Bevezető > Hogyan válasszunk trambulint?

Hogyan válasszunk trambulint?

Hogyan válasszunk trambulint?
 

Trambulin vásárlását mérlegeli? Tanácsra volna szüksége a trambulin kiválasztásához? Egyéb, a trambulinnal kapcsolatos kérdései vannak? A leggyakoribb kérdésekre megtalálja a válaszokat tanácsadónkban! A tanácsokat a jobb áttekinthetőség érdekében 4 részre bontottuk.
 
  1. Hogyan válasszuk ki a trambulin megfelelő méretét

  2. Hogyan biztosítsunk maximális biztonságot a trambulin használata során

  3. Trambulin kiegészítők

  4. Trambulin szettek

 Hogyan válasszuk ki a trambulin megfelelő méretét?

A trambulin megfelelő méretének kiválasztásánál vegye figyelembe a területi lehetőségeket, de az elhelyezés helyének biztonságát is.

A legfontosabb paraméter választáskor a méret. Jelenleg 90 - 460 cm átmérőjű trambulinok vannak piacon. Döntéshozatalnál elsősorban az elhelyezést kell mérlegelni, valamint számolni kell azzal, hogy a trambulin körül biztonsági okokból maradjon még legalább 1 m-nyi szabad terület.
 

Lakásba és kisebb helységekbe kisebb trambulin felel meg 140 cm átmérőig. Tornatermekbe és nyílt területekre nagyobb trambulint vagy összecsukható trambulint javaslunk, melyet edzés után könnyedén összecsukhat és elrakhatja a szekrénybe, vagy az ágy alá.


Hogyan biztosítsuk a trambulin maximális biztonságát használat során?
 

Helyezze a trambulint biztonságos helyre és használja az összes elérhető biztonsági kiegészítőt – elsősorban a védőhálót!

A trambulin remek torna- és relaxációs eszköz, nagyon hatásos az emberi test ún. durva motorikája fejlesztésében. A trambulinok biztonsági tesztek hosszú során mennek keresztül, vázuk a legszigorúbb szabványoknak is megfelel.  Ellenőrizze, hogy az Ön által kiválasztott trambulin rendelkezik-e az adott szabvány tanúsítványával, melyet a gyártó vagy kereskedő megfelelőségi nyilatkozattal igazol. Hogy a jó szándékból ne legyen rossz terv, maximálisan ügyeljen biztonságra!

Már a trambulin vásárlásánál tehet biztonságáért. Elsősorban ma már standardnak számít a 140 cm átmérőjű biztonsági védőháló, mely alap biztonsági elem és használatával sok zúzódást és komolyabb sérülést megelőzhet.

Megfelelő kiegészítők továbbá az ugráló felületet biztonságosan megközelíthető lépcső, a trambulin alatti biztonsági háló, mely megakadályozza a házi kedvencek, gyerekek számára, hogy a trambulin alatt tartózkodhassanak, játszhassanak.

Nagyon fontos a trambulin helyes összeállítása és  biztonságos, stabil helyre történő elhelyezése, valamint az elegendő biztonsági terület  ( 1 m a trambulin egész kerületé) Az általános biztonsági szabályok betartása az Ön és gyermekei egészségével hálálja meg.
 

Milyen kiegészítők kaphatóak a trambulinhoz?

Trambulinját a biztonsági és funkciós kiegészítők egész sorával egészítheti ki, melyekkel növelni tudják a használat komfortját.

Az előző fejezetekben megemlített biztonsági kiegészítőkön kívül a trambulinhoz számos érdekes kiegészítő vásárolható. Amennyiben a trambulint a szezonban a szabadban állította fel, szükséges védőponyvával ellátni, mely megvédi azt a kedvezőtlen időjárási viszontagságoktól, de mindenek előtt az esőtől Továbbá felszerelhető különféle tároló zseb pl. a mobil telefonok, ékszerek tárolására, létrák, szállító zsákok az összecsukható trambulinokra, valamint különféle torna segédeszközök.


Miért vásároljon trambulin szettet?

Vásárláskor gondoljon a biztonságra, egyben spóroljon is – vásároljon trambulin szettet hálóval kedvezőbb áron!

Az egyik megelőző fejezetbe már volt szó a biztonságról.  A legtöbb gyártó tisztában van vele, hogy a trambulin védőháló nélkül nem biztonságos, ezért vásárlóikat arra motiválják, hogy trambulinjukhoz hálót is vásároljanak. Általában a trambulint és hálót tartalmazó szett kedvezményesebb áron kapható, vagy a gyártó engedményt kínál a trambulin vásárlásánál, amennyiben hálót is vásárol. Sok vásárló, aki eredetileg csak trambulint vásárolt, idővel úgy határoz, utólagosan védőhálót is vásárol. Sajnos ebben az esetben a kedvezményes árra nem jogosult.

 

 

Az oldalon történő látogatása során cookie-kat használunk. Továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. Szabályzatunkat itt tekintheti meg.  További információk Elfogadom