Vissza

Összehasonlított termékek

Városi közlekedés okosan

https://www.insportline.hu/kerekpar Aki a nagyvárosban közlekedik jól tudja, hogy nem mindig fenékig tejfel eljutni egyik pontból a másikba. A tömegközlekedési eszközök megfelelő alternatívát nyújtanak, de a reggeli dugókban könnyen elakadnak. Az autózás a legkényelmesebb, de a dugóknak leginkább kiszolgáltatott megoldás, a fenntartásuk pedig egy kisebb vagyonnal ér fel. Hogyan lehetne ezeket az eszközöket kihagyva, de mégis gyorsan közlekedni egy városban? Olvass tovább, és megtudhatod!

Városi közlekedés okosan



Gördeszkák, longboardok

A gördeszkára manapság is szokás úgy nézni, mint a trükközők és halált megvető bátorságot tanúsító fiatalok kedvenc játékszerére. Szerencsére a gördeszkák és a longboardok régen túlnőttek ezen a képen, és napjainkban a nagyvárosi közlekedés tökéletes eszközei, hiszen könnyen szállíthatóak, biztonságosak és a tárolásuk is egyszerű. Rövidebb távokra a gördeszkák lehetnek a legjobb választások, míg hosszabb utakra a longboardok jelentik a megoldást. Mindkét típusból választhatóak műanyag és fából készült variánsok is attól függően, hogy a megjelenésre, vagy a strapabíróságra voksol a leendő tulajdonosuk. Attól persze nem kell félni, hogy egy fa deszka hamar tönkremegy, hiszen - átlagos, a közlekedést megcélzó használat mellett - több évig hű társunk tud lenni és maximum a csapágyakat és a kerekeket kell néha cserélni bennük, ha azok elkoptak. A műanyag deszkák mellett szólnak a harsány színek és az anyagukból adódó stapabírás, plusz az, hogy 1-2 kilóval könnyebbek a fából készült társaiknál. Kezdőknek - a nagyobb fellépő felületük miatt - a longboardokat, a tapasztaltabbaknak pedig a hirtelen irányváltásokra is képes, és kisebb méretű gördeszkákat, a lustáknak pedig a gördeszkák elektromos változatait ajánjuk, amik szintén megtalálhatóak a kínálatunkban.



Görkorcsolyák

Ha mondanunk kellene valamilyen közlekedési eszközt, amit 100 év múlva is használni fognak az emberek, az a görkori lenne. Mint minden, azért a görkorcsolya is változik: míg régen párhuzamosan elhelyezett kerekű korikkal rótták az utakat az emberek, addig ma már az egy sorban elhelyezett kerekű változatok hódítanak. Vannak a gyerkőcök lábával együtt növő, változtatható méretű korik, ahogy a külön a férfiak és a hölgyek méretére és ízlésvilágára igazított görkorcsolyák is. A választásnál leginkább a stílus és a megjelenés lehet szempont, de figyeljünk ezért arra is, hogy mire szeretnénk használni leendő utastársunkat. A mindennapi, közlekedést megcélzó felhasználásra gyakorlatilag bármelyik kori alkalmas, de a speciálisabb célokra is találhatunk egy-egy lábbelit. Ilyen lehet a trükközés, a fitness, vagy a szlalomozás, amivel hatalmas combok birtokába juthatnunk pár hónapnyi gyakorlással. Bármelyiket is választjuk, egy tökéletes közlekedési eszközt fogunk kapni, amit bármikor bedobhatunk a hátizsákunkba.



Rollerek
A rollerek legnagyobb előnye, hogy nagyon mozgékonyak, könnyen irányíthatóak és 10 perc alatt el lehet sajátítani a használatukat. Az összecsukható, pár kilós modelleknek hála a buszra is könnyen felszállhatunk velük, és az otthonunkban is könnyen találhatunk neki helyet. A rollerekből sima, és elektromos verziókat is lehet már kapni, így a sebességnek már csak a képzelet szabhat határt. Ha egy igazi, nagyvárosi közlekedési eszközt keresel, akkor a roller lesz a legjobb választás, mert bármikor leszállhatsz vele a buszról egy dugó közepén, és pár megállót előzve elkerülheted a legnagyobb forgalmi torlódásokat. Az autó csomagtartójában is könnyen elfér, úgyhogy a nagyvárosi-kisvárosi ingázásokban is jól jöhet a P+R parkolókat elhagyva. A roller számos pozitív tulajdonsága mellett nagyon jó alakformáló is: szépen alakítja a combot és a feneket, egyedül csak arra kell figyelned, hogy váltott lábbal használd és taposd bele a kilométereket. Fontos, hogy már a rollerekből is elérhetőek az elektromos verziók, úgyhogy egy ilyen mellett is leteheted a voksodat.



Összecsukható kerékpárok

Emlékszel a kemping biciklikre? Igen, azok a vicces, kisebb kerekű, összecsukható bringák, amik egy egész korszakot le tudtak fedni a 80-as években. Az ilyen típusú kerékpárok ismét a reneszánszukat élik, és a technika előrehaladtával már elektromos hajtással is kaphatóak. Noha a gördeszkával, rollerrel és görkorival ellentétben jóval nagyobb, és robosztusabb méretű, a nagyvárosi közlekedésben mégis kényelmes alternatívát nyújthat a tömegközeledéssel szemben. Kisvárosokban egyenesen ajánlott, főleg, ha lakásban él az ember és fontos, hogy hatékony, de mégis kis helyen tárolható biciklije legyen.




Ami még fontos: a védelem


A városi közlekedés nem csak gyors, de kiszámíthatatlan is, ezért nagyon fontos, hogy felkészülten lássunk hozzá. Noha a védőfelszerelések nem túl szépek, mégis biztonságossá teszik a közlekedést, ezért nem érdemes rajtuk spórolni.
Egy sisakot mindenképpen szerezz be, így a nagyobb esésekből is nyertesen jöhetsz ki, ha pedig kezdő vagy a gördeszkázásban és a longboardozásban, egy tenyér- térd- és könyökvédő is meg fogja hálálni a használatát, amit idővel annyira meg fogsz szokni, hogy a már profivá válásod után sem akarod majd otthon hagyni. Így, hogy most már mindent tudsz a városi közlekedést segítő sportszereinkről mit is mondhatnánk, mint hogy kalandra fel!

 

Hasonló termék

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél