Bevezető > Hogyan válasszunk jégkorcsolyát?

Hogyan válasszunk jégkorcsolyát?

Tanácsadónkban ezúttal megpróbálunk segítséget nyújtani a téli jégkorcsolya kiválasztásában. Akár barátaival készül jégkorongozni a téli stadionba, vagy a nyilvános jégpályán, illetve befagyott halastó jegén korcsolyázna, mindig ügyeljen a megfelelő korcsolya kiválasztására.

A korcsolyák felosztása - a jég korcsolyákat több kritérium szerint osztályozhatjuk. Pl. jégkorong- és műkorcsolyára, gyermek-, vagy felnőtt korcsolyára.

Gyermek korcsolyák
Az első csoport a gyermek korcsolyák. Ezek előnye, hogy méretük állítható. Kiválasztáskor ügyeljen arra, hogy a cipő nagysága bármely beállításnál sem legyen nagyobb 3 számmal a gyermek valós lábméretétől. Avagy azt gondolni, hogy a vegyünk a gyermeknek 6-7 számmal nagyobb korcsolyát, legalább tovább tudja hordani, badarság.

Felnőtt korcsolyák
A második csoport a felnőtt korcsolyák. A választék itt elég széles, biztos mindenki megtalálja a számára megfelelő korcsolya típust. Felpróbáláskor ügyeljen arra, hogy a cipő orra ne nyomja a lábujjait, egyben ne dörzsölje a sarkát sem. Húzza fel a korcsolyát, kösse be és a helyszínen szimuláljon korcsolyázó mozgást. Ideális esetben a korcsolya 5 perc alatt bemelegszik, ezután szorosan fűzze be. A lábak a korcsolyában tartsanak stabilan, de ne legyenek beszorítva. Amennyiben a korcsolya jól fekszik lábain, nyert ügye van.

Műkorcsolya
A műkorcsolya korcsolyák egy darab acélból készültek, ugyanolyan magasak, elöl fogakkal vannak ellátva. A műkorcsolya cipőrésze bőrből készült, a sarok és boka rész párnázott, ma már műanyag korcsolyák is készülnek (az in-line-hoz hasonlóak) . A cipők a lehető legjobban illeszkedjenek a lábhoz ezért a belső rész ideális kialakításával minimalizálják a benne levő szabad teret. A cipő felső fele fűzős rendszerű. A cipő nyelve párnázott, csökkentve a varratok lábfejbe nyomódását, A nyelven található apró lyukak a szellőzést teszik lehetővé.

Hoki korcsolyák
A hoki korcsolyáknak csak a korcsolya éle készült acélból, mely fém-, vagy műanyag szerkezetbe van ültetve. Ezek a korcsolyák vékonyabbak, mint a műkorcsolyáké, a nagyobb sebesség elérése végett, hosszanti irányban ívesen csiszoltak, elöl hegyesre, hátul pedig meg vannak emelve, lekerekítve, vagy védővel vannak ellátva. A jégkorong cipő alacsonyabb, mint a műkorcsolya, szélesebb, kemény orra, és masszív, magasított sarokrésze van. 

Felpróbáláskor mindig viseljen olyan zoknit, amilyet majd a korcsolyázásnál viselni szeretne. Az első használat előtt élesíttesse meg az éleket.

Simple vásárlói tájékoztató
Árukeresõ, a hiteles vásárlási kalauz
Az oldalon történő látogatása során cookie-kat használunk. Továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. Szabályzatunkat itt tekintheti meg. További információk Elfogadom