Vissza

Összehasonlított termékek

5 alapeszköz, amire minden hobbi- és profi sportolónak szüksége lehet

Vannak, akik úgy próbálják magukat rendszeresebb mozgásra ösztönözni, hogy felhalmoznak mindenféle fitneszkiegészítőt és trendi holmikat. Ez ideig-óráig működik is, ám nem árt tudni, hogy valódi és tartós csak a belülről jövő motiváció lehet. Tudom, tudom, totál elcsépelt mondás, de ha egyszer igaz... És van a másik tábor, a minimalista megoldások hívei, akik köszönik szépen, eszközök nélkül is jól megvannak. (Helló, saját testsúlyos edzés!) A kecske és a káposzta boldogságát is szem előtt tartva mi most öt olyan alapvető sporteszközt ajánlunk, amelyeknek minden hobbi- és profi sportoló nagy hasznát veheti az edzések során.

 

5 alapeszköz, amire minden hobbi- és profi sportolónak szüksége lehet

Jógamatrac
Bármit is sportoljon az ember, ideális esetben a nyújtás és a saját testsúlyos gyakorlatok is állandó elemei az edzéstervének, ehhez pedig nagyon jól jön egy jógamatrac. Ha plankeltél vagy végeztél már felüléseket csupasz padlón és matracon is, akkor bizonyára jól tudod, hogy ég és föld a különbség a két opció között.

Matracon végezve a gyakorlatokat sem a kezünk, sem a lábunk nem csúszkál, és a hátunkat sem nyomja a kemény padló, de jómagam a kényelmi szempontok mellett a hatékonyság tekintetében is nagy hasznát veszem a matracnak, főleg az olyan gyakorlatoknál, ahol térdelni vagy könyökölni kell a talajon. Hiába tudnám elméletileg percekig deszkapózban tartani magam, ha az alkartámasz a padlón legfeljebb néhány másodpercig megy, annyira nyomja a könyökcsontomat a kemény felület. 

Erősítő gumiszalag
Amellett, hogy olcsók, kis helyen is elférnek és könnyedén hordozhatók, a fitneszszalagokkal rendkívül sokoldalúan és kímélő módon,  mégis hatékonyan fejleszthetjük izmainkat. A bicepszezéstől kezdve a láb- és farizomhangsúlyos gyakorlatokon át a hátizom-erősítésig számos módon felhasználhatsz egy ilyen gumiszalagot, csak arra kell ügyelned a beszerzéskor, hogy az edzettségi szintedhez és céljaidhoz passzoló, azaz megfelelő méretű és ellenállású darabot  válassz.

Tudtad, hogy az erősítő gumiszalag a kifogások ellenszereként is alkalmazható? Saját tapasztalataim szerint legalábbis a „soha nem leszek képes egyetlen húzódzkodást sem megcsinálni” hiedelem simán behelyettesíthető egy gumipánttal. Hogy miről beszélek? A szalagot egyszerűen rá kell erősíteni a húzódzkodórúdra úgy, hogy az alul lévő, hurkot formáló részébe vagy talppal vagy étrddel bele tudj lépni, és már kezdheted is felhúzni magad. És ez csak egy példa a sok közül arra, hogy hogyan lehet rávezető gyakorlatokkal felkészíteni a testünket az összetettebb kihívásokra.

Ugrókötél

Amennyiben megfelelően csináljuk, az ugrókötelezés a kíméletes alternatívája lehet a futásnak, az aerobikozásnak és más kardioedzéseknek, mégpedig azért, mert páros lábbal ugrálás közben a terhelés többnyire egyenlő mértékben oszlik el a lábakon, ami az ízületek épsége és a sportsérülések megelőzése szempontjából nem egy hátrány. Rendszeres ugrókötelezéssel ráadásul nemcsak zsírt égethetünk, de a mozgáskoordinációnkat, a testtartásunkat és a ritmusérzékünket is fejleszthetjük, sőt az ugrálás a csontsűrűség növelésében is kulcsszerepet játszik.


Masszázshenger
 Az SMR henger az izmok és ízületek karbantartásának, valamint a beszűkült ízületi mozgásterjedelem javításának kiváló eszköze.  A hengerezés módszerének lényege, hogy a test saját tömegét alkalmazva nyomást gyakorlunk egy izomra vagy izomcsoportra, miközben átgördülünk rajta.
Az SMR henger használata – az izomszövetek vérellátásnak fokozása révén – segít az izomrostok elegyengetésében, az izompólya és az izom letapadásainak oldásában, és általánosságban az izom fájdalmas részeinek, hegszöveteinek és csomóinak megszüntetésében. Futók, erőemelők, úszók, kerékpárosok, ökölvívók, valamennyi sportág képviselői rengeteget profitálhatnak a hengerezezésből, de a mozgáshiányból fakadó ízületi- és izomfájdalmakkal küzdők számára is igazi megváltás lehet a masszázshenger használata.

Okosóra

Ahhoz, hogy folyamatosan fejlődhessünk, képben kell lennünk a sportteljesítményünket meghatározó tényezők közötti összefüggésekkel, de azok is nagy hasznát vehetik egy  okoskészüléknek, akik egyszerűen az egészségük fenntartása vagy javítása érdekében szeretnének nyomon követni olyan értékeket, mint a pulzus, a mozgástempó, a megtett távolság, a lépések száma, a felhasznált energia vagy akár az alvással töltött órák száma. A számokból rengeteget tanulhatunk magunkról, ezek a funkciók mind az okosórákban, mind az aktivitásmérőkben megtalálhatók, és nem kell feltétlenül mélyen a zsebbe nyúlni ahhoz, hogy a lehető legprecízebben naplózhassuk az életmódunkat.

 

Hasonló termék

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél