Vissza

Összehasonlított termékek

OLIMP GOLD-VIT D3+K2 VITAMIN 30 KAPSZULA

Az Olimp Gold-Vit D3+K2 termék a D-vitamin és a K-vitamin egyesítésével a csontok, fogak és keringési rendszer védelmére és erősítésére. több


E-shop: Raktáron a beszállítónál

Márkaboltok:
  • Budapest
  • Esztergom
  • Központi EU raktár
Elérhetőség a boltokban
Budapest nem elérhető
Esztergom nem elérhető
Központi EU raktár nem elérhető
4 990 Ft
166,33 Ft / db

Áfával

Elküld Figyel

Vásárlás mellé ezt kapod még

  • Az webáruházunkban vásárolt terméket 30 napon belül visszavásároljuk abban az esetben, ha annak mérete vagy minősége nem megfelelő.

Termékleírás

Az Olimp Gold-Vit D3+K2 2 tápanyag a D-vitamin és a K-vitamin egyesítésével a csontok, fogak és keringési rendszer védelmére és erősítésére. Megelőzi a rákot! Védi az immunrendstózert!

Az Olimp Gold-Vit D3+K2 Flow Caps Liquid Technology™ kapszula azoknak készült, akik hatékonyan szeretének vigyázni egészségükre. A Flow Caps Liquid Technology™ kétrészes kapszula folyékony hatóanyagot tartalmaz, legtöbbször olaj, olajszerű formában a maximális felszívódás, biohasznosulás és magas minőség megörzése érdekében. Egyedülálló zárási rendszere csökkenti az oxidációs hatásokat. Ennek eredményeként használatkor nem tapasztal semmilyen kellemetlen ízt és szagot.

Olimp Caps Technológia
D3 vitamin elősegíti a kalcium gyors felszívódását a csontokba. A legújabb vizsgálatok azt mutatják, hogy a D3-vitamin is támogatja az egészséges inzulinháztartást és a glükóz metabolizmusát, így pozitív hatással van az immunrendszer működésére.

K2-vitamin, hasonlóképpen előnyös a csont- és érrendszer egészségeségének területén. A K-vitamin elengedhetetlen az egészséges erős csont mátrix kialakulásában. A csont minősége függ a benne lévő K-vitamin mennyiségétől. 

Szendi Gábor: Napvilágra került tényekből idézünk pár sort
"D vitamin hiányban szenved becslések szerint a Föld északi féltekéjén élők legalább 40-50%-a, különösen a téli hónapokban. A D vitamin évszaki ingadozásának komoly egészségügyi hatása van, a nyáron diagnosztizált rákok esetén megfigyelték a kedvezőbb lefolyást, és a hosszabb túlélést. Mivel a napsugárzás az egyik legfontosabb forrása a D vitaminnak, minden olyan faktornak komoly hatása van a D vitaminszintre és így a rákkockázatra, amely befolyásolja a napon töltött időt, ill. a napfény hasznosítását. A napos Ausztráliában és Új-Zélandon végzett vizsgálatok szerint az idős emberek 70-80%-ánál D vitaminhiány mutatható ki. Egy 2006-os holland vizsgálatban több ezer idős férfit és nőt hat éven át követve kiderült, hogy a vizsgálat indulásakor alacsony D vitamin szintet mutatók háromszor valószínűbben kerültek végleges intézeti ellátásba, és 60%-kal valószínűbben haltak meg. A bőr pigmentáltsága is sokat számít, aki már lebarnult, kevésbé hasznosítja a napsugarakat. Amerikai feketék körében a D vitaminhiány vészes méreteket öltött és a D vitaminhiánnyal kapcsolatba hozható rákfajták 1.5-2-szer gyakoribbak a körükben. Meglepő módon az elhízás mértékében csökken a D vitaminszint, a legalattomosabb kockázati tényező azonban genetikai eredetű. Kiderült, hogy a testben majd minden sejt tartalmaz receptorokat a D vitamin felvételére, ám ezeknek több változata létezik. Egy elterjed, a lakosság 35%-ban megfigyelhető változat alacsonyabb D vitaminhasznosítással jár, s az ilyen személyek kétszer valószínűbben kapnak prosztata/ill. mellrákot és a betegség során kétszer valószínűbben alakul ki rákos áttét.

A népegészségügyi ajánlások gyakran évtizedes lemaradásban vannak a tudományhoz képest. Napjainkban veszélyesnek tekintik a napozást, különösen a déli órákban, s a napozószerek forgalma csúcsokat dönt. William Grant és Michael Hollick professzorok 2005-ös összefoglalójukban rámutatnak, hogy a hasznos UVB és a káros UVA sugárzás aránya éppen a déli órákban a legkedvezőbb. Könnyebb a helyzet a táplálékkal és étrend-kiegészítőkkel bevitt D vitamin mennyiségére tett ajánlásokkal. A kutatások fényében mára kiderült, hogy a manapság forgalomban lévő napi ajánlott D vitamin mennyiség kevés, legtöbb szakértő egy átlagos felnőtt esetén napi 1000-2000 NE (Nemzetközi Egység) mennyiség bevitelét tartja szükségesnek. 800 NE D vitamin fogyasztása mindössze 6 nanogramm/ml-el emeli meg a vérben a D vitamin szintet, és kutatók egybehangzóan 30-50 nanogramm /ml-ben adják meg a minimálisan szükséges D vitamin vér szintet, de egészen 150 nanogramm /ml-ig még nem jár egészségügyi kockázattal. D vitamin túladagolás egészen extrém mennyiség, 10 000 NE vagy ennél több huzamos szedésével fordulhat csak elő, írják Cedric F. Garland és mtsi. 2006-os összefoglalójukban. Ám aki úgy dönt, holnaptól rákprevencióba kezd, annak szembe kell néznie azzal, hogy ma Magyarországon nem kapható nagy dózisú D vitamin. Kérdésünkre Demecs István, a Magyországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Szövetségének tagja, mellesleg a Vitamin Király webes vitaminüzlet tulajdonosa elmondta, hogy az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) bírálja el az aktuális WHO ajánlások alapján a forgalomba hozható tablettánkénti mennyiséget, és mivel nekik két évükbe került engedélyeztetni a C-vitamin 500 mg-os kiszerelését, nem éri meg néhány száz vevő kedvéért végigcsinálni ugyanezt a külföldön könnyedén beszerezhető 1000 NE-es D vitaminnal is. Marad az engedélyezett 400 NE-es kiszerelés, amiből egyszerűen többet kell bevenni."


Vigyázzunk egészségünkre a Olimp Gold-Vit D3+K2 segítségével!

Kiszerelés: 30 kapszula


Javasolt használat: 
Napi 1 kapszula étkezések között. Ha növelni szeretné a dózist, konzultáljon kezelőorvosával!


Összetevők: 
lenmag olaj, K-vitamin (menakinon-7 - K2-vitamin, szójából fermentációval nyerve) , D-vitamin (kolekalciferol - D3-vitamin), antioxidáns - tokoferolok keverék; kapszula összetevő - zselatin.


Tápérték:

 
 1 kapszulaRDA*
D-vitamin (D3) 50 µg (2000 NE)

1000%

K-vitamin (K2) 50 μg 67%
*% RDA - százaléka ajánlott napi adag

 

Hasonló termékek

Termék árának követése