Vissza

Összehasonlított termékek

Nem ismered a CRUSSIS márkát?

Csehország és a csehek egy bringás nemzet. Az országban évente több mint 110 ezer elektromos bringát értékesítenek (2023-as adat), ami egy óriási szám a Magyar adatokhoz képest (elérhető adat 2022 - 20ezer darab), míg Németorszégban 2023-ban 2,1 millió új ebike talált gazdára.  Gyártás szempontjából összességében körülbelül 300 ezer eletromos biciklit gyártanak csak a cseh márkák csehországban. E majd 300 ezer elektromos bringa kétharmada exportra kerül, főleg a nyugat EU piacaira, de nagyon sok jut Lengyelországba, Szlovákiába, de még Magyarországra is. E cseh gyártók közül az egyik legnagyobb és legismertebb a CRUSSIS.

Nem ismered a CRUSSIS márkát?
Felvettük a kapcsolatot a brand tulajdonosával. Íme egy kis bemutató:
Crussis kezdetek, avagy elindult egy sikeres cseh brand építése
 
Mikor indult az első kollegkció gyártása? 
Felvettük a kapcsolatot több nagy európai és ázsiai ebike gyártóval és elkezdtük előkészíteni az első kollekciónk terveit. Ezt 2013 áprilisában mutattuk be a FOR BIKES vásáron, ahol a standunk tele volt vadonatúj, mindenki számára elérhető ebike-okkal. Fél évvel később elektromos bringáink már Csehország szerte több száz üzletben voltak kaphatók, és két éven belül a CRUSSIS az ebike-ok terén jelentős márkává vált Csehországban. 2015-ben úgy döntöttünk, hogy nem akarunk többé csak nagy gyártóktól elektromos kerékpárokat vásárolni, ezért a gyártást Csehországba helyeztük át. Saját gyártósorunkat nyitottuk meg a Prága melletti Hovorčovicében. Ugyanebben az évben kezdtük el gyártani, majd piacra dobtuk a CRUSSIS rollereket, amelyeket több mint egy évig fejlesztettünk és finomítottunk a legapróbb részletekig. A következő évben elsősorban a rollerekre koncentráltunk, 2016-ban pedig megnyitottuk export részlegünket. Rollereink nyolc európai ország és az USA piacára jutottak el, ahol kiállítottunk a legnagyobb amerikai kerékpárvásáron, az Interbike-on Las Vegasban.

Milyen innovációk voltak tervben?
Újítunk és bevezetjük a karbont!
2017-ben új elektromos kerékpárokat mutattunk be új vázgeometriákkal és új modern dizájnnal. Emellett kínálatunkat kiegészítettük egy sor kiegészítővel, mint például sisakok, szemüvegek, kesztyűk, szerszámok, lámpák, zárak, sebességmérők és nagyszerű funkcionális kerékpáros ruházat, az elektromos kerékpárokhoz illő színkombinációkban. Mindezeket többnyire Csehországban gyártjuk saját brandünk alatt. 2018-ban még tovább léptünk és két jelentős újítással bővítettük kínálatunkat. Az első egy karbon hegyi e-mtb volt, merev vázzal és 20,9 kg-os súllyal. A második egy teljes felfüggesztésű hegyi ebike volt, amely még simább használatot tesz lehetővé nehéz terepen. Abban az évben az országban elsőként integráltuk az akkumulátorokat a középárkategóriás e-bike vázakba.

Sokant azt hiszik, hogy Jaromír Jágr a népszerű NHL sztár a márka tulajdonosa. Ez nem így van, de hogyan kezdődőtt az együttműködés Jaromír Jágr-el?
A 2018-as év fordulópont volt számunkra. Jaromír Jágr, nemzetközi sportikon és jégkoronglegenda lett a CRUSSIS márka arca. A Jaromírral való együttműködés ötlete a véletlen műve, hiszen Jaromír maga is vásárolt egy CRUSSIS rollert és azon edzett. A róla készült fotó, ahogyan gurul rajta, megjelent a médiában, majd eljutott hozzánk, ezért úgy döntöttünk, hogy felvesszük a kapcsolatot Jaromírral. Az első fotózás és forgatás során egy csodálatos napot töltöttünk együtt a Krkonoše-hegységben és ő beleszeretett az e-bike-ba.
Ezt követte egy kampány  JJ68 megnevezéssel (Jaromír Jágr 68), de ez csak teljes mértékben 2019 tavaszán indult el. A FOR BIKES kiállításon Jaromír Jágr jelenlétében nem csak a limitált szériás Jágr 68 e-bike-ot mutattuk be, hanem két vadonatúj elektromos kerékpár sorozatot is. A "tízes" sorozatot a BOSCH középmotorosat, valamint a "nyolcas" sorozatot, amely nagyobb és jobb alkatrészválasztékkal van felszerelve.
2019 folyamán a CRUSSIS e-kerékpárok és rollerek Csehország-szerte ismertté és keresetté váltak a Jaromír Jágr-el való együttműködésnek és egy hatalmas TV- és marketingkampánynak köszönhetően. Ebben a pillanatban rájöttünk, hogy növelni kell a gyártási kapacitásunkat, különben nem tudnánk kielégíteni ügyfeleink igényeit. Ezért szerződést írtunk alá a gyártási területünk megduplázására, és újabb kihívás elé néztünk, hogy elérjük az évi 10 000 darab mérföldkövet. Ez sikerült, és 2019-ben már több mint 15 000 CRUSSIS elektromos kerékpárt gyártottunk és szállítottunk le a piacra.

A növekedés továbbra is tartott?

Amikor 2020 márciusában elkezdődött a COVID-19 járvány, számos kerékpár- és ebike gyártó kezdte lemondani vagy elhalasztani alkatrészrendeléseit. Mi azonban ellenkezőleg reagáltunk, és az összes alkatrészszállítást az eredetileg tervezettnél korábbi időpontra helyeztük át. Ugyanakkor az összes alkatrészt 2 évre előre megrendeltük, ami hatalmas kockázatot jelentett, de hamarosan rájöttünk, hogy helyesen cselekedtünk. Ez a lépés lehetővé tette számunkra, hogy biztosítsuk a gyártás folyamatosságát egy olyan időszakban, amikor a legtöbb alkatrész szállítási ideje 2-3 év körül volt.

A 2021-es modellsorozathoz több mint 30 000 elektromos kerékpár gyártása mellett döntöttünk, azonban a meglévő gyártóüzemünk tele volt, és tudtuk, hogy a 2024-re tervezett 80 000 elektromos kerékpár gyártása nem lenne lehetséges, ha a meglévő üzemekben maradnánk. Ezért úgy döntöttünk, hogy szerződést kötünk az újonnan épült modern PROLOGIS Park ipartelepen összesen 20 000 m2 gyártási és raktározási területre, amelynek teljes potenciális termelési kapacitása elérheti az évi 300 000 e-bike-ot. Ezért tudtuk, hogy a gyártott e-kerékpárok számával kapcsolatos célunkat teljes mértékben el tudjuk majd érni, ezért 2021 közepén a teljes gyártást Úžicébe költöztettük, és az elképzelésünk megvalósítására összpontosítottunk.
2021 szeptemberében a 2022-es elektromos kerékpár modellcsaláddal együtt piacra dobtuk új, szuperkönnyű alumínium rollereinket, amelyeket több mint két éve fejlesztünk Csehországban. Az új létesítményeknek köszönhetően összesen 54 000 darab elektromos biciklit tudunk gyártani és szállítani a modellcsaládhoz.

Milyen újdonságok jönnek a 2023/2024 szezonra?
Innovációval teli szezon
A 2023/2024-es szezonban új, japán Panasonic motorokkal felszerelt e-kerékpárokat dobtunk piacra, amelyek teljesen új dimenziót adnak a bringázásnak. Ezzel egyidejűleg bemutattuk az ultrakönnyű, alumínium vázzal ellátott rollereink további új típusait, amelyekkel bővítjük a CRUSSIS rollerek kínálatát, hogy mindenki az igényeinek megfelelően választhasson. A 2024-es modellévre nagy örömmel mutatunk be több új, teljes felfüggesztésű e-bike modellcsaládot, amelyeket csúcskategóriás BOSCH és PANASONIC motorok hajtanak, amelyek közül a csúcspont a LEGEND68 nevű exkluzív, limitált kiadás. Nevét a legendás jégkorongozó Jaromír Jágr tiszteletére kapta, és hozzá hasonlóan nem hagy teret a kompromisszumoknak. Ezeket az e-kerékpárokat a technológiai fejlődés és a kiválóság iránti szenvedéllyel fejlesztettük ki, és ezzel a teljes felfüggesztésű e-kerékpárokból álló portfólióval készen állunk a következő szezonra.

Víziók a jövöre való tenkintettel? 
Jelenleg teljes mértékben az elektromos kerékpárok és sportrollerek gyártására összpontosítunk. Mindig kompromisszumok nélküli minőséget és termékeink nagyszerű vezetési tulajdonságait szeretnénk kínálni ügyfeleinknek, amit úgy érünk el, hogy a legmagasabb minőségű alkatrészeket használjuk olyan globális gyártóktól, mint a SRAM, SHIMANO, BOSCH, ROCKSHOX, SR SUNTOUR, MAXXIS, SCHWALBE és mások.
  

Egy kis összesítés a gyártási és raktározási létesítményekről?
Az összes ebike-unk és rollerünk gyártása egy teljesen új, modern, 20 000 m2 alapterületű, modern gyártó- és raktárcsarnokban történik Úžicében Csehországban. A csarnokot pontosan az igényeinknek és szükségleteinknek megfelelően építettük, így hatékonyan tudjuk használni a legújabb gyártási és tárolási technológiákat, és így még jobb minőséget tudunk nyújtani ügyfeleinknek.

Gondos és tapasztalt tervezők
A maximális minőség biztosítása érdekében a gyártócsarnokunkban minden elektromos kerékpár és rollerünk teljesen professzionálisan van összeszerelve. A kerékpárokat ezután részben szétszereljük, védőanyaggal védve becsomagoljuk és egy szállítódobozba helyezzük, hogy biztonságosan eljuthasson új tulajdonosához.

Nagy hangsúlyt fektetünk e-kerékpárjaink és rollereink formatervezésére és általános megjelenésére is, amelyen a tervezők egész csapata dolgozik. Így a vásárló nem csak egy száz százalékig működőképes terméket kap, hanem egy dizájnra hangolt e-bike-ot vagy rollert is, természetesen a kategória legmagasabb minőségű alkatrészeivel felszerelve.

A CRUSSIS egy kerékpározásért rajongó csapat, akik gyakran profi kerékpáros háttérrel rendelkeznek. Életfeladatunknak tekintjük a munkánkat, és büszkén mondhatjuk, hogy ez meg is látszik a termékeinken. Egyszerűen élvezzük a munkát, hogy ügyfeleinket ne csak boldoggá, hanem izgatottá tegyük!
  
 
Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél