Vissza

Összehasonlított termékek

OLIMP LABS CHELA-FERR MED® - 30 KAPSZULA

Az Olimp Chela Ferr Bio Complex kiválóan felszívódó Ferrochel „szerves” vasat tartalmaz a hasznosulásához szükséges vitaminokkal és a vérképzést segítő egyéb összetevőkkel. több


2 900 Ft
96,67 Ft / db

Áfával

Elküld Figyel

Vásárlás mellé ezt kapod még

  • Az webáruházunkban vásárolt terméket 30 napon belül visszavásároljuk abban az esetben, ha annak mérete vagy minősége nem megfelelő.

Javasoljuk hozzávásárolni

Termékleírás

Chela-Ferr MED egy olyan készítmény, amely vasat Ferrochel aminosav kelát Albion® (vas-biszglicinát) könnyen emészthető és jól tolerálható formája vas.

Az Olimp Chela-Ferr Med® kiválóan felszívódó Ferrochel „szerves” vasat tartalmaz könnyen emészthető és jól tolerálható formában.  A szervezet lényegesen nagyobb mértékben képes hasznosítani az ilyen aminosavas kötésű ásványi anyagokat, valamint az emésztőrendszer is jobban képes tolerálni az ilyen új generációs vegyületeket, mivel szerves anyagként képes kezelni a bevitt ásványokat.


A szervezetünkben kevés fontosabb dolog van a vérünknél. A vér szállítja az oxigént, tápanyagokat pumpál az izmainkba, majd „kihordja az égéstermékeket”, fertőzések esetén fehérvérsejt katonákat visz a problémás helyre, bestoppolja a bőrünk hasadékait, majd olyan anyagokat szállít a sebhez, hogy abból újra bőr lehessen. Testünkben több liternyi található ebből az éltető nedűből, de legtöbben nem vigyázunk rá eléggé!

Számtalan esetben próbáltunk már különböző ásványi anyag – jelen esetben vastartalmú - készítményeket, de szinte teljesen hatástalanoknak bizonyultak? A titok abban rejlik, hogy a bevitt mennyiségből mennyi hasznosul, azaz mennyi képes valójában kifejteni a kívánt hatást.

Mi az a Chela (kelát)?
Gyűrűs vegyülettípus, amelyben az atomoknak legalább az egyike hidrogén vagy fématom. "A kelát kötésben a szerves sav ollószerűen mintegy körülöleli a fémiont és befogadja az ion szabad elektron-párjait."

  • Kémiailag inert és stabil.
  • Ellenáll a savas gyomor pH értékének.
  • Kevésbé okoz irritációt a gyomor-bél traktusban.
  • A bélen keresztül szívódik fel.
  • Hatékonyabban és biztonságosabban szívódik fel.


Az Olimp Chela-Ferr Med® az amerikai gyógyszerügyi hatóság jóváhagyásával és ajánlásával (FDA GRAS tanúsítvány), illetve az európai táplálékügyi szervezet (EFSA) pozitív véleményezésével is bíró szabadalmaztatott Ferrochel formulát tartalmazza, amely a piac egyik legbiztonságosabb és leghatékonyabb vas készítménye.


A megfelelő vas ellátottság megelőzi a szervezetben a „vérszegénység” tüneteit: szapora szívverés, nyugtalan alvás, légszomj, látászavarok, hasmenés, hányinger és szédülés, sápadtság, a nyelv fájdalma, repedezett szájsarok, körömtöredezés, stb. A magyarázat egyszerű, mivel a vas a testünkben lezajló folyamatok és anyagok fontos része:

  • Hemoglobin: a vér oxigénszállítója. Csökkenésekor gyakorlatilag a teljes szervezet „fuldoklik”, ezért a szív erőlködik, hogy a gyér oxigéntartalom miatt nagyobb mennyiséget (nagyobb vérnyomás mellett) pumpáljon. A szerveink nem képesek kielégítően működni, tulajdonképpen az agy a legérzékenyebb mind közül, így az agyi funkciók korlátozódása (szédülés, koncentrációs problémák stb.) jelentkezik elsőként. Csökken a fizikai teljesítőképesség is az izomzat hasonló problémája miatt.
  • Mioglobin: egyfajta oxigéntartály, főleg az izomsejtekben. Sportolók esetében az aerob jellegű edzésekhez elsődleges – csökkent mennyiség esetén nagyon gyors „kifulladás” várható, egyszerűen nem megy az edzés.
  • Ferritin: a szervezet „vastartája”, egy fehérje, amely koncentráltan képes a vasat tárolni.
  • Több enzim termelődésének alapja, ezek nélkül például emésztési problémák lépnek fel.

Ajánlott:

  • megnövekedett vasigény esetén: (például terhesség, súlyos menstruációs vérzés, véradás, intenzív sporttevékenységek, gyermekeknél és serdülőknél az intenzív növekedés időszakában),
  • csökkent vasfelszívódás esetén (előforduló celiakia, krónikus pankreatitisz esetén),
  • vérszegénység vashiány esetén: a nem megfelelő táplálkozás okozta vashiány, a kiegyensúlyozatlan vegetáriánus étrendek használata ideértve a makrobiotikus étrendet, a fogyókúra diétákat, kemoterápia és a műtét periódusa fáradt lábak szindróma (RLS) esetén is.

Érdemes megjegyezni, hogy az Olimp Chela táplálék-kiegészítők ásványi anyag tartalmai,  szabadalmaztatott Albion Minerals tanusítvány alá tartoznak, amely garancia a termék legmagasabb emészthetőségére és biológiai hasznosulására.

Kiszerelés: 30 kapszula

Javasolt használat: Napi 1 kapszula étkezés után bő folyadékkal fogyasztva.

Összetevők: vas diglicinát (Ferrochel® TRAACS® vas-aminosav-kelát), maltodextrin, tömörítőanyag - mikrokristályos cellulóz, csomósodásgátló anyag - zsírsav magnéziumsói, kapszula (zselatin, színezék: titán-dioxid)


Tápérték:

 

 1 tabletta100 g
Energiaérték 1,4 kcal/
5,8 kJ
347 kcal/ 1452 kJ
Fehérje 0,2 g 42,5 g
Szénhidrátok 0,2 g 45 g
Zsír 0 g
0,01 g
Vas 30 mg (214%*) 7,5 g
*% RDA - százaléka ajánlott napi adag

 
Termék elérhetőségének figyelése

Sajnáljuk, ez a termék már nem található a kínálatunkban. Kérjük nézd meg a HASONLÓ TERMÉKEK-et!