Bevezető > Hogyan válasszunk vibrációs trénert?

Hogyan válasszunk vibrációs trénert?

Hogyan válasszunk helyesen vibrációs trénert?

A masszázsfelület kiválasztásánál a legtöbb vevőnél döntő szempont: vibrációs rendszer, terhelés, és ezzel összefüggő ár. A vibráció lehet vízszintes, függőleges, vagy kombinált a két motoros trénereknél. Otthoni használatra elegendő az egy motoros vibromasszázs tréner 200-350 W teljesítményű motorral, 120 kg max. terhelésig. Fitness, wellness centrumokba kétmotoros felületeket javasolunk kettős vibrációs rendszerrel, 150kg max. terhelésig.

Az otthoni vibrációs masszázsfelületek általában egy motorral (200-350W teljesítmény) vannak felszerelve, mely a vibrációs súlyok segítségével vízszintes vibrációt képez (a vibrációs lap oldaliránti mozgása forgás imitálásával) , vagy  függőleges vibrációt (a vibrációs  lap fel-le mozgásával általában mint a kereszttengelyes hinta). A berendezések eltérő vibrációs frekvenciával rendelkezhetnek (egy másodperc alatti rezgések száma) és amplitúdó (a felület kibillenésénének mértéke a vibráció során). Az általános vibrációs érték 1 - 40 Hz, az amplitúdó 1 - 5 mm. A nagyobb értékterjedelem természetesen magasabb árat is von maga után.  

A nagyobb teljesítményű vibrációs felületek két motorral vannak felszerelve. Általában az egyik motor képezi a vízszintes, a másik pedig a függőleges vibrációkat. A legtöbb ilyen berendezésnél a vízszintes és függőleges masszázs külön és szinergikusan (mindkét rendszer együtt) is használható.

A vibrációs felületek általában több előre beállított programmal ellátott computerrel is el vannak látva, beleértve a kézi beállítás lehetőségét is. Fel lehetnek továbbá szerelve pulzus érzékelővel vagy test zsír százalék mérővel,és egy sor egyéb kiegészítő funkcióval is.
 
A vibrációs berendezések nem igényelnek sok karbantartást, üzemeltetésük sem túl költséges.
 
Bízunk benne, hogy kis tanácsadónk segítséget nyújt a megfelelő vibromasszázs berendezés kiválasztásában!
 
Az inSPORTline csapata
Az oldalon történő látogatása során cookie-kat használunk. Továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. Szabályzatunkat itt tekintheti meg.  További információk Elfogadom