Vissza

Összehasonlított termékek

Tippek a szoláriumok használatához

Egyre többen használnak napozóágyat, különösen Hollandiában. Ha ezt az eszközt az utasításoknak megfelelően használják, az égési sérülések valószínűsége minimális. A szolárium használata is nagyon pihentető, és bármikor napozhat, amikor csak kedve tartja. A barnítóeszköz alatti barnulás előnye, hogy ugyanazok a biológiai eljárások mennek végbe, mint a természetes napon történő barnulásnál. De a mesterséges barnulás sokkal kontrollálhatóbb.

Tippek a szoláriumok használatához
Tippek a szoláriumok használatához

Fényvédő faktor
Minden bőrtípusnak megvan a maga fényvédő faktora. Ossza el ezt a számot a KNMI által megadott napenergiával, és megtudja, mennyi ideig lehet védelem nélkül a napon kitéve. Ha védőfaktoros fényvédőt használ, ezt a számot megszorozhatja a védőfaktorral.
 

Bőrtípusok 

Napvédelem

1

60

2

100

3

200

4

300

                                          
UVA és UVB sugarak

Különbség van a barnulás és a bőrduzzanat között. Ahhoz, hogy bőrét természetes módon megvédje a naptól, nem elegendő a szoláriumozás. A legjobb módszer továbbra is a bőr vastagítása. Ez az UVB sugárzás hatására következik be. A múltban az UVB sugarakat ritkán használták napelemes berendezésekben. Jelenleg a napbarnító készülékek olyan lámpákat használnak, amelyek UVA-sugarakat (a közvetlen eredménnyel járó gyors barnulásért) és UVB-sugarakat (a bőr megvastagodását és intenzívebb barnulást jobb hosszú távú eredményekkel) bocsátanak ki. Nagyon fontos az UV-A és UV-B közötti jó egyensúly. A túl magas UV-B százalék növeli a leégés kockázatát.

Kockázatok
Az UV-sugárzásnak való túlzott kitettség nem tesz jót a bőrnek. Ez növeli a bőr- és szembetegségek kockázatát, valamint:
a bőr felgyorsult öregedése.
a retina és a kötőhártya károsodása.
változások a szaruhártyában.
csillagképződés.
bőrdaganatok.
A tanácsok és tippek betartásával megértően és felelősségteljesen barnulsz.

Szoláriumok
Egyre többen használnak napozóágyat, különösen Hollandiában. Ha ezt az eszközt az utasításoknak megfelelően használják, az égési sérülések valószínűsége minimális. A szolárium használata is nagyon pihentető, és bármikor napozhat, amikor csak kedve tartja. A barnítóeszköz alatti barnulás előnye, hogy ugyanazok a biológiai eljárások mennek végbe, mint a természetes napon történő barnulásnál. De a mesterséges barnulás sokkal kontrollálhatóbb.

Arcbarnító
Ha arcbarnítóval ellátott szoláriumunk van, azt javasoljuk, hogy ne kapcsolja be és ki túl gyakran egymás után. Ez hátrányosan befolyásolja a lámpák élettartamát.

Tippek a természetben való napozáshoz
Élvezd a napsütést, de vigyázz a bőrödre.
Keressen árnyékot a nap legmelegebb részében (12:00 és 15:00 óra között), vagy kerülje a napot.
Használjon fényvédő krémet, ha hosszabb ideig tartózkodik a szabadban.
Kalapot visel.
A ruházat a legjobb védelem a napsugárzás ellen.
Mindenekelőtt óvja gyermekeit a napfénytől.

Tippek otthoni használatra – szoláriumok
Rendszeresen tisztítsa meg az akrillemezt, porolja le a lámpákat. Ez lehetővé teszi a lámpák maximális hatásának elérését.
Az akrillemezt csak speciális akriltisztítóval tisztítsa, amely nem tartalmazhat alkoholt. Napozóágyához speciális tisztító- és fertőtlenítőszert ajánlunk.
A barnuláshoz nem szükséges fényvédő. A szolárium használata után javasoljuk, hogy testápolót vigyen fel, hogy megakadályozza a bőr kiszáradását.

Tippek stúdiókhoz - Szoláriumok
Mindig gondosan tisztítsa meg az akrillemezt, és rendszeresen porolja le a lámpákat a maximális barnulási eredmény elérése érdekében.
Tisztítsa meg a szoláriumot speciális műanyag tisztítószerrel. Minden használat után tisztítsa meg az akrillemezt akrilhoz megfelelő fertőtlenítőszerrel. Hagyja hatni legalább 1 percig, hogy optimális fertőtlenítő hatást érjen el, mielőtt egy ronggyal áttörölné. Egyes baktériumok különösen erősek, és nem pusztulnak el néhány másodpercen belül. Rendszeresen ellenőrizze a porszűrőket. Ha szükséges, tisztítsa meg őket porszívóval, vagy cserélje ki a szűrőket újakra.
Cserélje ki időben a lámpákat, lehetőség szerint azonos vagy egyenértékű lámpákra.
1500 óra elteltével cserélje ki az arcbarnító akrillemezét és szűrőit.
Évente egyszer szervizeltesse készülékét szakszervizben

10 aranyszabály a napozás megértéséhez:
1. Lassan szoktassa hozzá bőrét a napozáshoz, és kerülje a leégést, mind a valódi napon, mind a barnító eszközökben. Ha mégis megégne, egyelőre mindenképpen kerülje a napot. Ha hosszabb ideig tartózkodik a napon, az első napsütéses napot követő másnap kerülje a napon. Ha a bőrön nem mutatkozik nemkívánatos elváltozás, folytathatja a napozást.
2. Javasoljuk, hogy lassan építse fel a napsütéses órákat, mind a természetes napon, mind a szolárium alatt. Ez lehetőséget ad bőrének az önvédelem kialakítására, és csökken a leégés kockázata. Hapro szoláriumunkkal részletes használati útmutatót kap, melyben többek között minden szoláriumtípushoz talál egy szoláriumot. Mindenesetre ragaszkodjon a bőrtípusának megfelelő barnulási időhöz. A szolárium használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást, és kövesse a tanácsokat.
3. A szolárium alatt mindig viselje a mellékelt védőszemüveget, illetve néhány fotón szemüveg nélküli szolárium alatti emberek is láthatók. A közvetlenül a szembe jutó UV fény szembetegségekhez (hóvakság, fotokeratitis, szürkehályog) vezethet.
4. A szolárium használatát 16 éves kortól, valamint 2-6 bőrtípusúaknak ajánljuk. A 16 év alatti gyermekek és az 1-es bőrtípusúak bőre nagyon érzékeny az ultraibolya fényre.
5. A kozmetikai termékek, például a parfümök és a sminkek ultraibolya fénnyel kombinálva bőrirritációt okozhatnak. Ezért a szolárium használata előtt mindig távolítsa el az ékszereket, a sminket és a parfümöt.
6. Ne használjon fényvédőt, napolajat vagy önbarnító termékeket a szolárium alatt. Ezek a szerek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek megváltoztathatják a barnulási időt és befolyásolhatják az előírt időket. Ezenkívül ne használjon barnító tablettákat, miközben a szabadban vagy a szolárium alatt napoz. Itt bőrirritáció is előfordulhat, és megnő a leégés esélye.
7. Csökkentse a barnulási időt 20%-kal a lámpa élettartamának első 50 órájában. Az első 50 órában a lámpa nem a megszokott 100%-ot, hanem az energia 120%-át bocsátja ki. Az első 50 óra után a lámpák 450 órán keresztül a normál 100-80%-os teljesítményt adják le.
8. Egyes gyógyászati ​​és kozmetikai termékek olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek napozással kombinálva nemkívánatos reakciókat váltanak ki. Ha gyógyszereket szed, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy elkezdhet-e szoláriumozni.
9. Ha bőre kipirosodik és feszes lesz napozás után, akkor leégett. Mielőtt ismét napozna, várja meg, amíg ezek a tünetek teljesen elmúlnak. Irányítsd a szoláriumozási ütemtervet, és csökkentsd a napsugárzást. Ha olyan nem kívánt bőrreakciókat tapasztal, amelyeket nem tud megmagyarázni, hagyja abba a szoláriumozást. Az olyan betegségekben szenvedőknek, mint például a pattanások és a pikkelysömör, előnyös lehet a napozás, de más betegségeket is ronthat a napozás. Javasoljuk, hogy kövesse az orvos tanácsát.
10. Ne barnuljon naponta többször. Ne tégy különbséget természetes és mesterséges napozás között, bőröd nem fogja észrevenni. Egy átlagos természetben való tartózkodáshoz évente legfeljebb 50 napozóágy látogatást javasolunk. Figyelem: A napelemes berendezésekben lévő UV-sugarak nem különböznek a valódi nap UV-sugárzásától.

Hasonló termék


Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél