Vissza

Összehasonlított termékek

Egy jó edzőterem alappillére –Edzőpadok

Egy jó edzőterem alappillére –Edzőpadok

 

Egy jó edzőterem alappillére –Edzőpadok


Ha szóba kerülnek az edzőpadok, akkor igazi „jolly jokerről” beszélhetünk a testépítőgépek körében, hiszen mindamellett, hogy a súlyemeléshez stabil alapot biztosít testünk más fontos izmait is megmozgathatjuk és edzhetjük a segítségével. Az edzőtermek pótolhatatlan gépe a has-és karizomerősítés edzettségi szintre és az izmok építésére gyakorolt hatásáról híres.
Uraim, ugyan ki ne szeretné Arnold Schwarzenegger felsőtestét birtokolni? Ha még messze állunk tőle, gondoljunk csak arra, hogy valahol Ő is elkezdte, mondjuk egy ausztriai kisváros edzőtermében egy nem is olyan modern edzőgépen, mint a mai típusok, amihez nekünk ma már sokkal könnyebb hozzájutni. Innentől kezdve, mi is a kifogás?
Egy edzőpad sokféle lehet, lehet egyszerű vagy kombinált edzőpad is, amelyre a súlyok vagy egyéb edzést kiegészítő eszközök is rá vannak erősítve. Az edzőpad kiválasztásánál fontos, hogy tudjuk, hogy mit szeretnénk elérni. Amennyiben csak a hasizmunkat szeretnénk erősíteni akár otthon is úgy, hogy nem szeretnénk nagy helyet foglaló sporteszközre beruházni, akkor válasszuk az egyenes edzőpadokat., hiszen ezek megfelelnek minden alap mozgásformához, mint a hasprés felülések, vagy egykezes súlyemelések. Az egy szinttel előrébb járók választhatják a döntött edzőpadokat, hiszen ezt mindenki edzettségi szintjének megfelelően állíthatja ezáltal is növelve például a felülés hatékonyságát. 
A változatosabb edzések szerelmeseinek pedig ott vannak a komplett fekvenyomó padok, amik már súlyzóval is el vannak látva, hogy ne csak a has-hanem a kar vagy a lábunk izmait is megfelelően megmozgathassuk. Választhatók edzőpad kiegészítők is, melyek által az egyszerű gépünk többfunkciós alkalmatossággát változhat.
Az edzőpadokat a leggyakrabban a fekvenyomásra szokták használni, valóban hatásos mozgásforma, de sajnos nem veszélytelen, így mindamellett, hogy nagyobb súlyokat nem biztonságos támogatás nélkül kinyomni az edzőpad minősége sem utolsó szempont. Fontos, hogy a választott fekpad stabil legyen és edzés közben semmiképp se inogjon meg. A pad maximális terhelhetősége is igen fontos, hiszen súlyokat szeretnénk emelni rajta.
A kényelem sem utolsó szempont, a legtöbb edzőpad ma már mind párnázott és ergonómiai kialakítása a stabil tartást is biztosítja.
Otthon vagy edzőteremben, de a hatékony izomépítéshez elengedhetetlenek az edzőpadok!

Hasonló termék

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél