tudod tartani az egyensúlyt

 • mindig használj biztonsági kötelet - ügyelj a biztonságra, és mindig legyen rögzítve egy leash, hogy a deszka véletlenül se ússzon el, ha leesnél

 • óvatos indulás - térdelj az úszó közepére, és enyhén behajlított térddel lassan emelkedj fel a lábadra

 • váltogasd jobb-bal oldalaid és kezeid – hogy egyenletesen edződj, cserélgesd jobb és bal oldalad evezés közben (ne feledkezz meg az evezőről és kezeid helyzetéről sem)

 • kapcsold be a core-izmaid is – ne csak a kar izmait használd evezés közben, hanem az úgynevezett core-odat is, így edzésed hatékonyabb lesz

Stressz, zsír, gyenge állóképesség – egyszerűen mindennel megbirkózik.Nem mindegy melyiket választod!

Melyik a legjobb számodra?
Az eveződeszkák típusai jellemzőik szerint több alapvető csoportba sorolhatók. Fedezd fel, melyik illik hozzád!
☀️ Versenyzésre (Race SUP) – a maximális sebességre és hatékonyságra hangolva. Általában hosszúak és keskenyek a megfelelő stabilitás fenntartása érdekében. Alkalmas csoportos gyorsasági versenyekre, valamint egyéni edzésekre. Kezdőknek nem a legalkalmasabbak a gyengébb manőverezőképesség és keskenyebb profil miatt.
☀️ Kalandoroknak (túra SUP) - Mindenki számára alkalmas, aki világot akar látni. Keskenyebb felépítésével a deszkát hosszabb túrákra, a felfedezésekre és nagyobb sebességgel való evezésre tervezték.
☀️ Nyugodt vizekre (Flatwater SUP) - Szélesebbek és nagyobbak, mint a többi eveződeszka. Nagy stabilitásuknak köszönhetően ideálisak pihentető tavi túrákhoz vagy pangó folyókon. Kiválóak a családdal vagy barátokkal való aktív pihenéshez.
☀️ Allaround - Magyarul úgy is lehetne nevezni, hogy "mindenes deszka". Közepes hosszúságú és széles, enyhén megemelt és lekerekített heggyel, hogy stabilabb legyen a nyugodt vízen. Arányaiknak köszönhetően kellő stabilitásúak az állóvíz, a nyugodt folyók, de a kisebb hullámok „meglovaglására” is.
☀️ Windsurf (Wind SUP) – A sup és a windsurf legjobb tulajdonságainak tökéletes kombinációja. Az úszóra egy úgynevezett gerinc van felszerelve az összecsukható vitorla rögzítésére. Szélcsend esetén, a vitorla levehető és a deszka a megszokott módon evezésre használható. A Wind SUP ideális mindenkinek, aki összecsukható hordozható deszkát szeretne az egész család számára.
☀️ Családi – A nagy teherbírású, több emberre tervezett deszkák ideálisak kisgyermekes családoknak vagy baráti kirándulásokra!Mi a legfontosabb egy sup választásánál?
Menj biztosra a választásnál
⚓️ teherbírás - Ez legyen az alapvető mérvadó a deszka kiválasztásánál. Ez határozza meg a maximális súlyt, amelyet egy eveződeszka elbír anélkül, hogy elveszítené alakját és stabilitását. Nagyobb terhelésnél a sup jobban süllyedhet, így az irányíthatósága is rosszabb.

⚓️ térfogat - Az eveződeszka térfogata literben van megadva, és az úszó teherbíró képességéről árulkodik. Ez azt jelenti, hogy minél nagyobb térfogatú a sup, annál nagyobb lesz a teherbírása. A rövid táblák esetében a térfogatot a vastagság és a szélesség határozza meg. Hasonlóképpen egy longboard is lehet alacsony térfogatú, ha keskeny és vékony.
⚓️hossz - A hossz kiválasztásakor fontolóra kell venni, hogy mire használod majd az evezős deszkát.

 • a rövid deszkák (270 cm-ig) szörfözésre alkalmasak és könnyen kezelhetők

 • a közepes hosszúságú deszkák (270-370 cm) méretük miatt sokoldalúak

 • a hosszú deszkák (380-430 cm) versenyzésre vagy kirándulásokra megfelelőek; gyorsabbak, mint az előző két típus, de nehezebben irányíthatók

⚓️ szélesség – A deszka szélessége is fontos tényező a stabilitás szempontjából. Általában minél szélesebb a sup, annál stabilabb.
⚓️ konstrukció – Az evezős deszkák konstrukciótól függően 2 alaptípusra oszthatók:

 • felfújható sup - Nagy előnyük a kompaktság és a szállítótáskában való könnyű manipuláció. Ezenkívül ellenállóbbak a sérülésekkel szemben, mint a kövek vagy egyéb súrlódás (erre a tömör deszkák hajlamosabbak). A külső réteg többnyire tömör, kétrétegű PVC-ből készül, ami tartós védőréteget hoz létre.

 • merev eveződeszka – A lapátok megtartják formájukat és könnyebben csúsznak a vízen. Hátránya azonban az éles tárgyak által okozott sérülésekre való hajlam, valamint a kényelmetlenebb szállítás és tárolás.


   

SUP KIEGÉSZÍTŐK .

A deszka önmagában nem elég!
A deszkánal nem kevésbé fontosak azok a kiegészítők, amelyekre a vízen is szükséged lesz. Egyes sup készlet ára már tartalmazza kiegészítőket, míg egyéb termékek vásárlása ajánlott, hogy teljes mértékben élvezhesd az evezést.

▶️ Evezőlapát
Nélkülözhetetlen kellék minden ezen sport űzésénél – enélkül nem jutsz el sehova! Többféle anyag- és hosszvariáció létezik.

Tárolás szerinti felosztás:
Fix evezőlapátok:
+ maximális tömörek, így lehetővé teszik a használó számára, hogy minden erejét átadja a lapátnak
+ versenyzésre és hullámlovaglásra szolgálnak
+ egy ilyen lapát hosszát gondosan kell kiválasztani a versenyző magasságának megfelelően
Állítható evezőlapátok:
+ lehetőség van a magasság megfelelő gyors és egyszerű állításra
+ kis méretre állíthatók
+ több, különböző magasságú sportoló által használható
+ kezdőknek megfelelő

Anyag szerinti felosztás:
Alumínium lapátok
+ tartósság és alacsony ár
 + műanyag lapátrész
 + állítható méret
 + kezdőknek kiváló
 - nagyobb súly
Laminált lapátok
+ könnyűek
 + állítható méret
 + alkalmas középhaladó használóknak
Bambusz lapátok
 + természetes anyagból készült
 + rendkívül könnyed
 + állítható méret
  + középhaladótól haladóig
Karbon lapátok
 + tartósság és hosszú élettartam
 + rendkívül könnyed
 + műanyag lapátrész
 + állítható vagy fix
 + haladóknak
 - magasabb árkategória

Lapát hossza:

 • az evező hossza nagyon fontos a helyes testtartás szempontjából

 • helyesen, az evezőnek kicsit a merevítő kéz csuklója alá kell érnie (általában az evezőlapátnak körülbelül 15-20 cm-rel magasabbnak kell lennie, mint aki használja)

 • ha a lapátot többen fogják használni, akkor célszerű állítható hosszúságú evezőt választani

▶️ Leash
A láb és a deszka közötti „összekötő kábel” alapvető biztonsági kiegészítő, amely garantálja, hogy a sportoló deszkája nem úszik el.
Két alapvető típusú leash létezik:
Csavart biztonsági póráz:
+ mindig a deszkádon helyezkedik el, soha nem ér a vízhez
+ kizárt az evező pórázba gabalyodásának lehetősége
+ nyugodtabb vizű területekre is alkalmas
Egyenes biztonsági póráz:
+ állandóan vízben van, nem fog bajt okozni a deszkádon
+ szabad mozgás a boardon
+ kevésbé nyugodt vizekre alkalmas

▶️ Vízálló zsák
Szinte nélkülözhetetlen kellék azoknak, akik gyakran viszik vízre mobiltelefonjukat vagy egyéb holmijukat, akik biztosak akarnak lenni abban, hogy hullámok meglovaglása közben mindenük száraz és ép marad.
▶️ Pumpa
Az összes evezős felfújható deszkához a vásárlás részeként ingyen kapunk egy kompatibilis pumpát. Ha nem rendelkezel ezzel, javasoljuk, hogy megvásárlását e-shopunkban. Akármikor beszerezhetsz egy kényelmesebb elektromos alternatívát.
▶️ Ruházat
Speciális sup ruházattal soha nem lesz szükséged semmilyen "extra" vízi ruházatra. A JOBE vagy az Aquatone ruházat többsége hétköznapi városi megjelenésű, ezért alkalmas vízre és a környék megtekintésére is. A szupergyorsan száradó anyag nagy előny. Kijössz a vízből és pár perc alatt száraz leszel, így nem töltesz órákat kellemetlen, vizes ruhában. Kedvezőtlen időben (szitálás, szél, alacsonyabb hőmérséklet) is evezhetsz, és akár szezonon kívül is gyakorolhatod a sportot.
6 biztonsági szabály az evezéshez
Kerüld el a problémákat, és élvezd a gyönyörű időjárást
Más sportágakhoz hasonlóan az evezésben is be kell tartani a biztonsági szabályokat. Ezért légy óvatos, és tartsd be a következő szabályokat:

❗️ Mentőmellény használata javasolt az evezős tevékenységeknél, még a legjobb úszók életét is megmentheti. A mentőmellény nem korlátozza mozgásod és jól illeszkedik a testhez. Ezért javasoljuk, hogy az eveződeszkákkal együtt vásárold meg.

❗️ Evezz a barátokkal! A vízen mindig jobb, ha van melletted még legalább egy ember. Nem csak biztonságosabb, de szórakoztatóbb is lesz.

❗️ Evezéskor ne csak saját, hanem a körülötted lévők biztonságára is figyelj. Ne evezz túl közel másokhoz vagy hajók közelében. Mindig tartsd be a helyi szabályokat a víz felszínén való biztonságos mozgás érdekében.

❗️Ha vad folyókon is használnád a boardod, javasoljuk az evezősisak használatát. Másrészt, a póráz rögzítése nem ideális az esetleges gabalyodás veszélye miatt.

❗️ Tengeri evezés esetén először tájékozódj az árapályokról. Ne becsüld alá a helyiek figyelmeztetéseit, a nagy hullámok, szél és alsó áramlatok még egy tapasztalt felhasználót is megrázhatnak. Tengeren mindig használj kábelt, hogy elkerüld az úszó elvesztését. A hullámokban való lovaglás haladóbb és tapasztaltabb felhasználóknak ajánlott.

❗️ Vedd figyelembe egészséged, és alaposan mérlegelj minden lehetséges környezeti kockázatot, mielőtt elindulsz. Ha veszélyes és kockázatos helyzetbe kerülsz, ne habozz kapcsolatba lépni a felelős szervezetekkel.

Hasonló termék


Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél