Vissza

Összehasonlított termékek

Miért is jó a tornagyűrű felnőtteknek vagy gyerekeknek és hogyan válassz megfelelőt?

Ha új és nagyon praktikus felszerelést keresel lakásodba, szobádba, udvarra vagy épp az otthoni edzőtermedbe, a tornagyűrűk mindig jó választásnak bizonyulnak. Még csak nem is kell ténylegesen tornásznak lenned használatukohoz. A tornagyűrűk viszonylag olcsók, könnyen felszerelhetőek és tényleg bárki megtanulhatja használni őket! Gyerekszobábam gyermekeknek kifejezetten ajánlottak. 

Miért is jó a tornagyűrű felnőtteknek vagy gyerekeknek és hogyan válassz megfelelőt?
Miért is jó a tornagyűrű felnőtteknek vagy gyerekeknek és hogyan válassz megfelelőt?

MIÉRT ÉRDEMES A TORNAGYŰRŰKKEL EDZENI?
Edzés az egész testnek!

A fő előnyök természetesen magukhoz a gyakorlatok köréhez kapcsolódnak. Még ha első ránézésre egyszerű eszközről van is szó, gyakorlatilag mindent bele lehet tenni az edzésbe, minden porcikádat megmozgatja.

Erősíti a felső és az alsó testet egyaránt

A tornagyűrűkön végzett bármilyen mozgás erőfeszítést és koncentrációt igényel. Még ha lényegében csak "állsz" is egyhelyben, az izmaid azért erősen dolgoznak, hogy egyensúlyban tartsanak.

A tornagyűrűs edzés ezért az egész mozgásrendszeredre hatással van - a felsőtestben a hátadat, a bicepszedet, az alkarodat, a tricepszedet és a vállaidat erősíted, de a karikákat lejjebb is tarthatod, és rájuk támaszkodva guggolásokat, fekvőtámaszokat és hasonló gyakorlatokat végezhetsz. Az alsó végtagokra és a farizmokram gerincedre is hatással lesz.

Egyensúly és izomstabilizáció

A legtöbb gyakorlat a tornagyűrűkön egyszerre több izomcsoport együttes működését igényli. Ez több stabilizáló izmot aktivál, amelyeket egyszerre megdolgoztatsz a tökéletes egyensúly elérése érdekében.

Elérhetőség és rugalmasság

A tornagyűrűk könnyen bepakolhatók egy táskába vagy hátizsákba, így nagyszerűen használhatóak utazásaid során is. Az alacsony beszerzési költséggel és a könnyű felszerelhetőséggel kombinálva ez vonzó tornaeszközzé teszi. További előnye, hogy bárhová rögzítheti őket - trapézokra, fákra, gerendákra vagy kültéri szerkezetekre.

Fejleszti a mozgáskoordinációt gyermekeknél

Amennyiben gyermekeid vannak, mindenképpen gondolkodj el a tornagyűrűk beszerzésén. Gyerekek esetében kimagaslóan javítja az erőnlétet, fejleszti a mozgáskoordinációt és nem utolsó sorban játéknak is nagyon szuper. Nincs másra szükséged mint két kampóra a plafonon, vagy egy bordásfalra, melyre felrögzítheted.

MILYEN ANYAGOT VÁLASSZUNK?
Válassz 3 lehetőség közül!

⭕️ A fa természetesen a legnépszerűbb ebben a kategóriában és nem csak azért, mert jól néz ki. A jó tapadásról és a nedvességfelvevő képességről is szó van. Másrészt nem jó ötlet a fából készült karikákat az időjárás viszontagságainak kitenni, különösen, ha festetlenek. Lakásokban előszeretettel választják a fa gyűrűket.
 

⭕️ A fém tornagyűrűk nehezebbek, masszívabbak és ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Textúrájuk kellemes a kézre. Az optimális fogás érdekében javasoljuk, hogy a profi sportolóknál látott magnéziumport szerezz be a tornához. Főkent kültéri használatra javasoltak.
 

A mi TIPPÜNK:
Az inSPORTline Ringo fém tornagyűrűk a megfelelő edzéshez a pályán és az edzőteremben!

⭕️ A műanyag modellek a legolcsóbbak és a legkönnyebbek. Alkalmi és kevésbé intenzív edzéshez ajánljuk őket. Kültéren vagy beltéren egyaránt megállják a helyüket.

HEVEDEREK ÉS HASZNÁLATUK MÓDJA
AVAGY, hogy biztonságosan kapaszkodhass!

Ha már tisztában vagy a tornagyűrűk típusaival, már csak azt kell kitalálnod, hogy milyen gyűrűk legjobban illenek hozzád. Ettől függetlenül a gyűrűket nagyjából bárhová fel lehet erősíteni, attól függően, hogy milyen hosszúságú hevederekkel dolgozol jobban.

Szélesség - A hevederek szélessége nem számít olyan sokat, találsz szélesebb és keskenyebb szalagokat, de mindegyik megbízható és tartós. A keskeny hevederek 25 mm szélesek, míg a szélesebbek 38 mm-esek általában. Attól függ, melyiket találod könnyebbnek, illetve figyelembe vehető, hogy a keskenyebb pántok eleve könnyebbek.


Hosszúság - Válaszd ki a hosszúságot aszerint, hogy hová szeretnéd felakasztani a tornagyűrűket, és milyen alacsonyra szeretnéd leengedni őket.

Csat - Ha a rögzítésről van szó, általában minél masszívabb a csat, annál erősebben tart. Érdekes alternatívát jelentenek a fém karabinerek.

Számozás - Ha nem akarsz túl sokat aggódni a két gyűrűoldal azonos hosszának beállítása miatt, a hevederek számozása segíthet a pontos méret megállapításában. Ezt sok gyártó elfelejti, így szenvedés a megfelelő méretkeresés. A miénkkel pillanatok alatt készen állhatsz az edzésre.

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél