Vissza

Összehasonlított termékek

Lépésről lépésre a formás hátsóért –Lépcsőzőgépek

Sokan nem is gondolnák, hogy a leghétköznapibb mozgásformák edzésformává való emelése hozhatja a leginkább várt eredményeket.

Lépésről lépésre a formás hátsóért –Lépcsőzőgépek


Gondoljunk csak a futásra, gyaloglásra, vagy akár a felülésre. Ha nem csak arra használjuk a hasizmunkat, hogy reggelente felüljük az ágyban, hanem sorozatosan egymás után ülünk fel, az erősíti a hasizmainkat. Miért lenne ez másképp a lépcsőzéssel? Egy kimerítő nap után rendesen kifárad az ember, amikor bevásárló szatyrokkal tele aggatva felmászik a tömbház negyedik emeletére. Nem szégyen, hogy miután lihegve nekidőlünk az ajtónak bevalljuk magunknak, hogy „bezzeg régen ez meg sem kottyant”. Ilyenkor az ember elhatározza, hogy márpedig tenni fog az ellen, hogy az a fránya négy emelet ne fogjon ki rajta, és megfogadja, hogy innentől kezdve semmi lift és semmi mozgólépcső. Pedig ha tudná, hogy a lépcsőzésnek milyen pozitív hatásai vannak jóval hamarabb meghozta volna ezt a döntést.
A lépcsőzés remek comb-és fenékizom erősítő és a legjobb, hogy bárhol végezhető. Előnye, hogy egyenletesen emeli a pulzusszámot ezáltal serkenti a vérkeringést, ami által a zsírégető folyamatok is beindulnak.
Az ilyen mindennapi és egyszerű mozgásformákat alapvetőnek vesszük, pedig nem érdemes elfelejteni, hogy a lépcsőzés nemcsak a comb fenék és láb izmait használja, hanem azáltal, hogy lényegében minden egyes szintemelkedésnél felemeljük a teljes testsúlyunkat, ez igen koordinált izommozgást idéz elő. Az egyensúlyunk megtartásáért a hasizmainkat használjuk, valamint mivel a gerincüket is az átlagosnál jobban igénybe vesszük, a hátizmaink is erősödhetnek.  Milyen sok izommozgás köthető egy ilyen alapvető és mindennapi mozgásformához?!

Ha pedig az otthon melegét élvezve szeretnénk lépcsőzni úgy, hogy akár a kedvenc sorozatunk megy a háttérben, vagy pedig az egyik ígéretes új könyvet lapozgatjuk különböző lépcsőzőgépek közül választhatunk. A kellemes fáradtság mellett pedig a végeredmény számszerűsíthető, ugyanis az otthoni lépcsőzőgépek teljesen elektronikusan vezéreltek. Mérik a pulzusszámot a megtett távolságot, az edzéssel töltött időt és természetesen nem utolsó sorban az elégetett kalóriákat. Nem is keveset…

Hasonló kategória

Iratkozz fel és sosem maradsz le!
Akciós hírlevél