Bevezető > Hírek és akciók > Lefogyni a második gyermek után nehezebb volt

Lefogyni a második gyermek után nehezebb volt

A második gyermekem után reméltem, hamarosan visszanyerem eredeti testsúlyomat. De eltelt egy év és az ember inkább hízott, mint fogyott volna. Majd egyszer felfedeztem az interneten a kismamák véleménycserélő fórumán, hogy a taposóról beszélgetnek…Zhubnout po druhém dítěti šlo hůř
Történetem egyszerű. A lányom megszületése után a felszedett kilók gyorsan eltűntek. Bármiféle megerőltetés és edzésre fordított igyekezet nélkül. 10 évvel később megszületett fiam Mátyás és valahogy reméltem, hogy a terhesség előtti testsúlyomat hamar visszanyerem most is.

Eltelt egy év és inkább híztam, mint fogytam. 35 évesen talán már nem megy olyan könnyen gondoltam. Az ember mindig a gyerekei körül forog és magára nincs ideje. Egyszer felfedeztem az interneten egy kismama fórumon, hogy egy sztepperről diskurálnak. Bekapcsolódtam a beszélgetésbe, hogy többet megtudjak. Felvonultatták az érveket és ellenérveket, hogyan eddzünk, milyen hosszú ideig, heti hányszor, vagy hogy a lépések számát figyeljük e. Elég volt egy nap, hogy egy taposó megvásárlása mellett döntsek. Már hosszabb ideje elhatároztam, kezdek magammal valamit, csak éppen nem tudtam, mivel kezdjem.

Alig bírtam kivárni, hogy megérkezzen a taposóm. Azonnal beindult a kedvem, hogy tornázzak, kezdjek magammal valamit. Sokkal könnyebb edzeni, ha van kivel megosztani az élményeimet, összehasonlítani az eredményeket és elvárásokat. A lányok javasolták az edzés mellé fogyasztó szerek használatát is. Régebben sokat jártam edzőterembe és edzés közben L-carnitines szörp tartalmú vizet fogyasztottam. Sokat segít, legalábbis ami az izzadást illeti ☺ Nem is a fogyás volt az egészben a legjobb, hanem az érzés, hogy az embernek néhány, a gyermekeivel napi 24 órát töltött év után, van napi egy órája csak saját magára. Nem pörgünk a család körül, nem takarítunk, nem főzünk. Nagyon örültem az este 18:00 órának, mikor felöltöztethettem Mátyást, kilöktem és útjára indítottam férjemet a fiammal a kötelező napi sétára, vagy nagymama látogatásra.

Önzés? Nem is, hisz férjem részéről szinte ez volt az egyetlen alkalom, hogy saját gyermekeivel foglakozzon. Az edzés előtt fél órával magamba dobtam egy ampullányi L-carnitint, hosszú évek után újra felvettem a sportruhámat, betettem kedvenc Deff Leppard CD-met, amitől szépen berezonáltak a poharak a vitrinben. Számomra az volt fontos, hogy 45 percet tudjak taposni, mivel csak fél óra edzés után kezdtem érezni, hogy kicsit bemelegszem és izmaim dolgozni kezdenek, és a zsír égni kezd ☺. A tempót a zene diktálta, vagy csak vadul tapostam vagy a csípőmet mozgattam pihentetésnek egyik oldalról a másikra a karok bevonásával, amit az inSPORTline Big sztepperje lehetővé tesz az oldalazó pedálok és a gumierősítők segítségével. Nem nagyon tudom koordinálni a mozgásom, hogyan tapossak, mozgassam a fenekem és ehhez még a karjaimat is mozgassam egyszerre, ezért nem szeretem az aerobic-ot. Az inSPORTline-nál rendeltem neoprénes kar- és lábsúlyokat. Így nagyobb terhelést tudtam elérni és karjaim hatékonyabban dolgoztak.

Az intenzívebb taposásra kellett csak koncentrálnom, hogy elérjem a percenkénti 3000 lépést. Igyekeztem heti 4x edzeni, mikor a férjem hajlandóságot mutatott a vigyázni a gyermekekre. Ami persze nem volt gyakran, de a nagyobbik lányom sokat támogatott és néha saját maga ajánlotta fel a bébicsősz szerepet. A család támogatása nagyon fontos. A sztepper nagyon halk, akár tv nézés közben is használható, de kétlem, hogy tudnék úgy edzeni, ha mindig valaki jönne-menne körülöttem, valami kéréssel. Minden edzéshez szükséges a nyugalom és a tudat, hogy csak én vagyok és semmi más.

Sikerült leadnom 5 kg-t. Ez nem egy nagy dicsőség, de a hasam eltűnt, nem nézek ki úgy, mint aki a terhesség 5. hónapjában van és végre újra be tudtam gombolni a nadrágjaimat, melyek már évek óta a szekrény alján pihentek. Valakinek ilyen kevés is elég. Ezeknek a jó érzéseknek a visszatérte újra felcsigázott, úgyhogy meg kell dolgoznom a férjemet, nem szeretne e elmenni egy órát sétálni ☺. Legyen fitt az inSPORTline-nal! Diána

Akciók és kedvezmények e-mailen

Az oldalon történő látogatása során cookie-kat használunk. Továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. Szabályzatunkat itt tekintheti meg.  További információk Elfogadom