Vissza

Összehasonlított termékek

Hogyan válasszunk jégkorcsolyát?

Tanácsadónkban ezúttal megpróbálunk segítséget nyújtani a téli jégkorcsolya kiválasztásában. Akár barátaival készül jégkorongozni a téli stadionban, nyilvános jégpályán, vagy csak a befagyott halastó jegén, mindig ügyeljen a megfelelő korcsolya kiválasztására!

Hogyan válasszunk jégkorcsolyát?
Hogyan válasszunk jégkorcsolyát?

 

A korcsolyák felosztása - a jégkorcsolyákat több kritérium szerint osztályozhatjuk. Pl. jégkorong- és műkorcsolya, gyermek-, vagy felnőtt korcsolya.

Gyermek korcsolyák
Az első csoport a gyermek korcsolyák. Ezek előnye, hogy méretük állítható. Kiválasztáskor ügyeljen arra, hogy a cipő nagysága bármely beállításnál sem legyen nagyobb 3  számmal a gyermek valós lábméretétől.

Felnőtt korcsolyák
A második csoport a felnőtt korcsolyák. A választék itt elég széles, hogy biztosan mindenki megtalálja a számára megfelelő korcsolya típust. Felpróbáláskor ügyeljen arra, hogy a cipő orra ne nyomja a lábujjait, egyben ne dörzsölje a sarkát sem. Húzza fel a korcsolyát, kösse be és a helyszínen szimuláljon korcsolyázó mozgást. Ideális esetben a korcsolya 5 perc alatt bemelegszik, ezután szorosan fűzze be. A lábak a korcsolyában tartsanak stabilan, de ne legyenek beszorítva.

Műkorcsolya
A műkorcsolya korcsolyák ugyanolyan magasak, elöl fogakkal vannak ellátva. A műkorcsolya cipő része bőrből készült, a sarok és boka rész párnázott, ma már műanyag korcsolyák is készülnek (az in-line-hoz hasonlóak) . Fontos, hogy a cipők a lehető legjobban illeszkedjenek a lábhoz, ezért a belső rész ideális kialakításával minimalizálják a benne levő szabad teret. A cipő felső fele fűzős rendszerű. A cipő nyelve párnázott, csökkentve a varratok lábfejbe nyomódását, A nyelven található apró lyukak a szellőzést teszik lehetővé.Hokikorcsolyák
A hokikorcsolyáknak csak a korcsolya éle készült acélból, mely fém-, vagy műanyag szerkezetbe van ültetve. Ezen korcsolyák élei vékonyabbak, mint a műkorcsolyáké, a nagyobb sebesség elérése végett, hosszanti irányban ívesen csiszoltak, elöl hegyesre, hátul pedig meg vannak emelve, lekerekítve, vagy védővel vannak ellátva. A jégkorong cipő alacsonyabb, mint a műkorcsolya, szélesebb, kemény orra, és masszív, magasított sarokrésze van. 

Felpróbáláskor mindig viseljen olyan zoknit, amilyet majd a korcsolyázásnál viselni szeretne. Az első használat előtt érdemes megéleztetni a korcsolyát!

Hasonló termék


Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél