Vissza

Összehasonlított termékek

Kineziológiai tapasz - tanácsok, információk, vélemények!

A merev kötések jelentősen akadályozzák a sérült testrész mozgását, lassítva a gyógyulás és a rehabilitáció időszakát. A kinezo tapasz az emberi bőrhöz hasonló erősségű, hosszirányban rugalmas. A rugalmas pamutszalagok azonban úgy rögzítik a sérült izmokat, ízületeket, hogy ne korlátozódjon a szabad mozgás, így lényegesen felgyorsulhat az ízületi és izomproblémák gyógyulási ideje.

Kineziológiai tapasz - tanácsok, információk, vélemények!
Kineziológiai tapasz - tanácsok, információk, vélemények!

A kineziológiai tapaszokat nagy sikerrel alkalmazzák különféle sportsérülések, ízületi problémák, húzódások, ficamok valamint gerincferdülés kezelésére. Hatékonyan enyhíti a fájdalmat, stabilizálja és regenerálja a gyulladt, sérült izmokat.  A kineziológiai tapasz használata biztonságos, mivel nem tartalmaz káros anyagokat, nem okoz bőrirritációt, nem akadályoz a mozgásban. A tapasz lényegében egy rugalmas pamut szalag, amely a bőrre tapasztva fellazítja a szöveteket, ezzel fokozva a nyirokerekben lévő folyadék és a vér keringését, ezzel is csökkentve a fájdalomérzetet. Nemcsak megelőzésre és gyógyításra, de akár műtét utáni rehabilitációra is kiválóan alkalmazható.

Terápiás használat

A kineziológiai tapasz terápiás használatával  a különféle mozgásszervi problémák kezelését gyorsíthatjuk. A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást lehet elérni.

Kieziologiai tapasz

Lássuk összefoglalva, hogy mire is jó a kineziológiai tapasz:

 • Gyors segítséget nyújt a fájdalomcsillapításban, lerövidíti a gyógyulási időszakot is
 • Biztonságos gyógyítási, kezelési módszer, semmiféle kémiai hatóanyagot nem tartalmaz
 • Bőrbarát, nem okoz bőrirritációt, légáteresztő anyagból készült
 • Nem akadályoz a mozgásban  mivel a rugalmas anyagának köszönhetően együtt mozog a test izomzatával
 • Könnyen rögzíthető, jól tapad a bőrre

 Hogyan hat?

A felhelyezett tapasz hatására a bőr és a szövetek fellazulnak, a nyirokfolyadék áramlása erősebbé válik, ezáltal javul a vérkeringés, és a fájdalom receptorokra nehezedő nyomás is csökken. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, csökkenti  a gyulladásokat mentesíti a sérült szövetek terhelését, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását.

Kiválóan alkalmazható az alábbi problémák esetére:Kineziológiai tapasz

 • Fájdalomcsillapítás
 • Izomtónus szabályozása (túl feszes vagy túl laza izomzat esetén)
 • Pszichovegetatív zavarok megszüntetése
 • Immunstimulálás, immunserkentés a kezelés helyszínén
 • Gyulladáscsökkentés a kezelés helyszínén
 • Duzzanatok gyors csökkentése a nyirokkeringés serkentésén keresztül
 • Vérkeringés serkentése a kezelt területen
 • Instabil ízület támasztása, torzult ízület korrekciója
 • Torzult, részlegesen szakadt izmok korrekciója, rehabilitációja

 

Hogyan kell felhelyezni?

A tapaszok szakszerű felhelyezése nagyon fontos, hiszen ettől függ, hogy a kívánt hatást el tudjuk-e érni, ezért a felhelyezéshez mindenképp kérjük az ebben jártas terapeuta segítségét. A tapaszt az érintett izomra feszített helyzetben teszik fel. Ezután kissé dörzsölni kell, hogy a ragasztó aktiválódhasson.

Alapanyaguk elsősorban pamut, lycra és orvosi akril ragasztó. Vannak hatóanyagot, ásványi anyagot is tartalmazó kineziológiai tapaszok. A kineziológiai tapaszok döntő többsége csak hosszirányban nyújtható, de vannak minden irányban nyújtható változatok is.

A tapasz vastagsága és nyújthatósága megegyezik az emberi bőrével, emiatt együtt mozog a test szöveteivel, nem akadályoz a mozgásban. A vágás típusa, a szalag mennyisége és a szalag testre helyezése a kezelendő szövetek típusától függően változik

Kineziológiai tapasz

A kineziológiai tapasz vagy szalag többféle színben kapható, az egyes színek használatukban és anyagukban nem különböznek egymástól, nyúlási képességük is egyforma. A színeknek inkább hangulatjavító színterápiás hatásuk van.

Tudományos kísérletek is bizonyították, hogy a minket közvetlenül körülvevő színek egészségi állapotunkat is –nemcsak a lelki állapotot - képesek jótékonyan befolyásolni. A meleg színekkel energetizáló hatást érhetünk el, míg a hideg színek hűsítenek, nyugtatnak, így gyulladás csökkentésére alkalmasak.


Kék – Nyugalom Hűsítő, nyugtató, pihentető szín, görcsoldó, gyulladáscsökkentő hatású.

Pink – Lazítás Nyugtató hatással van az egész testre, kiváló izomlazító.

Narancssárga – Serkentés Meleg, aktív szín, enyhíti az izomgörcsöket. Az immunrendszert egészében erősíti.

Piros – Aktivitás Melegséget, dinamizmust sugároz. Energetizáló hatású, fokozza a vérkeringést. Legyengült izomzat, lassú vérkeringés esetén ajánlott.

Zöld – Harmónia Relaxációs és nyugtató hatású. Izületi gyulladásra ajánlott.

Citromsárga – Élénkítés A nap színe, meleget és lelkesedést sugároz, az idegrendszert élénkíti. Jó hatással van a bőrproblémákra és a reumára.


Az pedig, hogy a kineziológiai tapasz hol kapható nagyon egyszerű a válasz! Akár nálunk is a következő kategóriában: kineziológiai tapasz. Természetesren emellett nagyon sok helyen megvásárolható, legyenek ezek sportboltok, gyógyszertárak vagy életmód üzletek.
A kineziológiai tapasz felhelyezése első pillanatban nagyon komplikáltnak tűnik, de valójában a módszer pillanatok alatt elsajátítható. Főleg ha saját magunknak kell felhelyezni könnyen elérhető testrészekre. Használatuk értelmét azonnal érezhetjük, ahogy elkezdünk sportolni. 
A kineziológiai tapaszok felhelyezéséről nagyon sok információt találhatnak a neten. Elég csak egy egyszerű keresést indítani a kulcsszóra és máris tucatnyi képet és videót találhatunk a témáról.  

Hasonló kategóriák

Hasonló termék


Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél