Vissza

Összehasonlított termékek

Infra panelek - gyakran ismételt kérdések

Infra panelek - gyakran ismételt kérdések
Infra panelek - gyakran ismételt kérdések

Mikor használhatom a vörös fényterápiát?

A vörösfény-terápia a nap bármely szakában alkalmazható. A leggyakoribb a reggeli órákban, de gyakran alkalmazzák például sportesemények előtt vagy után is.

Milyen távolságból és mennyi ideig világítsak magamra?

Megvilágított területenként kb. 15-50 cm távolságot ajánlunk 10-20 percig. Minél nagyobb a testtől való távolság, annál kisebb a besugárzási teljesítmény és annál hosszabb a szükséges idő. Ezenkívül mindenki másképp reagálhat, ezért a terápiás időt az egyéni reakciókhoz kell igazítani.

Használhatom naponta többször is?

A vörös fényterápia naponta többször is alkalmazható. Ha ugyanazt a testrészt világítjuk meg, akkor naponta összesen legfeljebb 30 percet ajánlunk. Ezt az időt 2-3 fényterápiás kezelésre kell elosztani.

Lehet túladagolni a fényt?

A fotobiomodulációban létezik egy úgynevezett "kétfázisú dózisválasz". Ez azt jelenti, hogy a túl alacsony dózisú fény nem hat eléggé, az ideális dózis maximális hatást fejt ki, a túl magas dózis pedig ismét elveszíti a pozitív hatást. Ezért javasoljuk, hogy kövesse az ajánlásunkat: kb. 15-50 cm távolságot kell tartani megvilágított területenként 10-20 percig. Ezenkívül mindenki másképp reagálhat, ezért szükséges az egyéni reakciókat figyelemmel kísérni, és a kezelés távolságát vagy időtartamát az Ön igényei szerint módosítani.

Kell-e védőszemüveget viselnem világításkor?

Ügyfeleink visszajelzései alapján a legtöbb felhasználó nem visel védőszemüveget, és csak a szemét tartja csukva világításkor. Álláspontunk szerint azonban mindig viseljen védőszemüveget, hacsak orvosa másként nem rendelkezik.

Használhatom a lámpát este is?

Igen, de ha este használja, ügyeljen arra, hogy a vörös fény alvás előtt 2-3 órával ne világítson még csukott szembe se, vagy csak a láthatatlan NIR spektrumot használja.

Mi a különbség a RED és a NIR spektrum között?

A vörös (RED) spektrumot felületesebben, tehát főként a bőr vagy a haj nyeli el. Ez teszi nagyon előnyössé az egészséges és fiatalos megjelenés szempontjából.  A közeli infravörös (NIR) spektrum képes behatolni a bőr alatti szövetekbe, akár több cm mélységig. Így elérheti a különböző szerveket, ízületeket, izmokat, inakat, végtagokat vagy akár az agyat is.

A RED és NIR spektrumokat együtt vagy külön-külön használják?

Mindkét spektrumot leggyakrabban együtt használják, mivel szinergikusan hatnak. Azonban külön-külön is lehet őket használni, például este jobb, ha csak a láthatatlan NIR spektrumot használjuk, amely nem lesz ébresztő hatású.

A vörös fényterápia növeli a D-vitamin mennyiségét a szervezetben?

A D-vitamin a szervezetben UV-sugárzás segítségével szintetizálódik, amelyet a mi készülékeink nem bocsátanak ki. Ezért a D-vitamin mennyisége nem növekszik.

A LED izzók fele nem világít?

Nem kell aggódni, minden izzó működik. Az izzók fele láthatatlan közeli infravörös sperktrum. A szemünk már nem látja, hasonlóan a távoli infravöröshöz, amit az infraszaunából ismerhet.

 

Hasonló kategóriák


Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél