Vissza

Összehasonlított termékek

Hogyan válasszunk gördeszkát?

A gördeszkázás a legtöbb ember számára több mint szórakozás, egy életmód, az adrenalin forrása - gyermekek, felnőttek számára; fiúknak és lányoknak is. A skateboardok még mindig a legnépszerűbb deszkák.
A gördeszka egy kisebb, jól irányítható felülettel rendelkezik, amely alkalmas minden kemény felületen való használatra, akár parkokban, U-rámpákon, átugorva akadályokat vagy suhanni városi területeken. Ebben az útmutatóban segítünk neked a megfelelő gördeszka kiválasztásában.

Hogyan válasszunk gördeszkát?
Hogyan válasszunk gördeszkát?

Főbb paraméterek, amelyeket figyelembe kell venni a gördeszka kiválasztásakor:
A lap szélessége fontos a  stabilitás szempontjából. A klasszikus gördeszka hossza kb. 80 cm. Gyermekeknek a rövidebb deszkák a megfelelőek.
Anyag - a legjobb gördeszkák kanadai juharból készülnek, az olcsóbbak japán juharból, bükkből vagy tölgyből. A lapok általában 5-9 rétegből állnak.
A kerekek mérete - két paraméter fontos a kerekeknél: a kerék átmérője (50 - 60 mm) és a kerék keménysége (78a - 101a +). A kisebb és lágyabb kerekek lassabbak, de biztonságosabban tapadnak, a keményebb és nagyobb kerekek gyorsabbak. A kerék mérete és keménysége alapvetően befolyásolja a gördeszka tulajdonságait. Válassz a saját stílusodnak megfelelő darabot.

Gördeszka

Átmérő: ez az egyik kulcsparaméter a gördeszkás kerekek kiválasztásakor:
50 - 53 mm - kicsi, lassú kerekek, kisebb trükkökhöz, utcai vagy gördeszka parkokban való használatra.
54 - 59 mm - kerekek mind a kezdőknek, mind a profibb gördeszkásoknak, alkalmas, skate parkokban vagy U-rámpákon történő gördeszkázáshoz.
Több mint 60 mm - gyorsabb longboard kerekek egyenetlen terepre.

Keménység: másik fontos szempont a gördeszka kerekek kiválasztásánál:
78a - 87a - lágy gumik a keményebb, tapadóképesebb terephez, longboardokhoz.
88a - 95a - keményebb és gyorsabb kerekek az utcai guruláshoz és egyenetlen felületekhez.
96a - 99a - a leggyakoribb gördeszka kerekek – többfunkciós, gyors, jól tapad a sima felületekhez, kezdőknek is ajánljuk.
101 a + - kerekek professzionális gördeszkásoknak, a legnagyobb és gyorsabb kerekek alacsony tapadás mellett.

Gördeszka felfüggesztések:
A gördeszka felfüggesztések mérete meg kell hogy egyezzen a deszka szélességével. A felfüggesztéseket magasságuk alapján 3 kategóriába soroljuk:
Alacsony - a trükkök végrehajtása érdekében extra stabilitás 50 - 53 mm-es kerekek
Közepes – ezek a leggyakoribbak, a legtöbb deszkás stílushoz 53-56 mm-es kerekek
Magas – guruláshoz és trükközéshez egyaránt, kerekek 56 mm felett
A felfüggesztéseket tompító gumilemezekkel együtt árusítjuk.

Gördeszka csapágyak
A gurulás egyenletességét és sebességét az alkalmazott csapágy határozza meg. A csapágyakat páratlan számokkal jelölik az ABEC-skálán (ABEC-1, ABEC-3, ABEC-5, ABEC-7 és ABEC-9). Minél magasabb a szám, annál finomabbak a csapágyak (kisebb méretű ellenállás), és annál gyorsabb lesz a gördeszka.
Hogyan válaszd ki a megfelelő gördeszkát a gyermekek számára?
Középes 7,3 "- a gyerekek számára 134 - 157 cm magassághoz
Mini 7 "- gyerekeknek 104 - 133 cm magassághoz
Micro 6.5 "- 6.75" - 5 év alatti gyermekek számára

Gördeszkák
Deszkák típusai és előnyei:
A gördeszkázás újra divatos lett napjainkban. Több kategóriából választhatsz, a tervezett deszka használatnak megfelelően.
Skateboard - a legnépszerűbb deszka, kisebb, nagyon tartós, könnyen kezelhető, alkalmas skate parkok, U-rámpák, parkok, ugráló akadályok és rövid városi túrák alkalmával.
Longboard – az utóbbi évek slágere, hosszabb deszka szélesebb felfüggesztésekkel és nagyobb kerekekkel a nagyobb sebességért, élmény a városi suhanáshoz.
Pennyboard - a világhírű Penny márka deszkáit neveziik így, ez egy klasszikus általában műanyag deszka, különösen népszerű a gyermekek körében, kisméretű és alacsony súlyú gördeszka, stabil, könnyen szállítható.
Waveboard - egy deszka a rajongóknak. 2 lap egy torziós pánttal összekötve, két-két kereke 360 ° -kal elforgatható egymástól függetlenül, nem kell a talajtól távolodnia ahhoz, hogy haladjunk vele, elsősorban a parkokban és az egyenletes utakon történő suhanáshoz.
Elektromos gördeszkák – manapság már hajtani sem szükséges a deszkát, különböző erejű elektromos motorok hajtanak minket. A motor viszonylag nagy hatótávolságú és könnyen tölthető akár az otthoni hálózatunkról egy adapter segítségével.
Javasoljuk, hogy védőfelszereléseket és bukósisakot is vásárolj az új deszkával együtt. Jó felszereléssel biztos lehetsz benne, hogy egy örök életre megkedveled ezt a sportot. Végül is a gördeszkázás nemcsak egy mozgásforma, hanem egy saját nyelvvel, zenével rendelkező önálló kulturális érték.

Hasonló termék

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél