Vissza

Összehasonlított termékek

Bővebben a szolárium lámpákról

30 éve innovatívan és minőségileg együtt gondolkodunk a fogyasztókkal és a gyártókkal. Ennek eredményeként már megmentettük Önt attól a feladattól, hogy a készülékéhez megfelelő barnító lámpát válassza ki. A Maxlight termékcsalád a legjobb lámpákat kínálja a legnevesebb cégekkel együttműködve. Ezeket a lámpákat speciálisan a mi berendezéseinkhez teszteltük, és versenytársaink felszereléséhez is ideálisak.

Bővebben a szolárium lámpákról
Bővebben a szolárium lámpákról

Szolárium lámpák széles választéka

Öt különböző hosszúságú lámpát kínálunk, integrált arcbarnítóval vagy anélkül, különféle napozóágyainkhoz. A szoláriumlámpa szokásos hossza 176 cm (1,8 m), 100 watt teljesítménnyel. Vannak azonban 30 cm-es, 50 cm-es (ún. spagettilámpák), 150 cm-es és 190 cm-es szoláriumlámpák is, amelyek különböző wattokban kaphatók. Ha a hossz és a teljesítmény megfelelő, akkor bármilyen típusú szolárium lámpa probléma nélkül cserélhető. Felhívjuk figyelmét, hogy a barnulási idő a lámpa típusától függően változhat. A berendezés UV osztálya is változhatott.

A szoláriumlámpák élettartama
A szabványos szoláriumlámpák élettartama 500 óra. A mobil szoláriumok (Innergize, Mobile Sun) és az arcbarnítók (Summer Glow) élettartama 750 óra. A speciális és professzionális szoláriumlámpákkal az élettartam 800 és 1000 használati óra között lehet. A lámpa tényleges élettartama a szolárium és a lámpa hűtésétől és indítási mechanizmusától függ. A barnító lámpa használata során az erőssége kis mértékben csökken.

A napozóágyak UV osztálya és az európai szabvány 0,3
Minden piacra kerülő szoláriumnak meg kell felelnie minden szabvány követelménynek. A magáncélú szoláriumnak meg kell felelnie a 3-as UV osztálynak. Természetesen minden Hapro napágyunk megfelel a legszigorúbb szabványoknak, egészen a lámpateljesítmény követelményeiig. Ha a fogyasztó úgy dönt, hogy erősebb lámpákat szerel fel a szoláriumba, előfordulhat, hogy a berendezés már nem felel meg az UV osztálynak. A Hollandiában 2007 közepe óta érvényben lévő, úgynevezett „0,3-as szabványt” a VWA (Food and Goods Control) ellenőrzi és tartja karban. A szabványt egy nagy tudományos bizottság, az SCCP (Scientific Committee on Consumer Products) hozta létre az Európai Unió megbízásából. A szabvány többek között azt is tartalmazza, hogy a sugárzás nem bocsáthat ki többet 0,3 W/m²-nél, ami megfelel a nap déli erejének a mediterrán országokban. A magáncélú készülékek UV-3 típusúak. Ezek a készülékek mindig a 0,3 normán belül vannak, feltéve, hogy eredeti vagy azzal egyenértékű lámpákat használnak. A lámpák soha nem kapnak 0,3-as tanúsítványt, hanem a professzionális szoláriumok.

A szoláriumlámpák ereje
A napellenző vagy szolárium teljesítménye számos tényezőtől függ (a szolárium lámpáitól függetlenül). A barnító lámpák hőmérséklete nagyon fontos. Az egyenletesen hűtött készülék jobban működik, mint a túl meleg vagy túl hideg készülék. A szoláriumon található reflektor minősége vagy formája (nem reflektoros lámpáknál) nagyon fontos. A Hapro Onyx és a félprofi Hapro Proline kivételével minden háztartási készülék kiváló minőségű reflektorlemezzel és tükröződésmentes lámpákkal van felszerelve. A normál barnító lámpa minden oldalról fényt bocsát ki, ezért nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb fény a jobb oldalra verődjön vissza. A reflektor anyagában nagy különbségek vannak. A lámpák akrilpanelek általi árnyékolása is óriási szerepet játszik. Ismét különböző minőségűek és rétegvastagságok vannak. Bármennyire is jó a minőség, az akril csak az UV 15%-át képes blokkolni.

Reflektor lámpák
Napágy TL lámpák beépített reflektorral. Ezek a szoláriumlámpák többnyire professzionális szoláriumokban találhatók, de a Hapronál alapfelszereltségként a Hapro Onyx és a félprofesszionális Hapro Proline berendezésekbe szerelik be. Ezeknek a lámpáknak az az előnye, hogy az egyik oldalon közel kétszer akkora intenzitású UV fényt bocsátanak ki, ezért nincs szükségük reflektorlemezre a szoláriumban. Ezeknek a lámpáknak azonban csak akkor van értelme, ha a szoláriumnak még nincs saját reflektora és/vagy a naplámpák nagyon közel vannak egymáshoz (<1,5 cm-es rés).

Gyorsbarnítók és gyorsbarnító lámpák
Nagyon keresett lámpa a gyorsbarna lámpa vagy a gyorsbarnító. Mi is valójában a gyorsbarnító? A „gyorsbarnító” kifejezésnek valójában nincs általánosan érvényes leírása. Valószínűleg sokat használják ezt a szót, mert gyakran pontosan azt írja le, amit a szoláriumhasználó hallani szeretne. Valójában azonban a barnulás sebessége az adott bőrtípustól függ. Ezt akkor sem lehet felgyorsítani melyik lámpával! A szolárium alatti vagy a napsütésben eltöltött idő természetesen lerövidíthető erősebb lámpákkal, de hogy a hét végén jobb eredményt érjünk el egy gyorsbarnítóval, az tévhit. Ha módosítjuk a szoláriumozási időket, a „gyors barnulás” semmivel sem egészségtelenebb, mint egy hagyományos szoláriumlámpa, bár ezek energiahatékonyabbak és minden bizonnyal tovább tartanak.

HPA lámpák
Ezek nagynyomású gázkisülési lámpák. Ezt a kisméretű HPA lámpát a jól ismert összecsukható készülékekben használják, mint pl. B. Philips Sunmobile HP8540, Hapro Mobile Sun HP 8540, Philips Innergize HP8550 és HP 85658, most Hapro Innergize HP8550 és HP 8565. Ezeket a lámpákat szoláriumok arcbarnítóiban is használják. Ezeknek a HPA lámpáknak a tulajdonságai jelentősen eltérnek a TL szolárium lámpáitól. A HPA lámpák sokkal melegebbek, és SOHA nem szabad speciális szűrők nélkül használni. Ezek az „üveg” szűrők általában biztosítják, hogy az UV-B sugárzás és a látható fény nagy része elnyelődik. A szolárium Tl lámpákkal ellentétben a HPA lámpákat nem szabad puszta kézzel megérinteni. Ezeknek a lámpáknak az élettartama általában 500-750 óra. A teljesítmények 250 és 2000 W között változnak, de a 440 W a leggyakoribb.

Maxlight Starter
A széles, minőségi lámpaválaszték mellett a Hapro egy speciális, kiváló minőségű Maxlight indítót is kifejlesztett. A kettő együtt ideális kombinációt alkot. Az indítók felkapcsolják a szolárium TL lámpáit. Az önindítónak kapcsoló funkciója van. Ha a kapcsolás nehézség nélkül történik, az nem befolyásolja a szolárium TL lámpáinak élettartamát. Ha az önindító elhasználódott vagy eltört, a barnító lámpa vagy nem indul el, nem villog, vagy világít a végeinél. Ez utóbbi két tényező nagymértékben befolyásolja a lámpa élettartamát. A Maxlight Starter szintén univerzális, és minden 80-180 watt teljesítményű lámpához illeszkedik, beleértve a többi márkájú barnító lámpát vagy barnító berendezést is.

 


Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél