Vissza

Összehasonlított termékek

Miért hatásos az evezőpados edzés?

Az egyik legintenzívebb mozgásformaként ismert evezőpad laikus szemmel csak egy egyszerű otthoni tornaeszköznek tűnhet, azonban meglepő, hogy milyensok pozitív hatással lehet a felhasználó egészségére.
 

Miért hatásos az evezőpados edzés?


Az evezőpad használata közben olyan intenzív mozgást végzünk, amiben szinte az összes izomcsoportot mozgásra késztetjük. A tökéletes tartás elsajátítása után kezdődhet is a kalóriák és a zsír égetése. A különféle edzésprogramokkal erősíthetjük a hát, a kar, a has és a váll izmait is. Hosszútávú használata mellett az állóképesség is meglehetősen sokat javul. Az izmaink építése mellett az egészségünkre is jótékony hatással van a gép használata, ugyanis serkenti a vérkeringést, valamint erősíti a szívet és a tüdőt is. Továbbá ezzel a mozgásformával az emésztésünket is elősegíthetjük, ami fogyókúra esetén különösen előnyös.
Azáltal, hogy ez az edzésforma gyorsan emeli a pulzust és égeti a zsírt, az aerob edzés kedvelőinek kifejezetten jó választás lehet. Ez az edzésforma intenzív lábmunkán keresztül monoton mozgásokkal, szünetek nélkül ösztönzi arra a szervezetedet, hogy idő előtt használja fel a tartalékait, így megfelelő étkezéssel akár másfél-kétszeresére is növelheted az elégetett zsír mennyiségét.
Az egyénre szabott edzésprogramok hatékonyságának növelése érdekében érdemes szakértő segítségét kérni. Fontos odafigyelni, hogy az program kialakításának kezdetekor milyen edzettségi szinten vagyunk, és milyen célokat szeretnénk kitűzni magunk elé. Ugyanis nem mindegy, hogy egyszerűen csak fogyni szeretnénk, szálkásítani vagy izomtömeget növelni. Egy szakember az étrend kialakításában is segíteni tud. Hiszen mind tudjuk, hogy az edzés mellett kiemelkedően fontos, hogy milyen tápanyagokat viszünk be a szervezetünkbe. Egy rosszul megválasztott étrend derékba törhet egy kemény edzésprogramot.
Tárolásához ma már nincs szükség otthoni edzőteremre, hiszen kompakt összecsukható változatokat is találhatunk. Ha pedig jó idő van, akkor az udvaron is végezhetjük a gyakorlatokat a friss levegőn.
Ha már pár hét után látható eredményt szeretnél, akár napi 20-30 perc mozgással, akkor ne habozz beszerezni az első saját evezőpadodat.

Hasonló kategória

Hasonló termék

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél