Vissza

Összehasonlított termékek

Isodrinx Nutrend 525 g

Jelentős görcsoldó hatású, kellemes frissítő ízű hipotonikus ital. több


Íz:  narancs

4 300 Ft

Áfával

Elküld Figyel

Vásárlás mellé ezt kapod még

  • Az webáruházunkban vásárolt terméket 30 napon belül visszavásároljuk abban az esetben, ha annak mérete vagy minősége nem megfelelő.

Javasoljuk hozzávásárolni

Termékleírás

Az ISODRINX sportital hypotonikusan és isotonikusan is hígítható, magas tartalmú gyorsan felszívódó szaharidokat (energiát), optimális mennyiségű ásványi anyagokat és 10 vitaminból álló adalékot tartalmaz.
A terhelés során biztosítja a szervezet hatékony hidratálását és jelentősen csökkenti az izomgörcsök kialakulásának kockázatát. Az ISODRINK kellemes, frissítő és energizáló ízű, kielégítve így a szervezet fiziológiai igényeit a folyadék, ásványok és energia pótlására a fizikai terhelés alatt.
Az ISODRINX az emberi test a terhelés során fellépő folyadék- és ásványigényeire ható terhelési és sportolói táplálék fiziológia terén végzett legmodernebb kutatások alapján készült.
Összetétele pontosan megfelel a szervezet az intenzív terhelés során felmerülő igényeinek:
Emelt szacharid tartalom - szacharidok 93%, ebből egyszerű cukrok 85%,
  • Nagy energia tartalom egy adagban - szacharidok 32 g, cukrok 30 g,
  • Optimális ásvány arány – a szervezet által maximálisan felhasználható formájú ásványok,
  • Az 525 g két féle hígítási lehetősége (a csomagolás tartalma)
  • =>7,5 l izotonikus ital
  • =>10,5 l hipotonikus ital.
A terhelés során betartott minőségi folyadékbevitel segít a szervezet gyorsabb rehidratálásában, a kiadott ásványi anyagok pótlásában, egyúttal a szervezet gyorsabb regenerálódásában. A hatékony regenerációt a hozzáadott vitamin keverék segíti.
ISODRINX javasolt felhasználása:
  • Professzionális és hobbi sportolók számára, akik a terhelés során ügyelni szeretnének a minőségi folyadék pótlásra.
  • Ásvány-ion egyensúly szabályzására a fizikai teljesítés során
  • a szervezet rehidratálására a teljesítés során
  • igénybe vett klimatikus környezetben, nagy terhelésnek kitett személyek számára
  • izom görcsök lehetőségének csökkentéséhez
  • minőségi és gyors regenerációhoz
  • ásványok és vitaminok pótlására
OZMOLALITÁS
Az isotonikus ital ozmolalitása 35 g / 500 ml hígításnál 285 - 295 mOsm/kg. Az ISOtonikus italt készítse el a javasolt hígítással (1 mérőkupak feloldva 500 ml vízben). A teljesítmény karakterétől, intenzitásától és környezetétől függően adagoljon a teljesítmény során 500 - 700 ml italt egy óra intervallum alatt, minden 15 kb 100 - 150 ml-t. Soha ne fogyassza el egyszerre!!
Az ISOtonikus ital a relatív rövid időtartamú (kb 60 percig), nagyon nagy intenzitású aktivitásokhoz javasolt.
A hipotonikus italt fogyassza a hosszú időtartamú (60 percen felül) kisebb intenzitású teljesítmények közben, 10 percenként 100 ml.
Az izotonikus ital ozmotikus nyomása megegyezik a testnedvekével. Tekintettel arra, hogy az emberi veríték ozmalitása nem megegyező a testnevekével, hanem annál alacsonyabb, ügyelni kell a célirányos és irányított adagolásra. A verejték ásványi anyag tartalma közvetetten arányos a környezeti hőmérséklettel (a növekvő hőmérséklettel csökken a verejték ásványi anyag koncentrációja), ezért 25 °C fölötti hőmérsékletnél növelni kell az ISODRINX elkészítéséhez használt víz mennyiségét 10 -20%-kal. Az izotonikus italok aránytalanul magas fogyasztása során nagyobb elektrolit bevitel léphet fel, mint azok leadása, vagyis az aktuális szükségletnél nagyobb bevitelre kerülhet sor. Így azok koncentrációja lép fel az extracelluláris folyadékban és az extracellurális folyadék közötti ozmotikus egyensúly felbomlik.
Az egyes elemek jellemzői:
Az ISODRINX az egyes ásványok fiziológiailag kiegyenlített arányával készültek.
A nátrium befolyásolja a fizikai teljesítmény és agytevékenység minőségét, az izzadás során elvésznek, így elengedhetetlen azok pótlása.
A magnézium jelentős görcsoldó elem, szerepe van a szív működésében, és számos anyagcsere folyamatban, gyakran hiányzik a táplálékból.
A magnézium elengedhetetlen a szív aritmiák megelőzéséhez és a máj és izom glükogén tartalék tökéletes újratermeléséhez. A legtöbb magnézium a fizikai teljesítményt követő regeneráció során vész el, a vizelettel távozva.
Az ISODRINX egyidejűleg a metabolikus folyamatokhoz és a regeneráció segítéséhez szükséges vitaminok egész spektrumát tartalmazza. Az ásványi vegyület egyszerű cukrokkal (glükóz, szacharóz) és komplex szacharidokkal (maltodextrin) kombinált, ami garantálja a „gyors” és „szabad” energia biztosítását. Az ital a javasolt mennyiségben mindenki számára ajánlott a folyadék és az alap ásványi anyagok pótlásához.
Különösen fontos a sportolók fizikai terhelési fázisa során, valamint a nehéz terhelésnek kitett személyek számára. Extrém hőmérsékletekben alkalmas sofőrök számára is. Javasoljuk hasmenés során fellépő folyadékveszteség pótlásánál is.
Javasolt adagolása:
  • ISOTONIKUS ITAL elkészítéséhez – 35 g (enyhén púpozott mérőedény) 500 ml palackozott vízhez
  • HIPOTONIKUS ITAL elkészítéséhez - 35 g (enyhén púpozott mérőedény) 700 ml palackozott vízhez
A megfelelő mennyiségű port szórja kis mennyiségű szénsav mentes vízbe, keverje el, majd töltse fel a szükséges folyadék mennyiségig. Az ital elkészítéséhez ne használjon ásványvizet, mivel az megbonthatja az ital ásványi anyag egyensúlyát.
Különleges tápláléknak minősül. Nem alkalmas gyerekek számára. Nem tartalmaz doppingnak minősülő szereket. Tárolja száraz helyen 25°C-ig. Védje a közvetlen napfénytől. Óvja a fagytól. A gyártó nem vállal garanciát a helytelen használat vagy tárolás következtében bekövetkezett károkért.


 

Hasonló termékek

Termék árának követése

Sajnáljuk, ez a termék már nem található a kínálatunkban. Kérjük nézd meg a HASONLÓ TERMÉKEK-et!