Vissza

Összehasonlított termékek

Hogyan válasszunk elektromos rollert?

Az elektromos roller nagyon kompakt közlekedési eszköz rövidebb távolságokra, különösen városi területeken. Nagyon egyszerűen kezelhető, és összecsukható szerkezetének köszönhetően gyakorlatilag bárhová magunkkal vihető. Az elektromos rollerek még újdonságnak számítanak a piacon, de minden bizonnyal van jövőjük könnyen tárolható és környezetbarát közlekedési eszközként a nagyobb városokban, ahol elegánsan elkerülhető velük a nagy forgalom. Jól lehet velük közlekedni rövidebb utakon, gyors bevásárláson

Hogyan válasszunk elektromos rollert?
Hogyan válasszunk elektromos rollert?Az elektromos rollerek előnyei:

 • Ügyes közlekedési eszköz – Elektromos rollerrel mindenhova el lehet jutni, így főleg nagyobb városokban jelent nagy előny. Egyszerű kezelésének és kompakt méreteinek köszönhetően különösen akkor tesz nagy szolgálatot, ha gyakran kell rövidebb távolságokat gyorsan megtennie.

 • Újfajta szórakozás - Az elektromos rollerezés nem csak praktikus választás a városban való mozgáshoz, hanem a szabadidő eltöltésének is nagyszerű módja. Megvásárolhatod magadnak és gyermekeidnek is, és az egész család garantáltan jól fog szórakozni otthon és nyaraláson egyaránt.

 • Környezetvédelem – Ahogy a neve is sugallja, az elektromos rollerek akkumulátorral működnek. Az akkumulátor néhány óra alatt egyszerűen újratölthető, majd újra útra kelhetsz a rollerrel egy körre. Működése így ökológiai, és segít megóvni a környezetet.

 • Összecsukható konstrukció – Az elektromos rollereket úgy tervezték, hogy gyorsan és egyszerűen összecsukhatók legyenek. Abban az esetben, ha már nem akarsz rollerezni, vagy lemerül az akkumulátora, akkor pillanatok alatt összecsukhatod, és gyalog továbbhaladhatsz.

 • Egyszerű irányítás – Elektromos rollerrel mindenki tud közlekedni. Elegendő bekapcsolni, ellökni magad, és már indulhatsz is. Az áttekinthető kijelzőnek, a könnyű sebességszabályozásnak és a hatékony fékrendszernek köszönhetően a készülék teljes mértékben az irányításod alatt lesz.

Mire kell figyelni a választásnál:

Ha elektromos roller vásárlása mellett döntöttél, célszerű vásárlás előtt tájékozódni arról, hogy valójában mit is vársz új készülékedtől. A dizájnon kívül más tényezőktől is fontos, mint a teherbírás, hatótávolság, teljesítmény, maximális sebesség, stb. A következő pontok segítségedre lehetnek ezen tényezők szerint tájékozódni a választásban és kiválasztani a számodra ideális rollert.

 • HASZNÁLATA

Először is összpontosíts arra, hogyan és milyen gyakran kívánod használni az elektromos rollert. Ha olyan megbízható termékre van szükséged, amely rendszeresen elvisz munkába vagy iskolába, akkor célszerű egy kifinomultabb, nagyobb akkumulátorkapacitású és nagyobb motorteljesítményű modellt választani. De ha csak szórakozásból és alkalmi kirándulásokhoz veszel rollert, akkor választhatsz alacsonyabb árkategóriából.

 • VÁZ/TEHERBÍRÁS

Az elektromos roller teherbírását a váza robusztussága határozza meg. Minden elektromos roller elbírja egy felnőtt ember súlyát, de némelyik mindamellett tartósabb, mint a többi. Nálunk 100-150 kg teherbírású rollerek közül választhatsz attól függően, hogy kinek vásárolod az elektromos rollert.
A legtöbb elektromos roller
összecsukható konstrukcióval rendelkezik, aminek köszönhetően könnyen hordozható. Ennek ellenére jó tudni, milyen könnyen összecsukható, és milyen nehéz a roller. Ezért a választásnál vedd figyelembe, hogy milyen gyakran fogod egyik helyről a másikra szállítani a rollert, esetleg mennyi idő lesz az összecsukása vagy a szétnyitása!

 • HATÓTÁVOLSÁG

További fontos tényező az elektromos roller kiválasztásakor az egy feltöltéssel elérhető hatótáv. Az egyes rollermodellek hatótávolsága jelentősen eltérhet (kilométerben vagy percben megadva). Tehát hasonlítsd össze az egyes rollerek paramétereit, és válaszd ki az igényeidnek leginkább megfelelő hatótávú modellt. A legnagyobb hatótávot  természetesen a a legjobb minőségű akkumulátorral ellátott, legdrágább modelleknél találod.

 • AKKUMULÁTOR

Az akkumulátor kapacitása kéz a kézben jár az elektromos roller maximális hatótávolságával. Az többnyire 40 perc és néhány óra között mozog. Az akkumulátor üzemideje azonban függ a tereptől, a vezetési stílustól és a felhasználó súlyától is. A roller kijelzőjén nyomon követheted az akkumulátor töltöttségi szintjét rollerezés közben. Általában minél nagyobb az akkumulátor kapacitása (minél több Ah), annál hosszabb a roller hatótávolsága.

 • VEZETÉS

A legtöbb elektromos roller esetében a kormányon lévő kar segítségével gyorsíthatsz és lassíthatsz. A sebességek száma az egyes modelleknél változhat, de az elv általában ugyanaz marad. (A több sebesség beállításának lehetősége különösen abban az esetben hasznos, ha egy gyerek is fogja használni a rollert.) Olyan modelleket is forgalmazunk, amelyek tempomattal vannak felszerelve azon sebesség beállításához, amelyet a rollernek a rollerezés során fenn kell tartania. Léteznek azonban speciális giroszkópos rendszerrel ellátott elektromos rollerek is, amelyeknek köszönhetően a kormányt előre tolva, vagy a rollerező felé húzva irányítható az elektromos roller. Ennek a rendszernek az az előnye, hogy folyamatosan lassít, és elkerülöd a hirtelen és éles fékezéseket.

 • FÉKRENDSZER

Az elektromos roller fékrendszerének többféle megoldása lehet. Gyakori megoldás a hátsó sárvédőben található taposófék, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy azonnal megállítsa a rollert. Néha elektromos fékkel is ki van egészítve a folyamatosabb és kényelmesebb megállás érdekében. Továbbá a klasszikus hátsó fék (dob- vagy tárcsafék) is használatos, amely a kormányon lévő karral vezérelhető. Giroszkópos rendszerrel rendelkező modelleknél a kormányt magad felé húzva lassítasz.

 • KEREKEK

Az elektromos rollereknél általában kétféle keréktípussal találkozhatsz – felfújható vagy tömlő nélküli. Egyes modelleknél a kerekek úgy kombinálhatók, hogy az első felfújható, míg a hátsó tömlő nélküli. A tömlő nélküli kerekek tömör anyagból készülnek, így nem áll fenn a veszélye annak, hogy útközben kilyukadnak. Amint elhasználódnak, ki kell cserélni őket. A felfújható kerekek előnye, hogy alkalmazkodnak a terephez, amelyen haladsz, és így jobban elnyelik az egyenetlen felületek okozta ütéseket. Némely modellek lengéscsillapítóval rendelkeznek az első kerék ütéseinek mérséklésére.
A kerekek esetében továbbá több méret közül választhatsz. Általában a nagyobb kerekek stabilabbak, és jobban leküzdik az egyenetlen terepet.

 • MOTOR

Az elektromos roller motorja az azt meghajtó akkumulátorhoz csatlakozik. Minél erősebb a motor, annál jobban megy az elektromos roller. A motor teljesítménye 250 és 500 W között mozog. A nagyobb teljesítményű motorok alkalmasak a nehezebb felhasználók számára vagy emelkedőn való közlekedésre. A kínálatunkban található elektromos rollerek motorja vagy láncos, vagy agymotor.A fenti információk mindegyike megkönnyíti az új elektromos roller kiválasztását, és egyúttal átfogó képet ad arról, hogy milyennek kell lennie a számodra ideális modellnek. Továbbá érdemes gondolkodni a roller világítására és fényvisszaverő elemeire is. Ha tudod, hogy alkonyatkor vagy rossz látási viszonyok között is fogsz rollerezni, mindenképpen biztosítsd be, hogy jól látható légy!

A kiválasztott modellekhez speciális kiegészítőket is kínálunk, melyekkel még kellemesebbé teheted a rollerezést. A rollerre nyerget szerelhetsz, vagy a kormányra egy utazótáskát rögzíthetsz, amibe beleteheted a kiránduláshoz vagy egy kisebb vásárláshoz szükséges kellékeket. Azonban mindig ellenőrizd le, hogy az adott tartozékok mely rollermodellekkel kompatibilisek.

FIGYELMEZTETÉS:
Mindig viselj sisakot és lehetőleg testvédőt elektromos rollerezés közben.
A termék felhasználása során a vásárló (fogyasztó) teljes felelősséggel tartozik a termék közúti üzemeltetésére vonatkozó jogszabályok betartásáért, valamint a közúti közlekedés szabályainak betartásáért.

 

Hasonló termék


Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél