Bevezető > SKINS

SKINS

SKINS technológia
Kompresszió
Dinamikusan fokozódó kompresszió

A SKINS termékek a 400 sorozatból az egyedüli sport ruházat, mely különböző fokozatban biztosítja a szükséges kompressziót a több oxigénhasználathoz a megterhelt izmokba. Ezt nevezzük dinamikusan fokozódó kompressziónak.
A SKINS cég együtt dolgozott sok ausztrál tudóssal és szakemberrel, és együtt kifejlesztették azt a berendezést, mely képes a mozgó emberi testet összetetten figyelni. A SKINS sportolókkal együtt a történelemben először sikerült pontosan lemérni, hogy hat a kompresszió az izmokra mozgás közben, és a növekvő oxigén hatására a vérben hogyan változik az alakjuk.
Ez forradalmi lépés volt, mivel mindeddig a mérések csak statikusak voltak az olyan sportolókon, akik nem mozogtak.
Ennek köszönhetően ma már tudjuk, milyen kompresszió szükséges az egyes izomcsoportokra, és nem csak nyugalmi állapotban, hanem a sportaktivitás során és edzés után. A méréseknek köszönhetően azt is tudjuk, mikor van az izmoknak szüksége lazulásra és ellenkezőleg szorításra, hogy elkerüljük a sérüléseket. Arra is fény derült, hogy akadályozzuk meg a tejsav keletkezését, így segítve legjobban a véráramlás működését, hogy minél több oxigén jusson az izmokba.
Ezek az ismereteket felhasználva fejlesztettük ki a 400 sorozatú sportöltözékünket, hogy Önök a lehető legjobb teljesítményt hozzák ki magukból sportoláskor, legyőzve önmagukat, és vetélytársaikat.
Fokozatos kompresszió rendszere

Nem szeretnénk izmait ˝csak úgy összenyomni˝ - van erre egy kialakított rendszerünk. A SKINS termékekben a fokozatos kompresszió ugyanis úgy van tervezve, hogy teste bizonyos részein a megfelelő nyomást fejtse ki. Ezáltal a vérkeringés fel élenkül, több oxigén jut megterhelt izmaiba, és segíti az Ön teljesítményét, gyorsaságát és kitartását.
A jobb vérkeringés segíti a csökkenti a tejsav termelődését és más anyagcsere melléktermék termelődését, mely intenzív izommegterheléskor keletkezik.
És az eredmény? Nagyobb lendülettel vetheti bele magát a hosszabb edzésbe, és az utána következő gyorsabb regenerálódásba.
Warp Knit

A SKINS termékeken felhasznált anyagok speciális warp knit (lánc kötés) készültek, a legjobb minőségű anyagokból, melyel elérik a maximális funkcionalitást.
Az így szőtt anyag nem természetes rugalmas - adott mértékű rugalmasság és ezzel együtt a tökéletesen ellenőrzött kompressziós arány a hozzáadott spandex adalékanyaggal. A kompressziós anyagoknál jobb a warp knit kötés, mint a hagyományos, ún. circular knit (kör alakú kötőgépen való kötés), mely természetesen rugalmas, ezért nagyon nehéz meghatározni és megtartani a pontos kompresszió fokozatot. Ezenfelül az így szőtt anyagok kevésbé tartósak és a szál megszakadásakor továbbszakadnak.
A warp knit technológiával szőtt anyagoknál a szemek között ˝elvezető csatornák˝ vannak, melyek segítik elvezetni a nedvességet.
A kompozit szálak biztosítják az anyag szilárdságát és megakadályozzák az anyag továbbszakadását.
 
Kényelem
400 pont az Ön kényelméért

A 400 pont meghatározása egy egyedülálló mód, mely biztosítja a SKINS ruhák tökéletes illeszkedését.
Sok száz sportolót tanulmányoztunk. A 3D scanner segítségével 800 000 mérést végeztünk minden egyes sportolón. Az eredmény a 400 kulcsfontosságú pont meghatározása, mely alapján a SKINS ruhákat megterveztük és megalkottuk, biztosítva a maximális kényelmet viseléskor. Így sikerült elérni a pontos dinamikusan fokozódó kompresszió szintjét is.
Kutatásunkkal sikerült különböző méretű és hosszúságú férfi nadrágokat és sokfajta méretű női ruhákat tervezni, melyek követik a test vonalát.
Semmilyen más ruházatnál nincs akkora hangsúly fektetve a méretre és formára, mint a SKINS ruháknál. És semmilyen más ruházat nem illeszkedik annyira tökéletesen viselője alakjára, mint a SKINS 400 ruhák.
Pontos méretek
SKINS különleges rendszert alkalmaz a méretek megkülönböztetésében, mely a testtömeg indexen alapszik (BMI)/ antropometriai algoritmus, mert a fokozott kompresszió csak akkor nyilvánul meg teljesen, ha a SKINS ruhák tökéletesen illeszkednek önre.
 
Izmok
Memory MX szövet
A Memory MX szál különlegesen rugalmas rostokat tartalmaz, mely mindig visszanyeri alakját, függetlenül attól, hányszor volt megterhelve.
Ennek köszönhetően a SKINS termékek még hónapokkal később is garantálják izmai támogatását és ellenőrzött kompresszióját, mely ugyan olyan hatékony lesz, mint amikor először viselte a ruhát.
Biomechanikán alapuló Memory MX szövet, mely szinte minden 400 sorozatú ruha része, természetesen segíti a mozgást, állandó és ellenőrzött kompressziót biztosít és csökkenti a sérülésveszélyt.
Izmok megcélozása
A SKINS ruhák egyedülálló módszerrel ölelik körül izmait és segítséget nyújtanak a kulcsfontosságú izomcsoportoknak, mellyel csökkentik az izmok rezgését és megtartják az izmok helyes pozícióját. A varrások a SKINS ruhákon direkt úgy vannak elhelyezve, hogy ˝támaszpontként˝ szolgáljanak, és célirányos stabilitást és támaszt nyújtanak az izmoknak, és segítik az egyensúlyérzék javítását.
Eredmény:
izomrezgés korlátozása
puha szövetek sérülésének korlátozása
fájdalom csökkentése a megterhelt izmoknál
izomláz csökkentése
A célirányos kompresszió a SKINS termékeknél csökkenti az izomlázat (izomkeményedés és fáradság, mely az edzés után 24-72 órán belül jelenik meg) és csökkenti a regenerálódás idejét.
 
Nedvesség és hőmérséklet ellenőrzés alatt
Nedvesség szabályozása
Az izzadás természetes jelenség, mellyel teste szabályozza saját hőmérsékletét, és mi ezt a folyamatot nem akarjuk megváltoztatni. Mi szeretnénk szárazon tartani Önt.
A SKINS anyagok jó nedvszívó képességűek és jól elvezetik az izzadságot. A teste így szárazon marad, és így természetesen van szabályozva testhőmérséklete.
Ennek köszönhetően izmai ideális hőmérsékletben dolgozhatnak az intenzív edzés alatt.
 
Biztonsági tartozékok
Nincs több kellemetlen szag, bűz, illat
Az Ön SKINS ruhái nem lesznek kellemetlen szagúak, még a legnehezebb edzés után sem.
A tartós antimikrobiális elemek elnyelik a kellemetlen szagokat, így megakadályozzák a baktériumok szaporodását. Ezek az elemek az anyag tartós részét képezik, és soha nem mosódnak ki az anyagból.
Az össze SKINS termék a 400 sorozatból antibakteriális Ruco-bac védelemmel ellátottak, melyek megakadályozzák a baktériumok elterjedését anélkül, hogy a bőr természetes egyensúlyát felborítaná, mely előfordulhat a kevésbé érzékeny termékeknél. A Ruco-bac védelem kíméletes a környezettel szemben és megfelel az Oeko-Tex Standard 100 normáknak.
UV 50+ védelem
A SKINS cég Ausztráliából ered, így hát van némi tapasztalata az erős napsugárzással. Az életkor nem akadály a sportolásban, de a leégett bőr bizony az lehet, ezért védeni kell bőrét.
Az összes anyag UV 50+ védelemmel ellátott, így bátran kimehet a napra, mert nem kell bőre miatt aggódnia.