Vissza

Összehasonlított termékek

Hogyan válasszunk motoros ruházatot?

Hogyan válasszunk motoros ruházatot?
A motoros ruházat a motorkerékpár stílusához alkalmazkodva nemcsak a dizájn, hanem a biztonságot is szolgálja. Fő funkciója azonban az időjárási változások és balesetek elleni védelem. Számtalan márkájú és típusú motorkerékpár ruházat létezik. Nálunk a fő márka a W-Tec mellett megtalálsz számtalan híres márkát is, melyeket az egész EU területén forgalamzunk. 

Hogyan válasszunk motoros ruházatot?
Hogyan válasszunk motoros ruházatot?

Vásárolj motorkerékpár ruházatot sisakkal együtt. Webáruházunkban a bukósisakok mellett főleg ezeket a termékeket találod:

Motoros kabátok (férfi és női) - biztonságos és praktikus, kiváló minőségű vízálló és kopásálló anyagokból készülnek, fényvisszaverő csíkok találhatók rajta a jobb láthatóság érdekében.
Motoros mellények - fényvisszaverő csíkokkal (a megfelelő láthatóság biztosítása érdekében), védelmet nyújtanak (bukás közben) vagy melegítő réteget ad a ruha alatt.
Motoros nadrágok - maximális védelem a fő cél,  funkcionális anyagok, fényvisszaverő sávokkal.
Motoros csizmák (magas vagy boka csizma) - a kényelmes és biztonságos, szabad mozgást biztosít a motorkerékpáron. Kiváló minőségű anyagokból készül, és megfelel a legmagasabb európai szabványoknak.
Motoros thermo öltözékek - elengedhetetlenek, ha a hideg időjárás ellenére motorra pattannánk, fenntartja az optimális testhőmérsékletet, különböző színekben készült, merinói gyapjúból és különféle méretben kaphatók.
Motoros mezek - kiváló minőségű anyagokból készültek, rendkívül tartósak, még szélsőséges időjárási körülmények között is viselhetők.
Motoros kesztyűk (férfi, női és gyermek) – cross és túra kerékpár kesztyűk.
Motoros overálok – funkcionális motoros ruha, ami kopásálló és mégis kényelmes, általában egy motoros kabátból és nadrágból áll, ami külön-külön is használható.
Motoros testvédők és szemüvegek - ebbe a kategóriába tartoznak motorosoknak szánt testvédők, valamint motoros nyak és arc melegítők és különböző nyakvédők.

Fontos megfontolni az alábbi darabok beszerzését motoros ruházat választásakor:

  • Vízálló kabát és nadrág fényvisszaverő sávokkal a jobb láthatóság érdekében

  • Kétrétegű motoros thermo ruházat hőszigeteléssel és szélvédővel

  • Biztonsági védőfelszerelések

Amikor motoros ruházatot választasz, először kérdezz meg magadtól: Bőrruhát vagy textilt akarsz inkább viselni? Mindkét anyagnak előnyei és hátrányai is vannak. Az általános szabály az, hogy a bőr motoros ruházat alkalmas sport- és nagyobb motorokhoz (overál), míg textilruházathoz jobb a kisebb motorokhoz és nagyrobogókhoz. Természetesen ez nem azt jeleneti, hogy 
motoros textilruhazatot nem láthatsz más típusú motorokon.

Bőr motoros ruházat
A szakértők úgy vélik, hogy a bőr motoros ruházat biztonságosabb, mint a textil ruházat. Az integrált védőeszközök sokkal biztonságosabbak lesznek a bőrön, amit értékelni fogsz, különösen akkor, ha esetleg aszfalton esnél el. Az ára a jobb biztonság érdekében bizonyos mértékben drágább.

Textil motoros ruházat
A textil motoros ruházat kétségkívül kényelmesebb, mint a bőrruházat, és a modern anyagok védelmet nyújtanak mind a széltől, úgy a víztől. Azonban a biztonságod érdekében fontos, hogy a védőruházattal kiegészüljön és szorosan illeszkedjen ránk, hogy azok a megfelelő helyen maradjanak. Ha inkább motoros nadrágot és kabátot vennél textilből, akkor figyelembe kell vennie az alacsonyabb védelmi tulajdonságokat.

Motoros thermo ruhák
Izzadás elvezető, hűt, amikor forróság van és fűt, amikor hideg az időjárás.
Ráadásul ezek a ruhák anti-allergének, a penész és a baktériumoknak is ellenállnak, nagyon könnyűek és kényelmesek. Gyakorlati célokra ajánlott kétrészes ruházat – thermikus felső és alsórész (különösen nők számára ajánljuk). A merinó gyapjúból készült thermo ruhák, a mai motorosok körében igen népszerűek. Merino gyapjú, kitűnő anyag, amely thermo tulajdonságai miatt leginkább figyelemre méltó, kényelmes ás puha az érintésre, szagálló és nem irritálja a bőrünket.

Hasonló termék


Hasonló cikkek

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél