Bevezető > Miért kell a sisakos védelem?

Miért kell a sisakos védelem?

A közúti közlekedésről szóló törvény értelmében a 18 évnél fiatalabb kerékpárosok számára kötelező védősisak viselése!

A közlekedési minisztérium szomorú statisztikái szerint 10-ből 9 ember, aki kerékpárbalesetben halt meg, nem viselt védősisakot. Egyértelmű, hogy magától az eséstől a sisak nem védhet meg, viszont jelentősen csökkentheti annak következményeit az érzékeny területeken – agyrázkódás, agyzúzódás, koponya repedés-melyek valóban közvetlenül életveszélyesek lehetnek.

A sisak vásárlás ellen jó érvnek tűnik a biztonságok kerékpározási stílus: kerékpározhat ugyan teljesen biztonságosan és felelősségteljesen, azonban környezetében nem mindenki ilyen, egy gépkocsi sajnos túl könnyen lesodorhatja Önt az útról.

Jó érvnek gondolhatja, ha ritkán kerékpározik és rövid útvonalon: a pszichológusok ellenzik, mivel nincs kiforrott technikája, kisebb a koncentráció, így a baleset veszélyének kockázata nő.

És végül, érvelhet azzal, hogy szorít a sisak, és izzad alatta a feje. A modern sisakokat úgy alakították ki, pont ezeket a gondokat megoldják.! A helyesen beállított sisak tökéletesen fekszik a fejen, könnyű és a szél megfelelően átjárja.

Az oldalon történő látogatása során cookie-kat használunk. Továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. Szabályzatunkat itt tekintheti meg.  További információk Elfogadom