Vissza

Összehasonlított termékek

Országúti kerékpárok

Az országúti kerékpár, közismertebb nevén versenykerékpár a ma használt biciklitípusok közül rendkívül hosszú múltra tekint vissza. A versenybicikliket sebességre...

Az országúti kerékpár, közismertebb nevén versenykerékpár a ma használt biciklitípusok közül rendkívül hosszú múltra tekint vissza.
A versenybicikliket sebességre és manőverezhetőségre tervezik, és ezek a modern kerékpárok rendkívül kis súlyúak többek között azért, hogy emelkedőkön ne hátráltassa az országúti kerékpár súlya a versenyzőt. Az országúti kerékpárok megalkotásakor még elsődleges szempont a megfelelő könnyű váz, az alumíniumból és dupla karbonszálból készült lánc- és üléstartó is. A hajlított kormány (ami leginkább egy kos agyarára hasonlít) a nyeregnél alacsonyabban helyezkedik el, ami az aerodinamikát szolgálja. A kormány kialakítása több fogást biztosít, így a kerékpáros alkalmazkodhat az útviszonyokhoz.
1934-ben, amikor a fekvőbringák megjelentek az UCI szabályait módosítani kellett és ezt a típust kizárták az országúti kerékpárversenyekről. Ezeknek a bicikliknek lehetésges a nem versenyzésre való használata. Az úti kerékpárokat alkalmi szabadidős használatra tervezték. Ezek nagyon hasonlítanak egy versenykerékpárra, a kerékpár kényelmes hosszú távon, bár kevésbé hatékony a rövid sebességű robbanásokhoz.
Kínálatunkban megtalálja a legprofibb verseny/országúti kerékpárokat.

Országúti kerékpárok

Miért érdemes nálunk vásárolni?

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél